Αμπελόκηποι

Αμπελόκηποι - Χάρτης

Οι Αμπελόκηποι (Δημοτική Κοινότητα Αμπελοκήπων - Δημοτική Ενότητα ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ), ανήκουν στον δήμο ΖΑΚΥΝΘΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΖΑΚΥΝΘΟΥ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “οι Αμπελόκηποι”. Έδρα του δήμου είναι η Ζάκυνθος και ανήκουν στο γεωγραφικό διαμέρισμα Νησιών Ιονίου Πελάγους.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, οι Αμπελόκηποι ανήκαν στο Τοπικό Διαμέρισμα Αμπελοκήπων, του πρώην Δήμου ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ του Νομού ΖΑΚΥΝΘΟΥ.

Οι Αμπελόκηποι έχουν υψόμετρο 69 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 37,7564591569 και γεωγραφικό μήκος 20,8708204858. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στους Αμπελόκηπους θα βρείτε εδώ.

Αντί για τους Αμπελόκηπους ΖΑΚΥΝΘΟΥ, μήπως ψάχνετε για:

τους Αμπελόκηπους ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ του τοπ. διαμ. Αμπελοκήπων, τους Αμπελόκηπους ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ του τοπ. διαμ. Αμπελοκήπων, τους Αμπελόκηπους ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ του τοπ. διαμ. Αμπελοκήπων ή τους Αμπελόκηπους ΑΧΑΪΑΣ του τοπ. διαμ. Αμπελοκήπων;

Γενικές πληροφορίες για τους Αμπελόκηπους

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
Περιφέρεια: 
Ιονίων Νήσων
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Δήμος: 
ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Δημοτική Ενότητα: 
ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Δημοτική Κοινότητα Αμπελοκήπων
Επίσημη Ονομασία: 
οι Αμπελόκηποι
Έδρα Δήμου: 
Ζάκυνθος
Υψόμετρο: 
69
Κωδικός Οικισμού: 
3301010201
Γεωγραφικό Μήκος: 
20.8708204858
Γεωγραφικό Πλάτος : 
37.7564591569
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Νησιά Ιονίου
Νομός: 
ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Αμπελοκήπων

Αμπελόκηποι ΖΑΚΥΝΘΟΥ, Νησιά Ιονίου. Θέση στο χάρτη.

Στην Δημοτική Κοινότητα Αμπελοκήπων, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στην ίδια Δημοτική ενότητα (ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ), ανήκουν:

Στον ίδιο δήμο (ΖΑΚΥΝΘΟΥ), ανήκουν:

ο Αγαλάς, η Αγία Θέκλη, η Αγία Μαρίνα, οι Άγιοι Πάντες, ο Άγιος Ανδρέας (νησίδα), ο Άγιος Δημήτριος, ο Άγιος Ιωάννης, ο Άγιος Ιωάννης (νησίδα), ο Άγιος Κήρυκας, ο Άγιος Λέων, ο Άγιος Νικόλαος, ο Άη Γιάννης, το Ακρωτήρι, ο Αλικανάς, τα Αλώνια, η Άμπελος, η Αναφωνήτρια, ο Άνω Βασιλικός, οι Άνω Βολίμες, το Άνω Γερακάρι, το Απελάτι, το Αργάσι, ο Ασκός, το Βανάτο, η Βαρβάρα, ο Βασιλικός, οι Βολίμες, το Βουγιάτο, το Γαϊτάνι, το Γαλάρο, το Γύρι, ο Δράκας, η Δροσιά, οι Ελιές, η Έξω Χώρα, η Ζάκυνθος, το Καλαμάκι, το Καλιπάδο, η Καλλιθέα, ο Καλλιτέρος, το Καλονήσι (νησίδα), το Καλπάκι, το Καμπί, τα Καστέλια, το Καταστάρι, το Κάτω Γερακάρι, το Κερί, ο Κοιλιωμένος, το Κορίθι, η Κορώνη, το Κυδώνι, η Κυψέλη, ο Λαγανάς, τα Λαγκαδάκια, το Λαγωπόδο, η Λιθακιά, η Λίμνη Κερίου, τα Λιμονταίϊκα, η Λούχα, ο Μαραθιάς, τα Μαργαραίικα, οι Μαριές, το Μαχαιράδο, το Μελινάδο, το Μέσο Γερακάρι, το Μικρό Νησί, η Μονή Στροφάδων, το Μουζάκι, η Μποχάλη, ο Νερόμυλος, το Ξηροκάστελλο, οι Ορθονιές, ο Παντοκράτωρας, τα Πευκάκια, τα Πηγαδάκια, ο Πλάνος, το Ρομίρι, το Σαρακηνάδο, τα Σκινάρια, το Σκουληκάδο, οι Στημιές, το Τραγάκι, ο Φιολίτης, το Φτερίνι, ο Χαμουζάς, τα Ψαραίικα, και η Ψαρού.

Γράψε κι εσύ για τους Αμπελόκηπους

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τους Αμπελόκηπους και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό