Ακροποταμιά

Ακροποταμιά - Χάρτης

Η Ακροποταμιά (Τοπική Κοινότητα Λειψυδρίου - Δημοτική Ενότητα ΚΙΛΚΙΣ), ανήκει στον δήμο ΚΙΛΚΙΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΚΙΛΚΙΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “η Ακροποταμιά”. Έδρα του δήμου είναι το Κιλκίς και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Μακεδονίας.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Ακροποταμιά ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Λειψυδρίου, του πρώην Δήμου ΚΙΛΚΙΣ του Νομού ΚΙΛΚΙΣ.

Η Ακροποταμιά έχει υψόμετρο 231 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 40,9281438927 και γεωγραφικό μήκος 22,9717267434. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στην Ακροποταμιά θα βρείτε εδώ.

Αντί για την Ακροποταμιά ΚΙΛΚΙΣ, μήπως ψάχνετε για:

την Ακροποταμιά ΑΡΤΑΣ του τοπ. διαμ. Ακροποταμιάς, την Ακροποταμιά ΑΡΤΑΣ του τοπ. διαμ. Κλειδίου ή την Ακροποταμιά ΗΛΕΙΑΣ του τοπ. διαμ. Ροδιάς;

Γενικές πληροφορίες για την Ακροποταμιά

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Μακεδονίας - Θράκης
Περιφέρεια: 
Κεντρικής Μακεδονίας
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΚΙΛΚΙΣ
Δήμος: 
ΚΙΛΚΙΣ
Δημοτική Ενότητα: 
ΚΙΛΚΙΣ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Λειψυδρίου
Επίσημη Ονομασία: 
η Ακροποταμιά
Έδρα Δήμου: 
Κιλκίς
Υψόμετρο: 
231
Κωδικός Οικισμού: 
0901010502
Γεωγραφικό Μήκος: 
22.9717267434
Γεωγραφικό Πλάτος : 
40.9281438927
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Μακεδονία
Νομός: 
ΚΙΛΚΙΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΚΙΛΚΙΣ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Λειψυδρίου

Ακροποταμιά ΚΙΛΚΙΣ, Μακεδονία. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Λειψυδρίου, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στον ίδιο δήμο (ΚΙΛΚΙΣ), ανήκουν:

η Αγία Κυριακή, η Αγία Παρασκευή, ο Άγιος Αντώνιος, ο Άγιος Μάρκος, ο Άγιος Χαράλαμπος, ο Ακρίτας, η Αλεξάνδρα, τα Αμάραντα, το Αναβρυτό, το Ανθόφυτο, η Αντιγόνεια, οι Άνω Απόστολοι, το Άνω Θεοδωράκι, η Άνω Ποταμιά, η Αργυρούπολη, η Βάθη, το Βακούφι, ο Βαπτιστής, η Γάβρα, ο Γαλλικός, το Γερακάρι, το Δαφνοχώρι, το Διβούνι, ο Διπόταμος, η Δοϊράνη, το Δροσάτο, το Ελευθεροχώρι, το Ελληνικό, ο Επτάλοφος, η Ευκαρπία, το Ζαχαράτο, το Ηλιόλουστο, το Ηλιόφωτο, τα Θεοδόσια, το Ίσωμα, ο Καβαλλάρης, η Καλίνδρια, η Καλλιρρόη, το Καλολίβαδο, ο Καμπάνης, οι Καστανιές, οι Κατασκηνώσεις, οι Κάτω Απόστολοι, το Κάτω Θεοδωράκι, η Κάτω Ποταμιά, το Κεντρικό, το Κιλκίς, το Κοιλάδι, η Κοκάρτζα, η Κοκκινιά, η Κολχίδα, η Κορομηλιά, η Κορυφή, η Κορωνούδα, η Κρηστώνη, τα Κυριακαίικα, το Λαοδικηνό, το Λεβεντοχώρι, το Λειψύδριο, οι Μάνδρες, το Μαυρονέρι, η Μαυροπλαγιά, η Μεγάλη Βρύση, η Μεγάλη Στέρνα, το Μελάνθιο, το Μελισσουργείο, το Μεσιανό, οι Μέσοι Απόστολοι, το Μεταλλικό, το Μεταξοχώρι, ο Μικρόκαμπος, το Μιχαλίτσι, το Μονολίθι, οι Μουριές, τα Μπακαίικα, ο Μύλος, το Μυλοχώρι, το Μυριόφυτο, η Νέα Σάντα, το Νέο Αγιονέρι, το Νέο Γυναικόκαστρο, το Νέο Μυριόφυτο, η Ξηρόβρυση, η Ξυλοκερατέα, το Παλαιό Αγιονέρι, το Παλαιό Γυναικόκαστρο, το Παλατιανό, ο Παντελεήμωνας, το Παρόχθιο, το Πεδινό, η Πέρινθος, το Περιστέρι, οι Πετράδες, η Πικρολίμνη, η Πλαγιά, το Πλαγιοχώρι, η Ποντοκερασιά, ο Πυργωτός, τα Ριζανά, το Σεβαστό, τα Σουλτογιανναίικα, ο Σπουργίτης, ο Σταθμός Μουριών, το Σταυροχώρι, η Τέρπυλλος, ο Τριπόταμος, το Φανάρι, η Φύσκα, το Χειμαδιό, το Χέρσο, η Χρυσόπετρα, και το Χωρύγι.

Γράψε κι εσύ για την Ακροποταμιά

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για την Ακροποταμιά και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό