Παλιοκάτωνα

Παλιοκάτωνα - Χάρτης

Τα Παλιοκάτωνα (Τοπική Κοινότητα Αμπελοκήπων - Δημοτική Ενότητα ΑΙΓΕΙΡΑΣ), ανήκουν στον δήμο ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΑΧΑΪΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “τα Παλιοκάτωνα”. Έδρα του δήμου είναι το Αίγιο και ανήκουν στο γεωγραφικό διαμέρισμα Πελοποννήσου.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, τα Παλιοκάτωνα ανήκαν στο Τοπικό Διαμέρισμα Αμπελοκήπων, του πρώην Δήμου ΑΙΓΕΙΡΑΣ του Νομού ΑΧΑΪΑΣ.

Τα Παλιοκάτωνα έχουν υψόμετρο 381 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 38,1188258742 και γεωγραφικό μήκος 22,3433815955. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στα Παλιοκάτωνα θα βρείτε εδώ.

Γενικές πληροφορίες για τα Παλιοκάτωνα

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
Περιφέρεια: 
Δυτικής Ελλάδας
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΑΧΑΪΑΣ
Δήμος: 
ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
Δημοτική Ενότητα: 
ΑΙΓΕΙΡΑΣ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Αμπελοκήπων
Επίσημη Ονομασία: 
τα Παλιοκάτωνα
Έδρα Δήμου: 
Αίγιο
Υψόμετρο: 
381
Κωδικός Οικισμού: 
3702020302
Γεωγραφικό Μήκος: 
22.3433815955
Γεωγραφικό Πλάτος : 
38.1188258742
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Πελοπόννησος
Νομός: 
ΑΧΑΪΑΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΑΙΓΕΙΡΑΣ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Αμπελοκήπων

Παλιοκάτωνα ΑΧΑΪΑΣ, Πελοπόννησος. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Αμπελοκήπων, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στην ίδια Δημοτική ενότητα (ΑΙΓΕΙΡΑΣ), ανήκουν:

Στον ίδιο δήμο (ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ), ανήκουν:

η Αγία Άννα, η Αγία Βαρβάρα, ο Άγιος Ανδρέας, ο Άγιος Ηλίας, ο Άγιος Ιωάννης, ο Άγιος Κωνσταντίνος, ο Άγιος Νικόλαος, ο Άγιος Παντελεήμωνας, το Αγρίδι, η Αιγείρα, οι Αιγές, το Αίγιο, η Ακράτα, ο Αλμυρός, το Άλσος, οι Αμπελόκηποι, η Άμπελος, το Άνω Διακοπτό, τα Άνω Δουκαναίικα, η Άνω Ζήρια, το Άνω Μαυρίκι, το Άνω Μεσορρούγι, η Άνω Ποταμιά, το Άνω Σαλμενίκο, η Αρραβωνίτσα, η Αχλαδέα, η Βαλιμή, τα Βαλιμίτικα, η Βελά, το Βερίνο, η Βοτένη, το Βουνάκι, ο Βουνόπυργος, ο Βούτσιμος, τα Γκουμαίικα, ο Γκραίκας, ο Γρηγόρης, το Δαμακίνι, οι Δάφνες, το Δερβένι, το Δημητρόπουλο, το Διακοπτό, τα Διγελιώτικα, τα Δουκαναίικα, ο Ελαιώνας, η Ελίκη, η Εξοχή, η Επταπίττα, η Ζαρούχλα, τα Ζαχλωρίτικα, η Ζήρια, το Καθολικό, ο Καλαμιάς, το Καλαντέρι, ο Καλυβίτης, οι Καμάρες, η Κασάνεβα, το Κάτω Μαυρίκι, η Κάτω Ποταμιά, η Κάτω Πτέρη, το Κάτω Σαλμενίκο, η Κερνίτσα, η Κερύνεια, το Κορινθιακό Μπαλκόνι, η Κουλούρα, ο Κούμαρης, η Κουνινά, το Κράθι, η Κρήνη, η Κυανή Ακτή, η Λάκκα, η Λάκκα, ο Λαμπινός, το Λαμπίρι, ο Λόγγος, ο Λόφος, ο Μάγειρας, η Μαμουσιά, τα Μελίσσια, το Μερτίδι, το Μεσορρούγι, το Μετόχι, το Μικρόνι, το Μοναστήρι, η Μονή Αγίας Ελεούσης, η Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, η Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών, η Μονή Πεπελενίτσης, η Μπούκα, η Μπουφούσκια, η Μυρόβρυση, η Νέα Κερύνεια, το Νέο Σαλμενίκο, ο Νέος Ερινεός, οι Νεραντζιές, τα Νικολαίικα, η Όαση, η Παλαιοσταφίδα, η Παραλία Πλατάνου, η Παραλία Ποροβίτσας, η Παραλία Τραπέζας, η Παρασκευή, η Πελεκίστρα, το Περιθώρι, η Περιστέρα, το Πετροβούνι, τα Πεύκα, τα Πιμπαίϊκα, ο Πλάτανος, η Ποροβίτσα, ο Ποταμίτικος Γιαλός, η Πούντα, η Πτέρη, το Πυργάκιον, ο Πύργος, ο Ριζόμυλος, η Ροδιά, η Ροδινή, η Ροδοδάφνη, ο Σαρκουνάς, η Σελιάνα, τα Σελιανίτικα, ο Σελινούντας, το Σινεβρό, ο Σόλος, η Σταυριά, τα Συλιβαινιώτικα, τα Συνανιά, ο Σωτήρας, η Τέμενη, η Τερψιθέα, η Τούμπα, η Τράπεζα, ο Τσιβλός, οι Φούρνοι, η Φωνησκαριά, τα Χαλκιάνικα, ο Χατζής, και το Χρυσάνθιο.

Γράψε κι εσύ για τα Παλιοκάτωνα

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τα Παλιοκάτωνα και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό