Άγιος Σπυρίδωνας

Άγιος Σπυρίδωνας - Χάρτης

Ο Άγιος Σπυρίδωνας (Τοπική Κοινότητα Αγίου Σπυρίδωνος - Δημοτική Ενότητα ΦΙΛΟΘΕΗΣ), ανήκει στον δήμο ΑΡΤΑΙΩΝ της Περιφερειακής Ενότητας ΑΡΤΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “ο Άγιος Σπυρίδων”. Έδρα του δήμου είναι η Άρτα και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Ηπείρου.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, ο Άγιος Σπυρίδωνας ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Αγίου Σπυρίδωνος, του πρώην Δήμου ΦΙΛΟΘΕΗΣ του Νομού ΑΡΤΗΣ.

Ο Άγιος Σπυρίδωνας έχει υψόμετρο 18 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 39,1419108683 και γεωγραφικό μήκος 20,8615892747. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στον Άγιο Σπυρίδωνα θα βρείτε εδώ.

Αντί για τον Άγιο Σπυρίδωνα ΑΡΤΑΣ, μήπως ψάχνετε για:

τον Άγιο Σπυρίδωνα ΒΟΙΩΤΙΑΣ του τοπ. διαμ. Αγίου Σπυρίδωνος, τον Άγιο Σπυρίδωνα ΛΑΣΙΘΙΟΥ του τοπ. διαμ. Πραισού, τον Άγιο Σπυρίδωνα ΠΙΕΡΙΑΣ του τοπ. διαμ. Αγίου Σπυρίδωνος ή τον Άγιο Σπυρίδωνα ΦΩΚΙΔΑΣ του τοπ. διαμ. Καλλιθέας;

Γενικές πληροφορίες για τον Άγιο Σπυρίδωνα

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας
Περιφέρεια: 
Ηπείρου
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΑΡΤΑΣ
Δήμος: 
ΑΡΤΑΙΩΝ
Δημοτική Ενότητα: 
ΦΙΛΟΘΕΗΣ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Αγίου Σπυρίδωνος
Επίσημη Ονομασία: 
ο Άγιος Σπυρίδων
Έδρα Δήμου: 
Άρτα
Υψόμετρο: 
18
Κωδικός Οικισμού: 
1901050201
Γεωγραφικό Μήκος: 
20.8615892747
Γεωγραφικό Πλάτος : 
39.1419108683
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Ήπειρος
Νομός: 
ΑΡΤΗΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΦΙΛΟΘΕΗΣ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Αγίου Σπυρίδωνος

Άγιος Σπυρίδωνας ΑΡΤΗΣ, Ήπειρος. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Σπυρίδωνος, ανήκουν και οι οικισμοί:

το Βαθύπεδο και τα Δοκίμια.

Στην ίδια Δημοτική ενότητα (ΦΙΛΟΘΕΗΣ), ανήκουν:

Στον ίδιο δήμο (ΑΡΤΑΙΩΝ), ανήκουν:

η Αγία Τριάδα, οι Άγιοι Ανάργυροι, ο Άγιος Γεώργιος Γλυκορρίζου, η Άμμος, ο Αμμότοπος, τα Αμπέλια, η Ανέζα, τα Ανωγειατά, το Απόμερο, η Άρτα, το Βαθύπεδο, η Βίγλα, η Βλαχέρνα, οι Βρυσούλες, η Γαβριά, το Γλυκόριζο, η Γραμμενίτσα, το Γρίμποβο, η Δάφνη, η Δαφνωτή, τα Δοκίμια, ο Δρυών, ο Έλατος, η Ελεούσα, τα Ζαρκαδαίικα, τα Θανασαίικα, το Καθαροβούνιον, ο Κακόβατος, η Καλαμιά, η Καλλιθέα, ο Καλόβατος, το Καλογερικό, η Καμπή, ο Κάμπος, ο Κάρδαμος, οι Κεραμάτες, οι Κιρκιζάτες, το Κορφοβούνι, η Κορωνησία, οι Κωστακιοί, η Λιμίνη, το Μαραθοβούνι, η Μονή Γεννήσεως Θεοτόκου ή Κάτω Παναγίας, ο Μύτικας, η Παλαιοσκαμιά, το Παλαιοχώρι, η Παντάνασσα, το Περδικάριον, τα Πιστιανά, τα Πλατανάκια, τα Πλατάνια, οι Πλησιοί, το Πολύδροσο, ο Προφήτης Ηλίας, η Ράχη, η Ροδαυγή, η Ρόκκα, τα Ρουμάνια, η Σκαμνιά, η Σκούπα, το Σουμέσιον, η Στρογγυλή, τα Συγγουνέικα, τα Τσιαπαλαίικα, ο Υδροηλεκτρικός Σταθμός Λούρου, η Φανερωμένη, ο Φράξος, οι Χαλκιάδες, το Χανόπουλο, και το Ψαθοτόπι.

Γράψε κι εσύ για τον Άγιο Σπυρίδωνα

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τον Άγιο Σπυρίδωνα και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό