Φοίνιξ

Φοίνιξ - Χάρτης

Ο Φοίνιξ (Τοπική Κοινότητα Μύρθιου - Δημοτική Ενότητα ΦΟΙΝΙΚΑ), ανήκει στον δήμο ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΡΕΘΥΜΝΟΥ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “ο Φοίνιξ”. Έδρα του δήμου είναι το Σπήλι και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Κρήτης.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, ο Φοίνιξ ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Μύρθιου, του πρώην Δήμου ΦΟΙΝΙΚΑ του Νομού ΡΕΘΥΜΝΗΣ.

Ο Φοίνιξ έχει υψόμετρο 92 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 35,187316622 και γεωγραφικό μήκος 24,4009516605. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στον Φοίνικα θα βρείτε εδώ.

Γενικές πληροφορίες για τον Φοίνικα

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΝΗΣΙΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Κρήτης
Περιφέρεια: 
Κρήτης
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Δήμος: 
ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Δημοτική Ενότητα: 
ΦΟΙΝΙΚΑ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Μύρθιου
Επίσημη Ονομασία: 
ο Φοίνιξ
Έδρα Δήμου: 
Σπήλι
Υψόμετρο: 
92
Κωδικός Οικισμού: 
7302020906
Γεωγραφικό Μήκος: 
24.4009516605
Γεωγραφικό Πλάτος : 
35.1873166220
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Κρήτη
Νομός: 
ΡΕΘΥΜΝΗΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΦΟΙΝΙΚΑ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Μύρθιου

Φοίνιξ ΡΕΘΥΜΝΗΣ, Κρήτη. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Μύρθιου, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στον ίδιο δήμο (ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ), ανήκουν:

ο Αγαλιανός, η Αγία Γαλήνη, η Αγία Παρασκευή, η Αγία Πελαγία, η Αγία Φωτεινή, ο Άγιος Βασίλειος, ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Ιωάννης, ο Άγιος Παύλος, τα Αγκουσελιανά, τα Ακούμια, τα Ακτούντα, το Αμμούδι, το Άνω Μυξόρρουμα, το Άνω Ροδάκινο, ο Άρδακτος, ο Ασώματος, οι Ατσιπάδες, ο Βάτος, οι Βρύσες, το Γιαννιού, το Δαμνόνι, τα Δαριβιανά, η Δρίμισκος, η Καλή Συκιά, η Καλυψώ, ο Κάμπος, η Κάνεβος, οι Καρίνες, η Κατσογρίδα, η Κάτω Μονή Πρέβελη, το Κάτω Ροδάκινο, τα Κάτω Σακτούρια, το Κεντροχώρι, ο Κεραμές, ο Κισσός, ο Κισσού Κάμπος, τα Κόκκινα Χωράφια, η Κοξαρέ, ο Κόρακας, η Κρύα Βρύση, η Λαμπινή, τα Λευκόγεια, το Μαριού, οι Μέλαμπες, η Μουρνέ, το Μυξόρρουμα, ο Μυρθιανός Πλακιάς, η Μύρθιος, η Νέα Κρύα Βρύση, ο Ξηρόκαμπος, η Ορνέ, η Παλαιά Ταβέρνα, τα Παλαιόλουτρα, η Παλέ, τα Παξιμάδια δύο (νησίδα), τα Παξιμάδια ένα (νησίδα), η Πίσω Μονή Πρέβελη, ο Πλακιάς, ο Πλατανές, η Πολύριζος, τα Σακτούρια, τα Σελλία, η Σούδα, το Σπήλι, τα Σχοινάρια, η Τριόπετρα, και το Φρατί.

Γράψε κι εσύ για τον Φοίνικα

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τον Φοίνικα και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό