Γλυκοκερασιά

Γλυκοκερασιά - Χάρτης

Η Γλυκοκερασιά (Τοπική Κοινότητα Ομαλής - Δημοτική Ενότητα ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ), ανήκει στον δήμο ΒΟΪΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΚΟΖΑΝΗΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “η Γλυκοκερασέα”. Έδρα του δήμου είναι η Σιάτιστα και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Μακεδονίας.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Γλυκοκερασιά ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Ομαλής, του πρώην Δήμου ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ του Νομού ΚΟΖΑΝΗΣ.

Η Γλυκοκερασιά έχει υψόμετρο 800 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 40,2554926647 και γεωγραφικό μήκος 21,2733528672. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στη Γλυκοκερασιά θα βρείτε εδώ.

Γενικές πληροφορίες για τη Γλυκοκερασιά

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας
Περιφέρεια: 
Δυτικής Μακεδονίας
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΚΟΖΑΝΗΣ
Δήμος: 
ΒΟΪΟΥ
Δημοτική Ενότητα: 
ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Ομαλής
Επίσημη Ονομασία: 
η Γλυκοκερασέα
Έδρα Δήμου: 
Σιάτιστα
Υψόμετρο: 
800
Κωδικός Οικισμού: 
1402052102
Γεωγραφικό Μήκος: 
21.2733528672
Γεωγραφικό Πλάτος : 
40.2554926647
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Μακεδονία
Νομός: 
ΚΟΖΑΝΗΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΤΣΟΤΥΛΙΟΥ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Ομαλής

Γλυκοκερασιά ΚΟΖΑΝΗΣ, Μακεδονία. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Ομαλής, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στον ίδιο δήμο (ΒΟΪΟΥ), ανήκουν:

η Αγία Σωτήρα, το Αγίασμα, οι Άγιοι Ανάργυροι, ο Άγιος Θεόδωρος, το Αηδονοχώρι, ο Αλιάκμονας, η Ανθούσα, το Ανθοχώρι, το Αξιόκαστρο, η Απιδέα, η Ασπρούλα, ο Αυγερινός, η Αχλαδιά, η Βελανιδιά, η Βουχωρίνα, η Βροντή, ο Βυθός, η Γαλατινή, η Δαμασκηνιά, το Δαφνερό, η Δάφνη, το Δίλοφο, το Διχείμαρρο, η Δραγασιά, το Δρυόβουνο, η Εράτυρα, η Ζώνη, το Καλλιστράτι, το Καλονέρι, η Κλεισώρεια, το Κλήμα, το Κοιλάδι, η Κορυφή, το Κριμήνι, το Κρυονέρι, το Λευκάδι, η Λεύκη, η Λευκοθέα, οι Λικνάδες, η Λούβρη, το Λουκόμι, το Μελιδόνι, ο Μεσόλογγος, το Μικρόκαστρο, η Μολόχα, η Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μικροκάστρου, η Μόρφη, τα Νάματα, η Νεάπολη, η Ομαλή, το Παλαιόκαστρο, η Παναγία, η Παναρέτη, το Παρόχθιο, ο Πελεκάνος, ο Πεντάλοφος, η Πεπονιά, η Περιστέρα, η Πλακίδα, η Πλατανιά, το Πολυκάστανο, το Πολύλακκο, το Πυλωρί, το Ροδοχώρι, το Ρόκαστρο, το Σήμαντρο, η Σιάτιστα, το Σισάνι, το Σκαλοχώρι, το Σταυροδρόμι, η Στέρνα, η Τραπεζίτσα, η Τριάδα, το Τσοτύλι, το Φυτώκι, το Χειμερινό, ο Χορηγός, και η Χρυσαυγή.

Γράψε κι εσύ για τη Γλυκοκερασιά

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τη Γλυκοκερασιά και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό