Παγκραταίικα Καλύβια

Παγκραταίικα Καλύβια - Χάρτης

Τα Παγκραταίικα Καλύβια (Τοπική Κοινότητα Παγκρατίου - Δημοτική Ενότητα ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ), ανήκουν στον δήμο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ της Περιφερειακής Ενότητας ΑΧΑΪΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “τα Παγκραταίικα Καλύβια”. Έδρα του δήμου είναι τα Καλάβρυτα και ανήκουν στο γεωγραφικό διαμέρισμα Πελοποννήσου.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, τα Παγκραταίικα Καλύβια ανήκαν στο Τοπικό Διαμέρισμα Παγκρατίου, του πρώην Δήμου ΛΕΥΚΑΣΙΟΥ του Νομού ΑΧΑΪΑΣ.

Τα Παγκραταίικα Καλύβια έχουν υψόμετρο 501 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 37,8207004442 και γεωγραφικό μήκος 22,141984019. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στα Παγκραταίικα Καλύβια θα βρείτε εδώ.

Γενικές πληροφορίες για τα Παγκραταίικα Καλύβια

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
Περιφέρεια: 
Δυτικής Ελλάδας
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΑΧΑΪΑΣ
Δήμος: 
ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
Δημοτική Ενότητα: 
ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Παγκρατίου
Επίσημη Ονομασία: 
τα Παγκραταίικα Καλύβια
Έδρα Δήμου: 
Καλάβρυτα
Υψόμετρο: 
501
Κωδικός Οικισμού: 
3705031302
Γεωγραφικό Μήκος: 
22.1419840190
Γεωγραφικό Πλάτος : 
37.8207004442
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Πελοπόννησος
Νομός: 
ΑΧΑΪΑΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΛΕΥΚΑΣΙΟΥ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Παγκρατίου

Παγκραταίικα Καλύβια ΑΧΑΪΑΣ, Πελοπόννησος. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Παγκρατίου, ανήκουν και οι οικισμοί:

το Παγκράτι, τα Σελλά και το Στενό.

Στον ίδιο δήμο (ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ), ανήκουν:

οι Άγιοι Θεόδωροι, οι Άγιοι Θεόδωροι, ο Άγιος Βλάσιος, ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Νικόλαος, τα Αγράμπελα, το Αγρίδι, η Αλέσταινα, η Αμυγδαλιά, η Ανάσταση, η Άνω Βλασία, η Άνω Ζαχλωρού, η Άνω Κλειτορία, οι Άνω Λουσοί, τα Άνω Τριπόταμα, η Άνω Χόβολη, η Άνω Ψωφίδα, ο Άρμπουνας, η Αροανία, ο Αυλώνας, η Βάλτα, ο Βάλτος, η Βασιλική, το Βεσίνιον, η Βιλιβίνα, το Βραχνί, η Γλάστρα, η Γουμένισσα, η Δάφνη, το Δεσινό, τα Δεχουναίικα, η Δίγελα, τα Δουμενά, το Δροβολοβό, το Δροσάτο, ο Δρυμός, το Ελατόφυτο, τα Ζαρέλια, το Ζευγολατιό, τα Θωμαίϊκα, τα Καλάβρυτα, το Καλαμάκι, η Καλλιθέα, το Καλλιφώνι, τα Καλύβια, οι Καμενιάνοι, ο Κάνδαλος, το Καρούσι, το Καστέλλι, τα Καστρία, η Κάτω Βλασία, ο Κάτω Δρυμός, η Κάτω Ζαχλωρού, οι Κάτω Λουσοί, τα Κάτω Τριπόταμα, η Κάτω Χόβολη, η Κερασέα, η Κερασιά, η Κερπινή, η Κέρτεζη, η Κλειτορία, ο Κλείτωρας, οι Κορφές, η Κούτελη, οι Κραστικοί, η Κρήνη, τα Κρινόφυτα, το Κρυονέρι, το Λαγοβούνι, η Λαπάθεια, οι Λαπαναγοί, το Λευκάσι, η Λεύκη, το Λεχούρι, το Λιβάδι, το Λιβάρτζι, το Λιβαρτζινό, ο Λομποκάς, το Λουσικό, η Λυκουρία, το Μανέσι, ο Μέγας Ποντιάς, τα Μενυχταίικα, το Μετόχι, ο Μικρός Ποντιάς, η Μονή Αγίας Λαύρας, η Μονή Αγίου Αθανασίου, η Μονή Αγίου Νικολάου Βλασίας, η Μονή Αγίων Θεοδώρων, η Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, το Μουρίκι, το Μπόσι, ο Μπούμπουκας, τα Νάσια, το Νεοχώρι, το Ορθολίθι, το Παγκράτι, ο Παλαιός Πάος, ο Πάος, οι Πετσάκοι, το Πεύκο, η Πλάκα, το Πλανητέρο, η Πλατανίτσα, η Πλατανιώτισσα, η Ποταμιά, ο Πριόλιθος, ο Προφήτης Ηλίας, οι Ρογοί, οι Σειρές, τα Σελλά, το Σέλλι, το Σιγούνι, το Σκεπαστό, η Σκοτάνη, το Σούβαρδο, η Σπαρτινού, η Σπηλιά, το Στενό, η Τουρλάδα, το Τρεχλό, τα Τριπόταμα, τα Φίλια, τα Φλάμπουρα, και η Ψωφίδα.

Γράψε κι εσύ για τα Παγκραταίικα Καλύβια

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τα Παγκραταίικα Καλύβια και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό