Αετός

Αετός - Χάρτης

Ο Αετός (Δημοτική Κοινότητα Ιθάκης), ανήκει στον δήμο ΙΘΑΚΗΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΙΘΑΚΗΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “ο Αετός”. Έδρα του δήμου είναι η Ιθάκη και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Νησιών Ιονίου Πελάγους.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, ο Αετός ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Ιθάκης, του πρώην Δήμου ΙΘΑΚΗΣ του Νομού ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ.

Ο Αετός έχει υψόμετρο 48 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 38,3600672074 και γεωγραφικό μήκος 20,6769400448. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στον Αετό θα βρείτε εδώ.

Αντί για τον Αετό ΙΘΑΚΗΣ, μήπως ψάχνετε για:

τον Αετό ΕΥΒΟΙΑΣ του τοπ. διαμ. Αετού, τον Αετό ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ του τοπ. διαμ. Αετού, τον Αετό ΦΛΩΡΙΝΑΣ του τοπ. διαμ. Αετού, τον Αετό ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ του τοπ. διαμ. Αετού, τον Αετό ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ του τοπ. διαμ. Αετού ή τον Αετό ΤΡΙΚΑΛΩΝ του τοπ. διαμ. Παχτουρίου;

Γενικές πληροφορίες για τον Αετό

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
Περιφέρεια: 
Ιονίων Νήσων
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΙΘΑΚΗΣ
Δήμος: 
ΙΘΑΚΗΣ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Δημοτική Κοινότητα Ιθάκης
Επίσημη Ονομασία: 
ο Αετός
Έδρα Δήμου: 
Ιθάκη
Υψόμετρο: 
48
Κωδικός Οικισμού: 
3401000102
Γεωγραφικό Μήκος: 
20.6769400448
Γεωγραφικό Πλάτος : 
38.3600672074
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Νησιά Ιονίου
Νομός: 
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΙΘΑΚΗΣ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Ιθάκης

Γράψε κι εσύ για τον Αετό

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τον Αετό και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό