Μονή Ζωοδόχου Πηγής

Μονή Ζωοδόχου Πηγής - Χάρτης

Η Μονή Ζωοδόχου Πηγής (Τοπική Κοινότητα Μπατσίου - Δημοτική Ενότητα ΥΔΡΟΥΣΑΣ), ανήκει στον δήμο ΆΝΔΡΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΑΝΔΡΟΥ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “η Μονή Ζωοδόχου Πηγής”. Έδρα του δήμου είναι η Άνδρος και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Νησιών Αιγαίου Πελάγους.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Μονή Ζωοδόχου Πηγής ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Μπατσίου, του πρώην Δήμου ΥΔΡΟΥΣΑΣ του Νομού ΚΥΚΛΑΔΩΝ.

Η Μονή Ζωοδόχου Πηγής έχει υψόμετρο 329 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 37,8758057508 και γεωγραφικό μήκος 24,7784088638. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής θα βρείτε εδώ.

Γενικές πληροφορίες για τη Μονή Ζωοδόχου Πηγής

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΝΗΣΙΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Αιγαίου
Περιφέρεια: 
Νοτίου Αιγαίου
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΑΝΔΡΟΥ
Δήμος: 
ΆΝΔΡΟΥ
Δημοτική Ενότητα: 
ΥΔΡΟΥΣΑΣ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Μπατσίου
Επίσημη Ονομασία: 
η Μονή Ζωοδόχου Πηγής
Έδρα Δήμου: 
Άνδρος
Υψόμετρο: 
329
Κωδικός Οικισμού: 
5901030903
Γεωγραφικό Μήκος: 
24.7784088638
Γεωγραφικό Πλάτος : 
37.8758057508
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Νησιά Αιγαίου
Νομός: 
ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΥΔΡΟΥΣΑΣ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Μπατσίου

Μονή Ζωοδόχου Πηγής ΚΥΚΛΑΔΩΝ, Νησιά Αιγαίου. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Μπατσίου, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στον ίδιο δήμο (ΆΝΔΡΟΥ), ανήκουν:

η Αγία Ελεούσα, η Αγία Μαρίνα, ο Άγιος Ιωάννης, ο Άγιος Πέτρος, ο Άγιος Συμεών, τα Αηδόνια, τα Αϊπάτια, ο Ακαμάτης (νησίδα), το Αλαδινό, το Αλάδο, η Αλαμαννιά, η Αλικάνδρος, ο Αμμόλοχος, ο Αμονακλιός, η Άνδρος, το Άνω Απρόβατο, το Άνω Γαύριο, τα Αποίκια, η Άρνη, το Ατένι (του Δ.Δ. Αρνά), το Ατένι (του Δ.Δ. Κατακοίλου), το Βαρίδι, το Βιτάλι, η Βουρκωτή, ο Βραχνός, ο Γάιδαρος (νησίδα), το Γαύριο, οι Γίδες, ο Δαμασκηνός, το Έξω Βουνί, ο Επάνω Φελλός, το Επισκοπείο, ο Ζαγανιάρης, το Καλαμάκι, το Καλυβάρι, η Καππαριά, οι Κατακαλαίοι, η Κατάκοιλος, ο Κάτω Άγιος Πέτρος, το Κάτω Απροβάτου, η Κάτω Κατάκοιλος, ο Κάτω Φελλός, ο Κόλυμπος, το Κόρθι, η Κουμανή, το Κουμάρι, το Κουρέλι, το Κούτσι, ο Κόχυλος, το Κυπρί, τα Λάμυρα, τα Λιβάδια, το Μακροτάνταλο, το Μεγάλο (νησίδα), η Μελίδα, οι Μένητες, οι Μερμηγκιές, το Μέσα Βουνί, το Μέσα Χωριό, το Μεσαθούρι, η Μεσαριά, η Μονή Αγίου Νικολάου, η Μονή Παναχράντου, ο Μουσιώνας, το Μπατσί, οι Μωρακαίοι, το Ορεινό, ο Όρμος Κορθίου, το Παλαιόκαστρο, η Παλαιόπολη, το Παλαιστού, το Πέρα Χωριό, η Πίσω Μεριά, ο Πιτροφός, το Πλατύ (νησίδα), το Πράσσο (νησίδα), τα Ρέματα, το Ρογό, ο Σταυρός, οι Στενιές, το Στιβάρι, οι Στραπουριές, το Συνετί, η Σχόλη, ο Τουρλίτης (νησίδα), τα Υψηλά, τα Φάλλικα, οι Χάρτες, και οι Χώνες.

Γράψε κι εσύ για τη Μονή Ζωοδόχου Πηγής

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τη Μονή Ζωοδόχου Πηγής και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό