Στείριον

Κατοικημένη περιοχή Στείριον

Το Στείρι βρίσκεται στο Νομό Βοιωτίας και έχει πληθυσμό 686[1] κατοίκους. Το χωριό είναι χτισμένο σε υψόμετρο 455 μ., στους πρόποδες του Ελικώνα, του "βουνού των Μουσών" , ενώ έχει θέα προς τον Παρνασσό. Είναι Κοινότητα  του Κλεισθενικού δήμου Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας με τρεις οικισμούς, τον οικισμό του Στειρίου,  τον οικισμό της μονής του Οσίου Λουκά και τον ιδιωτικό οικισμό της Αλουμίνιο της Ελλάδος στη θέση Σιδεροκαρφιό - Άγιοι Θεόδωροι. Η ονομασία του χωριού προέρχεται από την παραπλήσια αρχαία φωκική πόλη Στείριδα.

Το Στείρι είναι από τα πιο γνωστά μέρη της εξορυκτικής βιομηχανίας βωξίτη στην Ελλάδα. Στην περιφέρειά του, στη θέση Άγιος Σπυρίδωνας (μετόχι Οσίου Λουκά) βρίσκεται εγκατεστημένο το εργοστασιακό συγκρότημα της εταιρίας Αλουμίνιον της Ελλάδος Β.Ε.Α.Ε.

Χάρτης Κατοικημένη περιοχή Στείριον

Στείριον Συντεταγμένες

Γεωγραφικό Πλάτος: 38.408310000000
Γεωγραφικό Μήκος: 22.711620000000

Κοντά σε Στείριον (ακτίνα 3Km)

Χάρτης σημείων κοντά σε Στείριον (ακτίνα 5Km)

Εναλλακτικές ονομασίες: Steiri, Steirion, Steíri, Steírion, Stiri, Stirion, Stíri, Stírion, Στείρι, Στείριον

Στείριον, Οικισμός πόλη ή χωριό που κατοικείται

Πληθυσμός: 1056 κάτοικοι.

Υψόμετρο: μ.

Steiri or Steíri is Populated place, a city, town, village, or other agglomeration of buildings where people live and work

Γράψε κι εσύ για Στείριον

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για Στείριον και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!