Ακροποταμιά

Ακροποταμιά - Χάρτης

Η Ακροποταμιά (Τοπική Κοινότητα Κλειδίου - Δημοτική Ενότητα ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ), ανήκει στον δήμο ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ της Περιφερειακής Ενότητας ΑΡΤΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “η Ακροποταμιά”. Έδρα του δήμου είναι η Άνω Καλεντίνη και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Ηπείρου.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Ακροποταμιά ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Κλειδίου, του πρώην Δήμου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ του Νομού ΑΡΤΗΣ.

Η Ακροποταμιά έχει υψόμετρο 356 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 39,1636350979 και γεωγραφικό μήκος 21,1976907385. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στην Ακροποταμιά θα βρείτε εδώ.

Αντί για την Ακροποταμιά ΑΡΤΑΣ, μήπως ψάχνετε για:

την Ακροποταμιά ΑΡΤΑΣ του τοπ. διαμ. Ακροποταμιάς, την Ακροποταμιά ΚΙΛΚΙΣ του τοπ. διαμ. Λειψυδρίου ή την Ακροποταμιά ΗΛΕΙΑΣ του τοπ. διαμ. Ροδιάς;

Γενικές πληροφορίες για την Ακροποταμιά

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας
Περιφέρεια: 
Ηπείρου
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΑΡΤΑΣ
Δήμος: 
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
Δημοτική Ενότητα: 
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Κλειδίου
Επίσημη Ονομασία: 
η Ακροποταμιά
Έδρα Δήμου: 
Άνω Καλεντίνη
Υψόμετρο: 
356
Κωδικός Οικισμού: 
1902020303
Γεωγραφικό Μήκος: 
21.1976907385
Γεωγραφικό Πλάτος : 
39.1636350979
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Ήπειρος
Νομός: 
ΑΡΤΗΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Κλειδίου

Ακροποταμιά ΑΡΤΗΣ, Ήπειρος. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Κλειδίου, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στον ίδιο δήμο (ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ), ανήκουν:

η Αγία Παρασκευή (του Δ.Δ. Κλειδίου), η Αγία Παρασκευή (του Δ.Δ. Σκουληκαριάς), ο Άγιος Αθανάσιος, ο Άγιος Βασίλειος, ο Άγιος Βλάσιος, ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Ιωάννης, ο Άγιος Νικόλαος, η Αηδονιά, το Αλωνάκι, τα Αλώνια, η Άνω Καλεντίνη, οι Άνω Καρυές, η Άνω Πέτρα, το Αστροχώρι, το Ασφακερό, η Αφροξυλιά, τα Βαρκά, η Βελανιδιά, το Βελεντζικό, το Βουλιαγμένο, η Βουτανιάδα, η Βρυσούλα, το Γαλάνι, το Γιαννιώτι, το Δημάρι, το Διάσελλο, το Δίλοφο, το Διχομοίρι, η Ελάτη, η Επάνω Σέση, ο Ζυγός, η Ιτέα, τα Κανάλια, το Κάρπινο, ο Κασιανός, η Καστανιά, οι Καστανιές, η Κάτω Καρυά, ο Κέδρος, το Κλειδί, το Κόκκινο Λιθάρι, τα Κοκκινοπήλια, ο Κούφαλος, οι Κρανιές, τα Κρισέλια, η Κρύα Βρύση, η Λαγκάδα, η Λάκκα, το Λαμπίρι, το Λιτέσι, η Μεγαλόχαρη, ο Μέγας Κάμπος, ο Μεσόπυργος, η Μηλιά, τα Μηλιανά, οι Μηλιές, ο Ξηρόκαμπος, τα Παλαιομύλια, ο Παλαιόμυλος, το Παλαιοχωράκι, η Παναγιά, η Πέρα Καλεντίνη, η Πέρδικα, η Περδικορράχη, η Πέτρα (του Δ.Δ. Κλειδίου), ο Πέτρου, οι Πηγές, η Πηγή, τα Πλακουτσαίικα, ο Πλάτανος, τα Ποτιστικά, τα Προσήλια, ο Πύργος, τα Ρετσιανά, το Ρισέσι, τα Σέλινα, το Σελλί, η Σέση, η Σκουληκαριά, η Σταυροβρύση, οι Τσελιγγάδες, τα Φισοτά, το Φράξο, και τα Χουτιανά.

Γράψε κι εσύ για την Ακροποταμιά

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για την Ακροποταμιά και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό