Χάρκια

Χάρκια - Χάρτης

Τα Χάρκια (Τοπική Κοινότητα Χαρκίων - Δημοτική Ενότητα ΑΡΚΑΔΙΟΥ), ανήκουν στον δήμο ΡΕΘΥΜΝΗΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΡΕΘΥΜΝΟΥ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “τα Χάρκια”. Έδρα του δήμου είναι το Ρέθυμνο και ανήκουν στο γεωγραφικό διαμέρισμα Κρήτης.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, τα Χάρκια ανήκαν στο Τοπικό Διαμέρισμα Χαρκίων, του πρώην Δήμου ΑΡΚΑΔΙΟΥ του Νομού ΡΕΘΥΜΝΗΣ.

Τα Χάρκια έχουν υψόμετρο 544 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 35,3038734449 και γεωγραφικό μήκος 24,5865993943. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στα Χάρκια θα βρείτε εδώ.

Γενικές πληροφορίες για τα Χάρκια

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΝΗΣΙΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Κρήτης
Περιφέρεια: 
Κρήτης
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Δήμος: 
ΡΕΘΥΜΝΗΣ
Δημοτική Ενότητα: 
ΑΡΚΑΔΙΟΥ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Χαρκίων
Επίσημη Ονομασία: 
τα Χάρκια
Έδρα Δήμου: 
Ρέθυμνο
Υψόμετρο: 
544
Κωδικός Οικισμού: 
7301021301
Γεωγραφικό Μήκος: 
24.5865993943
Γεωγραφικό Πλάτος : 
35.3038734449
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Κρήτη
Νομός: 
ΡΕΘΥΜΝΗΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΑΡΚΑΔΙΟΥ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Χαρκίων

Χάρκια ΡΕΘΥΜΝΗΣ, Κρήτη. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Χαρκίων, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στον ίδιο δήμο (ΡΕΘΥΜΝΗΣ), ανήκουν:

η Αγία Ειρήνη, η Αγία Παρασκευή, η Αγία Τριάδα, ο Άγιος Ανδρέας, ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Δημήτριος, ο Άγιος Κωνσταντίνος, ο Άγιος Νικόλαος, τα Αγνά, το Άδελε, ο Αδελιανός Κάμπος, οι Αλώνες, η Αμνάτος, το Αμπελάκι, το Άνω Βαλσαμόνερο, η Άνω Βιρανεπισκοπή, το Άνω Μαλάκιον, τα Ανώγεια, η Αργυρούπολη, οι Αρμένοι, το Αρολίθι, η Αρχαία Ελεύθερνα, η Αρχοντική, το Αστέρι, το Ατσιπόπουλο, οι Βεδέροι, το Βελονάδο, το Βιλανδρέδο, το Βιολί Χαράκι, η Βιρανεπισκοπή, ο Γάλλος, η Γενή, το Γεράνι, το Γιαννούδι, τα Γουλεδιανά, η Γωνιά, το Δίλοφο, η Ελεύθερνα, η Επισκοπή, οι Έρφοι, το Ζουρίδι, το Καβούσι, ο Καλονύκτης, τα Καπεδιανά, η Καρέ, η Καρωτή, ο Κάστελλος, το Κάτω Βαλσαμόνερο, το Κάτω Μαλάκι, ο Κάτω Πόρος, τα Καψαλιανά, οι Κούμοι, η Κούφη, η Κυριάννα, η Λούτρα, η Μαγνησία, ο Μαρουλάς, η Μαρουλού, το Μεγάλο Μετόχι, η Μέση, το Μικρό Μετόχι, η Μονή Αρκαδίου, το Μονοπάρι, ο Μούντρος, οι Μύλοι, η Μύρθιος, τα Μυριοκέφαλα, το Ξηρό Χωριό, το Όρος, το Παγκαλοχώρι, ο Παλαίλιμνος, το Πανόραμα, ο Πετρές, η Πηγή, ο Πηγιανός Κάμπος, ο Πίκρης, οι Πρασιές, οι Πρινέδες, ο Πρινές, ο Πρίνος, ο Πύργος, το Ρέθυμνο, το Ρουμπάδο, οι Ρούπες, το Ρουσσοσπίτι, τα Ρούστικα, οι Σαϊτούρες, το Σελλί, η Σκαλέτα, τα Σκουλούφια, ο Σταυρωμένος, το Σφακάκι, ο Σωματάς, τα Τρία Μοναστήρια, τα Φραντζεσκιανά Μετόχια, ο Φωτεινός, το Χαμαλεύρι, και το Χρομοναστήρι.

Γράψε κι εσύ για τα Χάρκια

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τα Χάρκια και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό