Κερατέα

Κερατέα - Χάρτης

Η Κερατέα (Δημοτική Κοινότητα Κερατέας - Δημοτική Ενότητα ΚΕΡΑΤΕΑΣ), ανήκει στον δήμο ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “η Κερατέα”. Έδρα του δήμου είναι το Λαύριο και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Κερατέα ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Κερατέας, του πρώην Δήμου ΚΕΡΑΤΕΑΣ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ.

Η Κερατέα έχει υψόμετρο 201 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 37,8049544012 και γεωγραφικό μήκος 23,9738715964. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στην Κερατέα θα βρείτε εδώ.

Γενικές πληροφορίες για την Κερατέα

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΑΤΤΙΚΗ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Αττικής
Περιφέρεια: 
Αττικής
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δήμος: 
ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
Δημοτική Ενότητα: 
ΚΕΡΑΤΕΑΣ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Δημοτική Κοινότητα Κερατέας
Επίσημη Ονομασία: 
η Κερατέα
Έδρα Δήμου: 
Λαύριο
Υψόμετρο: 
201
Κωδικός Οικισμού: 
4905030101
Γεωγραφικό Μήκος: 
23.9738715964
Γεωγραφικό Πλάτος : 
37.8049544012
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Στερεά Ελλάδα
Νομός: 
ΑΤΤΙΚΗΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΚΕΡΑΤΕΑΣ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Κερατέας

Κερατέα ΑΤΤΙΚΗΣ, Στερεά Ελλάδα. Θέση στο χάρτη.

Στην Δημοτική Κοινότητα Κερατέας, ανήκουν και οι οικισμοί:

η Αγία Μαρίνα Μικρολίμανου, το Αγίασμα, ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Γεώργιος Θορικού, το Άνω Δασκαλειό, το Αρί, το Αυρόκαστρο, το Βένιο Δασκαλειού, το Βίντζι Δασκαλειού, το Δασκαλειό, το Δημολάκι, ο Διόνυσος, η Διψέλιζα, το Ελαιοχώρι, οι Ελιές Δασκαλειού, το Ζαπάνι, το Ζάστανο, η Κακή Θάλασσα, το Καλοπήγαδο, η Κόντρα Βιλαρά, το Μαλιακούκι, η Μαλιαστέκα, το Μανούτσο, η Μαρίστρα, το Μαρκάτι, τα Μεγάλα Πεύκα, η Μεγάλη Αυλή, το Μητροπήσι, το Μικρολίμανο, η Μονή Κακής Θαλάσσης, ο Μύλος, η Μυρτέζα, η Ντάρδεζα, η Παλιοκαμάριζα, το Πανόραμα Μικρολίμανου, τα Πεύκα, η Πλάκα, το Πόρτο Εννιά, οι Πρισιλίμες, το Ριμπάρι, το Ρουμουντί, το Ρουντζέρι Λεμπρού, η Σάκκα, η Σκάλεζα Μητραντώνη, η Σπηλιαζέζα, η Συντερίνα, το Συρί, η Τζαρδαβίλα Μόκριζας, η Τζονίμα, το Τογάνι Λάκιζας, η Τρεχαντιέρα, η Τριανταφυλλιά, το Φάνωσι, η Φέριζα, ο Χάρακας και το Χάρβαλο.

Στην ίδια Δημοτική ενότητα (ΚΕΡΑΤΕΑΣ), ανήκουν:

η Αγία Μαρίνα Μικρολίμανου, το Αγίασμα, ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Γεώργιος Θορικού, το Άνω Δασκαλειό, το Αρί, το Αυρόκαστρο, το Βένιο Δασκαλειού, το Βίντζι Δασκαλειού, το Δασκαλειό, το Δημολάκι, ο Διόνυσος, η Διψέλιζα, το Ελαιοχώρι, οι Ελιές Δασκαλειού, το Ζαπάνι, το Ζάστανο, η Κακή Θάλασσα, το Καλοπήγαδο, η Κόντρα Βιλαρά, το Μαλιακούκι, η Μαλιαστέκα, το Μανούτσο, η Μαρίστρα, το Μαρκάτι, τα Μεγάλα Πεύκα, η Μεγάλη Αυλή, το Μητροπήσι, το Μικρολίμανο, η Μονή Κακής Θαλάσσης, ο Μύλος, η Μυρτέζα, η Ντάρδεζα, η Παλιοκαμάριζα, το Πανόραμα Μικρολίμανου, τα Πεύκα, η Πλάκα, το Πόρτο Εννιά, οι Πρισιλίμες, το Ριμπάρι, το Ρουμουντί, το Ρουντζέρι Λεμπρού, η Σάκκα, η Σκάλεζα Μητραντώνη, η Σπηλιαζέζα, η Συντερίνα, το Συρί, η Τζαρδαβίλα Μόκριζας, η Τζονίμα, το Τογάνι Λάκιζας, η Τρεχαντιέρα, η Τριανταφυλλιά, το Φάνωσι, η Φέριζα, ο Χάρακας, και το Χάρβαλο.

Στον ίδιο δήμο (ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ), ανήκουν:

η Αγία Μαρίνα Μικρολίμανου, το Αγίασμα, ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Γεώργιος Θορικού, ο Άγιος Κωνσταντίνος, το Άνω Δασκαλειό, το Άνω Θορικό, το Αρί, το Αυρόκαστρο, το Βένιο Δασκαλειού, το Βίντζι Δασκαλειού, το Δασκαλειό, το Δημολάκι, ο Διόνυσος, η Διψέλιζα, το Ελαιοχώρι, οι Ελιές Δασκαλειού, οι Εσπερίδες, το Ζαπάνι, το Ζάστανο, το Θορικό, η Κακή Θάλασσα, το Καλοπήγαδο, η Κάτω Ποσειδωνία, το Κάτω Σούνιο, η Κόντρα Βιλαρά, το Λαύριο, τα Λεγρενά, το Μαλιακούκι, η Μαλιαστέκα, το Μανούτσο, η Μαρίστρα, το Μαρκάτι, τα Μεγάλα Πεύκα, η Μεγάλη Αυλή, το Μητροπήσι, το Μικρολίμανο, η Μονή Κακής Θαλάσσης, ο Μύλος, η Μυρτέζα, η Ντάρδεζα, η Παλιοκαμάριζα, το Πανόραμα Μικρολίμανου, τα Πεύκα, η Πλάκα, το Πόρτο Εννιά, οι Πρισιλίμες, το Ριμπάρι, το Ρουμουντί, το Ρουντζέρι Λεμπρού, η Σάκκα, η Σκάλεζα Μητραντώνη, η Σπηλιαζέζα, η Συντερίνα, το Συρί, η Τζαρδαβίλα Μόκριζας, η Τζονίμα, το Τογάνι Λάκιζας, η Τρεχαντιέρα, η Τριανταφυλλιά, το Φάνωσι, η Φέριζα, ο Χάρακας, και το Χάρβαλο.

Γράψε κι εσύ για την Κερατέα

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για την Κερατέα και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό