Πηλογρανίτσα

Πηλογρανίτσα - Χάρτης

Η Πηλογρανίτσα (Τοπική Κοινότητα Παρδαλίτσης - Δημοτική Ενότητα ΣΕΛΛΩΝ), ανήκει στον δήμο ΔΩΔΩΝΗΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “η Πηλογρανίτσα”. Έδρα του δήμου είναι η Αγία Κυριακή και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Ηπείρου.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Πηλογρανίτσα ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Παρδαλίτσης, του πρώην Δήμου ΣΕΛΛΩΝ του Νομού ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

Η Πηλογρανίτσα έχει υψόμετρο 623 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 39,4924428558 και γεωγραφικό μήκος 20,6425778537. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στην Πηλογρανίτσα θα βρείτε εδώ.

Γενικές πληροφορίες για την Πηλογρανίτσα

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας
Περιφέρεια: 
Ηπείρου
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Δήμος: 
ΔΩΔΩΝΗΣ
Δημοτική Ενότητα: 
ΣΕΛΛΩΝ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Παρδαλίτσης
Επίσημη Ονομασία: 
η Πηλογρανίτσα
Έδρα Δήμου: 
Αγία Κυριακή
Υψόμετρο: 
623
Κωδικός Οικισμού: 
1803041302
Γεωγραφικό Μήκος: 
20.6425778537
Γεωγραφικό Πλάτος : 
39.4924428558
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Ήπειρος
Νομός: 
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΣΕΛΛΩΝ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Παρδαλίτσης

Πηλογρανίτσα ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, Ήπειρος. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Παρδαλίτσης, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στον ίδιο δήμο (ΔΩΔΩΝΗΣ), ανήκουν:

το Αβγό, η Αγία Αναστασία, η Αγία Κυριακή, η Αγία Παρασκευή, η Αγία Τριάδα, η Αγία Τριάδα, ο Άγιος Ανδρέας, ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Νικόλαος, ο Άγιος Χριστόφορος, το Αλεποχώρι, η Ανάληψη, το Ανθοχώρι, οι Άνω Αχλαδιές, η Άνω Μουσιωτίτσα, η Άρδοση, η Αρτοπούλα, το Ασπροχώρι, οι Αχλαδιές, η Βαδίστρα, η Βαλανιδιά, οι Βαργιάδες, ο Βάρδας, το Βαρλαάμ, τα Βασαίικα, η Βουλιάστα, οι Γεωργάνοι, τα Δερβίζιανα, η Δομολεσσά, η Δραγοψά, οι Δραμεσιοί, η Δωδώνη, τα Εισόδια Θεοτόκου, η Έλαφος, το Ελευθεροχώρι, το Επισκοπικό, η Ζωοδόχος Πηγή, το Ζωτικό, το Θεριακήσι, ο Κακόλακκος, ο Κάμπος, η Καννέτα, η Καταμάχη, το Κάτω Ασπροχώρι, το Κάτω Ζωτικό, το Κάτω Κρυφοβό, η Κάτω Λίππα, η Κάτω Μουσιωτίτσα, η Κερασέα, τα Κολλαίικα, οι Κολυζωαίοι, η Κοπάνη, το Κουκλέσι, τα Κουλουραίικα, η Κουμαριά, το Κρυφοβό, η Κωστάνιανη, η Λαγκιώτισσα, το Λεπάδι, το Λιβάδι, η Λίππα, τα Λωζανά, οι Μάνδρες, το Μαντείο, η Μελιά, οι Μελιγγοί, η Μεσούρα, το Μικροχώρι, η Μολυβαδιά, το Μονόδενδρο, η Μουκοβίνα, οι Μπαγαίοι, ο Μπάλας, οι Μπαουσιοί, το Μπέρκο, η Μπεστιά, η Μπούλμου, η Μυροδάφνη, η Νέα Μουσιωτίτσα, το Παλαιοχώρι, η Παλιουρή, η Παρδαλίτσα, ο Πεντόλακκος, η Πέρδικα, τα Πεστά, τα Πλατάνια, ο Πολύγυρος, η Ποταμιά, ο Προφήτης Ηλίας, ο Προφήτης Ηλίας, τα Ραβένια, η Ράχη, οι Ραψαίοι, ο Ρωμανός, το Σενίκο, τα Σερβιανά, τα Σεριζιανά, το Σιστρούνι, η Σκλίβανη, η Σμυρτιά, ο Σταυρός, οι Συκιές, ο Ταξιάρχης, το Τέροβο, η Τύρια, το Χάνι Τερόβου, η Χώρα, και η Ψήνα.

Γράψε κι εσύ για την Πηλογρανίτσα

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για την Πηλογρανίτσα και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό