Άγιος Χριστόφορος

Ο Άγιος Χριστόφορος (Τοπική Κοινότητα Αγίου Χριστοφόρου - Δημοτική Ενότητα ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ), ανήκει στον δήμο ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΣΕΡΡΩΝ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “ο Άγιος Χριστόφορος”. Έδρα του δήμου είναι η Νέα Ζίχνη και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Μακεδονίας.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, ο Άγιος Χριστόφορος ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Αγίου Χριστοφόρου, του πρώην Δήμου ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ του Νομού ΣΕΡΡΩΝ.

Ο Άγιος Χριστόφορος έχει υψόμετρο 144 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 41,0418705533 και γεωγραφικό μήκος 23,7714332342. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στον Άγιο Χριστόφορο θα βρείτε εδώ.

Αντί για τον Άγιο Χριστόφορο ΣΕΡΡΩΝ, μήπως ψάχνετε για:

τον Άγιο Χριστόφορο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ του τοπ. διαμ. Γιουργάνιστας, τον Άγιο Χριστόφορο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ του τοπ. διαμ. Σκλίβανης, τον Άγιο Χριστόφορο ΛΕΥΚΑΔΑΣ του τοπ. διαμ. Νεοχωρίου, τον Άγιο Χριστόφορο ΚΟΖΑΝΗΣ του τοπ. διαμ. Αγίου Χριστοφόρου, τον Άγιο Χριστόφορο ΛΑΚΩΝΙΑΣ του τοπ. διαμ. Ξηροκαμπίου ή τον Άγιο Χριστόφορο ΑΡΚΑΔΙΑΣ του τοπ. διαμ. Τυρού;

Γενικές πληροφορίες για τον Άγιο Χριστόφορο

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Μακεδονίας - Θράκης
Περιφέρεια: 
Κεντρικής Μακεδονίας
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΣΕΡΡΩΝ
Δήμος: 
ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ
Δημοτική Ενότητα: 
ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Αγίου Χριστοφόρου
Επίσημη Ονομασία: 
ο Άγιος Χριστόφορος
Έδρα Δήμου: 
Νέα Ζίχνη
Υψόμετρο: 
144
Κωδικός Οικισμού: 
1206010201
Γεωγραφικό Μήκος: 
23.7714332342
Γεωγραφικό Πλάτος : 
41.0418705533
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Μακεδονία
Νομός: 
ΣΕΡΡΩΝ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Αγίου Χριστοφόρου

Άγιος Χριστόφορος - Χάρτης

Άγιος Χριστόφορος ΣΕΡΡΩΝ, Μακεδονία. Θέση στο χάρτη.

Στην ίδια Δημοτική ενότητα (ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ), ανήκουν:

Γράψε κι εσύ για τον Άγιο Χριστόφορο

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τον Άγιο Χριστόφορο και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!