Φωτογραφική μηχανή Nikon D5500 Πωλείται

Πωλείται η γνωστή crop φωτογραφική μηχανή της Nikon D5500 με οθόνη αφής (Μόνο το σώμα). Οι φωτογραφίες είναι του προς πώληση προϊόντος όπως είναι σήμερα (Φεβ. 2019).

Η μηχανή είναι "πρώτο χέρι" αγορασμένη από ελληνικό κατάστημα και είναι εκτός εγγύησης με περίπου 40.000 κλικς όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Έχει χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ερασιτεχνικά και ως δεύτερο σώμα μαζί με την Nikon D750 που πρόσφατα μετά λύπης μου αποχωρίστηκα επίσης, για τα "μάτια" μιας νεώτερης mirrorless :(

Η κατάσταση της μηχανής είναι άριστη (κατά τα λεγόμενά μου και κατά την δική μου υποκειμενική άποψη) γι' αυτό και παραθέτω φωτογραφίες της, με λεπτομέρεια και πολύ κοντινές έτσι ώστε να μην κρύβονται λεπτομέρειες και τυχόν φθορές που είναι φυσιολογικές για τη χρήση της.
Η μεταφορά της μηχανής (και η αποθήκευσή της) γινόταν πάντα μέσα στην τσάντα της ενώ πάντα πρόσεχα στο πεδίο έτσι ώστε να μην εκτεθεί σε "δύσκολα" περιβάλλοντα καθώς η D5500 ΔΕΝ είναι "Weather sealed". Δεν έχει ποτέ εργαστεί επίσης σε περιβάλλοντα με πάρα πολύ υγρασία ή πολύ σκόνη. Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες χωρίς να την περιποιηθώ ή να την καθαρίσω.

Έχει δουλέψει πολύ με ένα συγκεκριμένο φακό και αν και δεν έκανα συχνή αλλαγή φακών ο θάλαμος καθρέπτη και αισθητήρα - κλείστρου μπορεί να έχει κάποια σκόνη που δεν είναι εμφανής στις φωτογραφίες. Γενικά πάντως η εναλλαγές φακών δεν ήταν σε καμία περίπτωση συχνές γιατί πέρασα στους prime φακούς όταν αγόρασα την D750.

Η μηχανή παρέχεται όπως την βλέπετε στις φωτογραφίες μαζί με τον φορτιστή της, μπαταρία της, strap λαιμού και μία κάρτα μνήμης 8GB. Δεν υπάρχει το κουτί της, sorry δεν κρατάω ποτέ τις συσκευασίες.

Η συγκεκριμένη μηχανή, όπως είναι γνωστό, ΔΕΝ έχει μοτέρ εστίασης γι' αυτό και ΔΕΝ εστιάζει με τους φακούς που ΔΕΝ είναι A-FS (κάποιοι λένε εσφαλμένα ότι δεν εστιάζει με τους φακούς τύπου D αλλά αυτό δεν ισχύει καθώς υπάρχουν φακοί D που είναι AF-S, για την ακρίβεια οι AF-S φακοί είναι ΚΑΙ D, όπου AF-S ίσον Auto Focus Silent wave motor). Εννοείται πως η μηχανή δέχεται και αυτούς τους φακούς αλλά θα πρέπει να κάνετε χειροκίνητη εστίαση που κατά την άποψή μου είναι πολύ δύσκολη από το μικρό View Finder που διαθέτει. Σε live view κάτι γίνεται... Δέχεται βεβαίως όλους τους φακούς είτε είναι DX είτε Full frame φακοί από όλη την σειρά F mount της Nikon.

Ελλείψεις - φθορές: ΔΕΝ υπάρχει το eyepiece όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες γιατί επειδή φοράω γυαλιά δεν με βόλευε στο viewfinder το είχα αφαιρέσει και δυστυχώς δεν το βρίσκω.
Ιμιτασιόν από Κίνα έχει κάτω από ένα ευρώ στο ebay και με δωρεάν μεταφορικά.
Έχει μία μικρή γρατζουνιά στην οθόνη στο κάτω αριστερό μέρος της, θα έλεγα ανεπαίσθητη που φαίνεται μόνο όταν η οθόνη είναι κλειστή και δεν φαίνεται όταν προβάλλεται εικόνα ή όταν η μηχανή είναι σε live view mode.

Η τιμή της είναι στα 390€ "ακατέβατα" αν δεν την δώσω θα την κρατήσω να τη χαίρομαι :)
Η τιμή της σήμερα είναι γύρω στα 650-600 ευρώ αν και δεν θα τη βρείτε μόνο το σώμα αλλά σε ΚΙΤ στα 730 ευρώ.

Η μηχανή δεν έχει τραβήξει video (μόνο κάποια μικρά ως test).
Η μηχανή ΔΕΝ έχει, ούτε είχε παρουσιάσει κανένα πρόβλημα και δεν έχει ποτέ επισκεφτεί κάποιο service.

Στέλνεται αντικαταβολή με έξοδα παραλήπτη.

Video

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό