Βασιλέσι

Βασιλέσι - Χάρτης

Το Βασιλέσι (Τοπική Κοινότητα Πρασιάς - Δημοτική Ενότητα ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ), ανήκει στον δήμο ΑΓΡΑΦΩΝ της Περιφερειακής Ενότητας ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “το Βασιλέσιον”. Έδρα του δήμου είναι το Κερασοχώρι και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, το Βασιλέσι ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Πρασιάς, του πρώην Δήμου ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ του Νομού ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ.

Το Βασιλέσι έχει υψόμετρο 842 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 39,175661829 και γεωγραφικό μήκος 21,509527764. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στο Βασιλέσι θα βρείτε εδώ.

Γενικές πληροφορίες για το Βασιλέσι

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας
Περιφέρεια: 
Στερεάς Ελλάδας
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Δήμος: 
ΑΓΡΑΦΩΝ
Δημοτική Ενότητα: 
ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Πρασιάς
Επίσημη Ονομασία: 
το Βασιλέσιον
Έδρα Δήμου: 
Κερασοχώρι
Υψόμετρο: 
842
Κωδικός Οικισμού: 
3002040503
Γεωγραφικό Μήκος: 
21.5095277640
Γεωγραφικό Πλάτος : 
39.1756618290
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Στερεά Ελλάδα
Νομός: 
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Πρασιάς

Βασιλέσι ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, Στερεά Ελλάδα. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Πρασιάς, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στην ίδια Δημοτική ενότητα (ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ), ανήκουν:

Στον ίδιο δήμο (ΑΓΡΑΦΩΝ), ανήκουν:

η Αγία Τριάδα, ο Άγιος Αθανάσιος, ο Άγιος Βλάσιος, ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Δημήτριος, ο Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος, ο Άγιος Κωνσταντίνος, ο Άγιος Προκόπιος, τα Άγραφα, η Αμίριανη, οι Αμπάρες, η Ανατολική Φραγκίστα, η Ανηφόρα, η Άνω Ποταμιά, τα Αρμάμπελα, το Ασπρόρρευμα, το Βαλάρι, η Βαλαώρα, τα Βαρκά, το Βέρνικο, η Βίνιανη, η Βούλπη, τα Βραγγιανά, τα Βρεκαίικα, η Γάβρινα, η Γαβρολισιάδα, τα Γουλαίικα, η Γρανίτσα, η Δάφνη, η Δαφνούλα, ο Δένδρος, το Διάσελο, η Δυτική Φραγκίστα, ο Έλατος, τα Επινιανά, η Επισκοπή, η Ιτέα, τα Καβάκια, το Καϊπανάκι, τα Καμάρια, το Καρακάσι, η Καρυά, το Καστράκι (του Δ.Δ. Βαλαώρας (Βελαόρας)), το Καστράκι (του Δ.Δ. Τοπολιάνων), ο Κατσαντώνης, η Κάτω Μαραθιά, η Κάτω Ποταμιά, το Κάτω Ραπτόπουλο, τα Κέδρα, το Κερασοχώρι, το Κεφαλόβρυσο, τα Κονδυλαίικα, η Κουστέσα, τα Κοψαίικα, ο Κρέντης, τα Λεπιανά, το Λημέρι, το Λιθοχώρι, οι Λογγιές, το Λογγίτσι, η Μαραθιά, ο Μάραθος, η Μαυρομμάτα, οι Μεταξάδες, το Μοναστηράκι, η Μονή Τατάρνας, η Νέα Βίνιανη, το Νέο Αργύρι, το Νεοχώρι, η Νεράιδα, η Παλαιόλακκα, το Παλαιοχώρι, το Παλαιοχώρι, η Παραμερίτα, το Παρκιό, τα Περουλαίικα, τα Πετράλωνα, η Πρασιά, το Πρατοβούνι, η Πτέρη, το Ραπτόπουλο, το Σέλο, η Σκαμνιά, τα Τοπόλιανα, το Τρίδενδρο, το Τριπόταμο, το Τροβάτο, η Τσούκκα, τα Φουσιανά, η Χρίσοβα, και η Χρύσω.

Γράψε κι εσύ για το Βασιλέσι

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για το Βασιλέσι και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό