Γαϊτάνι

Γαϊτάνι - Χάρτης

Το Γαϊτάνι (Δημοτική Κοινότητα Γαϊτανίου - Δημοτική Ενότητα ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ), ανήκει στον δήμο ΖΑΚΥΝΘΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΖΑΚΥΝΘΟΥ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “το Γαϊτάνιον”. Έδρα του δήμου είναι η Ζάκυνθος και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Νησιών Ιονίου Πελάγους.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, το Γαϊτάνι ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Γαϊτανίου, του πρώην Δήμου ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ του Νομού ΖΑΚΥΝΘΟΥ.

Το Γαϊτάνι έχει υψόμετρο 20 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 37,7859773612 και γεωγραφικό μήκος 20,8717908079. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στο Γαϊτάνι θα βρείτε εδώ.

Γενικές πληροφορίες για το Γαϊτάνι

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
Περιφέρεια: 
Ιονίων Νήσων
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Δήμος: 
ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Δημοτική Ενότητα: 
ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Δημοτική Κοινότητα Γαϊτανίου
Επίσημη Ονομασία: 
το Γαϊτάνιον
Έδρα Δήμου: 
Ζάκυνθος
Υψόμετρο: 
20
Κωδικός Οικισμού: 
3301010501
Γεωγραφικό Μήκος: 
20.8717908079
Γεωγραφικό Πλάτος : 
37.7859773612
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Νησιά Ιονίου
Νομός: 
ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Γαϊτανίου

Γαϊτάνι ΖΑΚΥΝΘΟΥ, Νησιά Ιονίου. Θέση στο χάρτη.

Στον ίδιο δήμο (ΖΑΚΥΝΘΟΥ), ανήκουν:

ο Αγαλάς, η Αγία Θέκλη, η Αγία Μαρίνα, οι Άγιοι Πάντες, ο Άγιος Ανδρέας (νησίδα), ο Άγιος Δημήτριος, ο Άγιος Ιωάννης, ο Άγιος Ιωάννης (νησίδα), ο Άγιος Κήρυκας, ο Άγιος Λέων, ο Άγιος Νικόλαος, ο Άη Γιάννης, το Ακρωτήρι, ο Αλικανάς, τα Αλώνια, οι Αμπελόκηποι, η Άμπελος, η Αναφωνήτρια, ο Άνω Βασιλικός, οι Άνω Βολίμες, το Άνω Γερακάρι, το Απελάτι, το Αργάσι, ο Ασκός, το Βανάτο, η Βαρβάρα, ο Βασιλικός, οι Βολίμες, το Βουγιάτο, το Γαλάρο, το Γύρι, ο Δράκας, η Δροσιά, οι Ελιές, η Έξω Χώρα, η Ζάκυνθος, το Καλαμάκι, το Καλιπάδο, η Καλλιθέα, ο Καλλιτέρος, το Καλονήσι (νησίδα), το Καλπάκι, το Καμπί, τα Καστέλια, το Καταστάρι, το Κάτω Γερακάρι, το Κερί, ο Κοιλιωμένος, το Κορίθι, η Κορώνη, το Κυδώνι, η Κυψέλη, ο Λαγανάς, τα Λαγκαδάκια, το Λαγωπόδο, η Λιθακιά, η Λίμνη Κερίου, τα Λιμονταίϊκα, η Λούχα, ο Μαραθιάς, τα Μαργαραίικα, οι Μαριές, το Μαχαιράδο, το Μελινάδο, το Μέσο Γερακάρι, το Μικρό Νησί, η Μονή Στροφάδων, το Μουζάκι, η Μποχάλη, ο Νερόμυλος, το Ξηροκάστελλο, οι Ορθονιές, ο Παντοκράτωρας, τα Πευκάκια, τα Πηγαδάκια, ο Πλάνος, το Ρομίρι, το Σαρακηνάδο, τα Σκινάρια, το Σκουληκάδο, οι Στημιές, το Τραγάκι, ο Φιολίτης, το Φτερίνι, ο Χαμουζάς, τα Ψαραίικα, και η Ψαρού.

Γράψε κι εσύ για το Γαϊτάνι

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για το Γαϊτάνι και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό