Χαρχαλιανά

Χαρχαλιανά - Χάρτης

Τα Χαρχαλιανά (Δημοτική Κοινότητα Αντικυθήρων - Δημοτική Ενότητα ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ), ανήκουν στον δήμο ΚΥΘΗΡΩΝ της Περιφερειακής Ενότητας ΝΗΣΩΝ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “τα Χαρχαλιανά”. Έδρα του δήμου είναι τα Κύθηρα και ανήκουν στο γεωγραφικό διαμέρισμα Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, τα Χαρχαλιανά ανήκαν στο Τοπικό Διαμέρισμα Αντικυθήρων, της πρώην Κοινότητας ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ.

Τα Χαρχαλιανά έχουν υψόμετρο 56 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 35,86672704 και γεωγραφικό μήκος 23,2870675542. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στα Χαρχαλιανά θα βρείτε εδώ.

Αντί για τα Χαρχαλιανά ΝΗΣΩΝ, μήπως ψάχνετε για:

τα Χαρχαλιανά ΧΑΝΙΩΝ του τοπ. διαμ. Κουκουναράς;

Γενικές πληροφορίες για τα Χαρχαλιανά

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΑΤΤΙΚΗ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Αττικής
Περιφέρεια: 
Αττικής
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΝΗΣΩΝ
Δήμος: 
ΚΥΘΗΡΩΝ
Δημοτική Ενότητα: 
ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Δημοτική Κοινότητα Αντικυθήρων
Επίσημη Ονομασία: 
τα Χαρχαλιανά
Έδρα Δήμου: 
Κύθηρα
Υψόμετρο: 
56
Κωδικός Οικισμού: 
5205020103
Γεωγραφικό Μήκος: 
23.2870675542
Γεωγραφικό Πλάτος : 
35.8667270400
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Στερεά Ελλάδα
Νομός: 
ΑΤΤΙΚΗΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Αντικυθήρων

Χαρχαλιανά ΑΤΤΙΚΗΣ, Στερεά Ελλάδα. Θέση στο χάρτη.

Στην Δημοτική Κοινότητα Αντικυθήρων, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στην ίδια Δημοτική ενότητα (ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ), ανήκουν:

Στον ίδιο δήμο (ΚΥΘΗΡΩΝ), ανήκουν:

ο Αβλέμονας, η Αγία Αναστασία, η Αγία Μόνη, η Αγία Πελαγία, ο Άγιος Ηλίας, οι Αλεξανδράδες, τα Αλοϊζιάνικα, το Άνω Λιβάδι, οι Αραίοι, τα Αρωνιάδικα, τα Βιαράδικα, το Βουνό, τα Γαλανιανά, το Γερακάρι, τα Γουδιάνικα, το Διακόφτι, τα Δόκανα, το Δρυμωνάρι, ο Δρυμώνας, ο Κάλαμος, τα Καλησπεριάνικα, οι Καλοκαιρινές, ο Κάμπος, ο Κάμπος Παλαιόπολης, ο Καραβάς, οι Καρβουνάδες, τα Καστρισιάνικα, το Κατσούνι, η Κάτω Χώρα, το Καψάλι, το Κεραμωτό, τα Κομηνιάνικα, τα Κοντολιάνικα, το Κουσουνάρι, το Κρυονέρι, τα Κύθηρα, τα Λιανιάνικα, το Λιβάδι, τα Λογοθετιάνικα, τα Λουραντιάνικα, το Μανιτοχώρι, τα Μητάτα, η Μονή Μυρτιδίων, ο Μυλοπόταμος, η Παλαιόπολη, τα Περλεγκιάνικα, το Πετρούνι, το Πίσω Πηγάδι, οι Πιτσινάδες, τα Πιτσινιάνικα, η Πλατειά Άμμος, ο Ποταμός, ο Ποταμός, το Πούρκο, το Προγκί, τα Σταθιάνικα, το Στραπόδι, τα Τραβασαριάνικα, τα Τριφυλλιάνικα, τα Τσικαλαριά, τα Φατσάδικα, τα Φράτσια, και τα Φριλιγκιάνικα.

Γράψε κι εσύ για τα Χαρχαλιανά

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τα Χαρχαλιανά και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό