Διπόταμα

Διπόταμα - Χάρτης

Τα Διπόταμα (Τοπική Κοινότητα Ανωγείων - Δημοτική Ενότητα ΦΑΡΙΔΟΣ), ανήκουν στον δήμο ΣΠΑΡΤΗΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΛΑΚΩΝΙΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “τα Διπόταμα”. Έδρα του δήμου είναι η Σπάρτη και ανήκουν στο γεωγραφικό διαμέρισμα Πελοποννήσου.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, τα Διπόταμα ανήκαν στο Τοπικό Διαμέρισμα Ανωγείων, του πρώην Δήμου ΦΑΡΙΔΟΣ του Νομού ΛΑΚΩΝΙΑΣ.

Τα Διπόταμα έχουν υψόμετρο 717 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 36,9698616959 και γεωγραφικό μήκος 22,3972644244. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στα Διπόταμα θα βρείτε εδώ.

Αντί για τα Διπόταμα ΛΑΚΩΝΙΑΣ, μήπως ψάχνετε για:

τα Διπόταμα ΔΡΑΜΑΣ του τοπ. διαμ. Σίλης;

Γενικές πληροφορίες για τα Διπόταμα

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
Περιφέρεια: 
Πελοποννήσου
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Δήμος: 
ΣΠΑΡΤΗΣ
Δημοτική Ενότητα: 
ΦΑΡΙΔΟΣ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Ανωγείων
Επίσημη Ονομασία: 
τα Διπόταμα
Έδρα Δήμου: 
Σπάρτη
Υψόμετρο: 
717
Κωδικός Οικισμού: 
4301070202
Γεωγραφικό Μήκος: 
22.3972644244
Γεωγραφικό Πλάτος : 
36.9698616959
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Πελοπόννησος
Νομός: 
ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΦΑΡΙΔΟΣ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Ανωγείων

Διπόταμα ΛΑΚΩΝΙΑΣ, Πελοπόννησος. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Ανωγείων, ανήκουν και οι οικισμοί:

τα Ανώγεια, η Λεύκη και η Σωτήρα.

Στον ίδιο δήμο (ΣΠΑΡΤΗΣ), ανήκουν:

η Αγία Ειρήνη, η Αγία Κυριακή, οι Άγιοι Ανάργυροι, ο Άγιος Ιωάννης, ο Άγιος Ιωάννης Θεολόγος, ο Άγιος Κωνσταντίνος, ο Άγιος Χριστόφορος, η Αγόριανη, οι Αγριάνοι, η Αλευρού, οι Αμύκλες, η Αναβρυτή, το Ανθοχώρι, τα Ανώγεια, η Άρνα, το Αφισιό, η Βαμβακού, η Βαρβίτσα, ο Βασαράς, η Βασιλική, το Βαφειό, τα Βεργαδαίικα, τα Βέρια, το Βλαχοχώρι, η Βορδόνια, οι Βουτιάνοι, τα Βρέσθενα, το Γεωργίτσι, τα Γιακουμαίϊκα, η Γκοριτσά, η Γόλα, οι Γοράνοι, ο Γούναρης, η Επάνω Χώρα, το Ζαγάνο, το Καβουράκι, το Καλάμι, η Καλλονή, τα Καλύβια Θεολόγου, τα Καλύβια Σοχάς, τα Καμίνια, ο Κάμπος, ο Καραβάς (του Δ.Δ. Λογγάστρας), ο Καραβάς (του Δ.Δ. Σουστιάνων), ο Καραβάς (του Δ.Δ. Τρύπης), οι Καρυές, το Καστόρειο, το Καστρί, ο Κάστωρας, ο Κατσαρός, ο Κεφαλάς, ο Κλαδάς, η Κοκκινόρραχη, η Κονιδίτσα, η Κοπελιά, η Κοτίτσα, ο Κουρεμένος, το Κρυονέρι, η Κυδωνιά, η Κυδωνίτσα, το Κυπαρίσσι, η Λεύκη, το Λευκόχωμα, η Λιαντίνα, η Λογγάστρα, ο Λογκανίκος, το Λόπεσι, η Μαγούλα, η Μεγάλη Βρύση, η Μονή Αγίων Αναργύρων, η Μονή Αγίων Τεσσαράκοντα, η Μονή Ζερμπίτσας, η Μονή Φανερωμένης, ο Μυστράς, το Ξηροκάμπι, το Παλαιολόγιο, η Παλαιοπαναγία, το Παλαιοχώρι, τα Παππαδιάνικα, το Παρδάλι, το Παρόρειο, η Πελλάνα, οι Πενταυλοί, τα Περιβόλια, το Περιστέρι, τα Πικουλιάνικα, η Πλατάνα, η Πολοβίτσα, το Πολύδροσο, η Ποταμιά, η Ριβιώτισσα, η Ρίζα, το Σανατόριο, η Σελλασία, η Σκούρα, η Σουλήνα, οι Σουστιάνοι, η Σοχά, η Σπάρτη, η Σπαρτιά, ο Σταυρός, η Σωτήρα, η Ταϋγέτη, η Τόριζα, η Τραπεζαντή, η Τρύπη, τα Φουνταίικα, και τα Χρύσαφα.

Γράψε κι εσύ για τα Διπόταμα

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τα Διπόταμα και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό