Άγιος Κυπριανός

Άγιος Κυπριανός - Χάρτης

Ο Άγιος Κυπριανός (Τοπική Κοινότητα Λαγίας - Δημοτική Ενότητα ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ), ανήκει στον δήμο ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΛΑΚΩΝΙΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “ο Άγιος Κυπριανός”. Έδρα του δήμου είναι το Γύθειο και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Πελοποννήσου.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, ο Άγιος Κυπριανός ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Λαγίας, του πρώην Δήμου ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ του Νομού ΛΑΚΩΝΙΑΣ.

Ο Άγιος Κυπριανός έχει υψόμετρο 45 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 36,5001683116 και γεωγραφικό μήκος 22,4845394793. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στον Άγιο Κυπριανό θα βρείτε εδώ.

Γενικές πληροφορίες για τον Άγιο Κυπριανό

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
Περιφέρεια: 
Πελοποννήσου
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Δήμος: 
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
Δημοτική Ενότητα: 
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Λαγίας
Επίσημη Ονομασία: 
ο Άγιος Κυπριανός
Έδρα Δήμου: 
Γύθειο
Υψόμετρο: 
45
Κωδικός Οικισμού: 
4302020502
Γεωγραφικό Μήκος: 
22.4845394793
Γεωγραφικό Πλάτος : 
36.5001683116
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Πελοπόννησος
Νομός: 
ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Λαγίας

Άγιος Κυπριανός ΛΑΚΩΝΙΑΣ, Πελοπόννησος. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Λαγίας, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στον ίδιο δήμο (ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ), ανήκουν:

τα Αβραμιάνικα, το Αγγειαδάκι, ο Αγερανός, η Αγία Βαρβάρα, η Αγία Κυριακή, η Αγία Μαρίνα, ο Άγιος Αθανάσιος, ο Άγιος Βασίλειος (του Δ.Δ. Αγίου Βασιλείου), ο Άγιος Βασίλειος (του Δ.Δ. Νεοχωρίου), ο Άγιος Γεώργιος (του Δ.Δ. Κοίτας), ο Άγιος Γεώργιος (του Δ.Δ. Μίνας), ο Άγιος Ευστράτιος, ο Άγιος Κωνσταντίνος, ο Άγιος Νικόλαος, ο Άγιος Νικόλαος, οι Αιγιές, το Ακρογιάλι, τα Άλικα, η Αλύπα, η Ανω Γαρδενίτσα, οι Άνω Μπουλαριοί, ο Αρβανίτης, η Αργιλιά, η Αρεόπολη, τα Αρφίγκια, η Αρχιά, το Αρχοντικό, το Αστέρι, το Αχίλλειο, η Βάθεια, η Βαθιά, το Βαθύ, η Βάμβακα, ο Βάχος, το Βελούσι, η Βουτρούβη, οι Βρύσες, η Γέρμα, ο Γερολιμένας, το Γεφυράκι, τα Γιαλιά, το Γκλέζι, η Γονέα, το Γύθειο, τα Γυριστά, τα Διμαρίστικα, το Διρό, η Δίχοβα, η Δροσοπηγή, το Δρυ, τα Δρυάλια, ο Δρύαλος, ο Δρυμός, το Ελαιοχώρι, η Ελιά, η Ελιά, το Έξω Νύμφιο, η Έρημος, η Καινούργια Χώρα, οι Καλονιοί, ο Καλόπυργος, ο Καλός, τα Καλύβια, οι Καμάρες, οι Καμπινάρες, οι Κάποι, ο Καραβάς, το Καραβοστάσι, ο Καρβελάς, η Καρέα, η Καρύνια, η Καρυούπολη, η Καστάνια, η Κάτω Γαρδενίτσα, η Κάτω Καρέα, οι Κάτω Μπουλαριοί, το Καυκί, η Καφιόνα, η Κελεφά, η Κέρια, τα Κεχριάνικα, η Κηπούλα, η Κοίτα, η Κοκκάλα, τα Κόκκινα Λουριά, τα Κοκκινόγεια, τα Κονάκια, τα Κορογονιάνικα, το Κοτράφι, ο Κότρωνας, η Κουλούκα, το Κουλούμι, ο Κούνος, η Κουτρέλα, η Κρήνη, το Κρυονέρι, η Κυπάρισσος, η Λάγια, η Λαγκάδα, το Λαγοκοίλι, οι Λαγουδιές, ο Λάκκος, η Λεμονέα, ο Λεοντάκης, το Λιμένι, η Λίμνη, τα Λουκάδικα, ο Λυγερέας, η Μαλλιαρή Συκιά, η Μαραθέα, ο Μάραθος, το Μαρμάρι, η Μαρματσούκα, τα Μαρούλια, ο Μέζαπος, η Μέλισσα, η Μελιτίνη, τα Μερμυγκιάνικα, η Μέσα Χώρα, το Μεσοχώρι, οι Μιανές, η Μίνα, η Μοναχή Συκιά, τα Μουντανίστικα, τα Μπουτσελιάνικα, το Μπρίκι, η Μυρσίνη, η Νέα Μαραθέα, το Νέο Οίτυλο, το Νεοχώρι, το Νικάνδρειο, η Νόμια, τα Ξεπαπαδιάνικα, το Ξερόλακκος, το Οίτυλο, οι Ολυμπιές, οι Ομαλές, η Οχιά, η Παγανέα, τα Πάγκια, η Παλαιόβρυση, η Παλαιόχωρα, το Πάλιρος, ο Παρασυρός, ο Πασσαβάς, τα Παχιάνικα, η Πετρίνα, το Πετροβούνι, η Πιλάλα, ο Πλάτανος, ο Πολεμίτας, ο Πολυάραβος, το Πόρτο Κάγιο, το Πριτσιώτικο, το Προσήλιο, ο Προφήτης Ηλίας, ο Προφήτης Ηλίας, η Πρωτοβά, ο Πύργος Διρού, ο Πύρριχος, τα Ριγανόχωρα, το Σελεγούδι, η Σελινίτσα, το Σιδηρόκαστρο, το Σίνα, η Σκάλα, τα Σκαλτσοτιάνικα, το Σκαμνάκι, η Σκαμνίτσα, το Σκουτάρι, τα Σκυφιάνικα, το Σμήνος, η Σπίρα, το Σταυρί, τα Σύνορα, τα Συχαλάσματα, ο Σωτήρας, η Τριανταφυλλιά, ο Τροχάλακας, τα Τσικκαλιά, ο Τσόπακας, το Φλομοχώρι, ο Φραγκούλιας, η Χαλικιά Βάττα, η Χαριά, η Χαρούδα, η Χιμάρα, η Χοτάσια, το Χωσιάρι, τα Ψαθάκια, και το Ψί.

Γράψε κι εσύ για τον Άγιο Κυπριανό

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τον Άγιο Κυπριανό και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό