Γαλησσάς

Γαλησσάς - Χάρτης

Ο Γαλησσάς (Τοπική Κοινότητα Γαλησσά - Δημοτική Ενότητα ΆΝΩ ΣΥΡΟΥ), ανήκει στον δήμο ΣΥΡΟΥ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΣΥΡΟΥ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “ο Γαλησσάς”. Έδρα του δήμου είναι η Ερμούπολη και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Νησιών Αιγαίου Πελάγους.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, ο Γαλησσάς ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Γαλησσά, του πρώην Δήμου ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ του Νομού ΚΥΚΛΑΔΩΝ.

Ο Γαλησσάς έχει υψόμετρο 9 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 37,4190696733 και γεωγραφικό μήκος 24,8818350025. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στον Γαλησσά θα βρείτε εδώ.

Φωτογραφίες επισκεπτών για τον Γαλησσά

  • Άποψη του Γαλησσά από τον λόφο με το εκκλησάκι της Πακούς
  • Παραλία Γαλησσά, Σύρος

Οι χρήστες έγραψαν για τον Γαλησσά:

Ο Γαλησσάς είναι ένα τουριστικό παραθαλάσσιο χωριό της Σύρου. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού και απέχει 7 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Σύρου την Ερμούπολη.

Ο Γαλησσάς διαθέτει μία καθαρή και όμορφη παραλία με ψιλή άμμο ιδανική για τους παραθεριστές. Στην γύρω περιοχή θα βρείτε πολλά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και camping. Πολλές είναι και οι επιλογές του επισκέπτη για φαγητό καθώς υπάρχουν πολλές ταβέρνες, cafe αλλά και fast food. Ο Γαλησσάς προσφέρεται για ήσυχες διακοπές και η τοποθεσία είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.

Το ηλιοβασίλεμα στον Γαλησσά είναι πανέμορφο ειδικά αν το απολαύσετε ανεβαίνοντας στον μικρό λόφο με το εκκλησάκι της Αγίας Πακούς.

Γενικές πληροφορίες για τον Γαλησσά

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΝΗΣΙΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Αιγαίου
Περιφέρεια: 
Νοτίου Αιγαίου
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΣΥΡΟΥ
Δήμος: 
ΣΥΡΟΥ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ
Δημοτική Ενότητα: 
ΆΝΩ ΣΥΡΟΥ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Γαλησσά
Επίσημη Ονομασία: 
ο Γαλησσάς
Έδρα Δήμου: 
Ερμούπολη
Υψόμετρο: 
9
Κωδικός Οικισμού: 
5801020201
Γεωγραφικό Μήκος: 
24.8818350025
Γεωγραφικό Πλάτος : 
37.4190696733
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Νησιά Αιγαίου
Νομός: 
ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Γαλησσά

Γαλησσάς ΚΥΚΛΑΔΩΝ, Νησιά Αιγαίου. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Γαλησσά, ανήκουν και οι οικισμοί:

Γράψε κι εσύ για τον Γαλησσά

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τον Γαλησσά και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Χρήστες που έχουν συμβάλλει στη σελίδα Γαλησσάς

admin

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό