Πλάτανος

Πλάτανος - Χάρτης

Ο Πλάτανος (Τοπική Κοινότητα Πλατάνου), ανήκει στον δήμο ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΑΡΚΑΔΙΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “ο Πλάτανος”. Έδρα του δήμου είναι το Άστρος και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Πελοποννήσου.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, ο Πλάτανος ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Πλατάνου, του πρώην Δήμου ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ του Νομού ΑΡΚΑΔΙΑΣ.

Ο Πλάτανος έχει υψόμετρο 440 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 37,320054444 και γεωγραφικό μήκος 22,6551512265. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στον Πλάτανο θα βρείτε εδώ.

Αντί για τον Πλάτανο ΑΡΚΑΔΙΑΣ, μήπως ψάχνετε για:

τον Πλάτανο ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ του τοπ. διαμ. Πλατάνου, τον Πλάτανο ΣΑΜΟΥ του τοπ. διαμ. Πλατάνου, τον Πλάτανο ΣΑΜΟΥ του τοπ. διαμ. Βαθέος, τον Πλάτανο ΑΡΤΑΣ του τοπ. διαμ. Αστροχωρίου, τον Πλάτανο ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ του τοπ. διαμ. Πλατάνου, τον Πλάτανο ΑΡΤΑΣ του τοπ. διαμ. Αθαμανίου, τον Πλάτανο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ του τοπ. διαμ. Πλάτανος (της πρώην κοινότητας Πετροβουνίου 331291), τον Πλάτανο ΚΕΡΚΥΡΑΣ του τοπ. διαμ. Μαγαζιών, τον Πλάτανο ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ του τοπ. διαμ. Πλατάνου, τον Πλάτανο ΡΕΘΥΜΝΟΥ του τοπ. διαμ. Πλατάνου, τον Πλάτανο ΧΑΝΙΩΝ του τοπ. διαμ. Πλατάνου, τον Πλάτανο ΧΑΝΙΩΝ του τοπ. διαμ. Βουτά, τον Πλάτανο ΧΑΝΙΩΝ του τοπ. διαμ. Κάινας, τον Πλάτανο ΗΜΑΘΙΑΣ του τοπ. διαμ. Πλατάνου, τον Πλάτανο ΛΑΚΩΝΙΑΣ του τοπ. διαμ. Πλατάνου, τον Πλάτανο ΗΛΕΙΑΣ του τοπ. διαμ. Πλατάνου, τον Πλάτανο ΑΧΑΪΑΣ του τοπ. διαμ. Πλατάνου, τον Πλάτανο ΑΧΑΪΑΣ του τοπ. διαμ. Νέου Κομπηγαδίου, τον Πλάτανο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ του τοπ. διαμ. Παππουλίων, τον Πλάτανο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ του τοπ. διαμ. Θαλαμών, τον Πλάτανο ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ του τοπ. διαμ. Πλατάνου, τον Πλάτανο ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ του τοπ. διαμ. Κλειστού, τον Πλάτανο ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ του τοπ. διαμ. Αμπελίων, τον Πλάτανο ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ του τοπ. διαμ. Καλυβίων, τον Πλάτανο ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ του τοπ. διαμ. Πλατάνου, τον Πλάτανο ΤΡΙΚΑΛΩΝ του τοπ. διαμ. Πλατάνου ή τον Πλάτανο ΛΑΡΙΣΑΣ του τοπ. διαμ. Καλλιθέας Φαρσάλων;

Φωτογραφίες επισκεπτών για τον Πλάτανο

 • Ο Καταρράκτης στον Πλάτανο Αρκαδίας
 • Πλάτανος Αρκαδίας, Βόρεια Κυνουρία
 • Άποψη του χωριού Πλάτανος Αρκαδίας
 • Πολλές οι πηγές στον Πλάτανο Αρκαδίας
 • Πλάτανος Αρκαδίας φωτό
 • Πλάτανος Αρκαδίας
 • Ο καταρράκτης στην είσοδο του χωριού Πλάτανος Αρκαδίας
 • Η εκκλησία του χωριού στον Πλάτανο Αρκαδίας
 • Η Αγία Άννα του Πλάτανου Αρκαδίας
 • Η ταμπέλα στην είσοδο του χωριού Πλάτανος
 • Καταρράκτης στο χωριό Πλάτανος Αρκαδίας
 • Ο Πλάτανος Αρκαδίας
 • Πηγή στο κέντρο του χωριού Πλάτανος
 • Ο Πλάτανος Αρκαδίας
 • Κάστανα στον Πλάτανο Αρκαδίας
 • Κατά την συγκομιδή των καστάνων στον Πλάτανο Αρκαδίας

Οι χρήστες έγραψαν για τον Πλάτανο:

Ο Πλάτανος Αρκαδίας, κρυμμένος στις παρυφές του Πάρνωνα είναι ένα γραφικό χωριό μοναδικής φυσικής ομορφιάς, γεμάτο πλατάνια, καστανιές, κωνοφόρα αλλά και ελαιόδεντρα. Τα νερά ρέουν άφθονα από αρκετές πηγές και σχηματίζονται καταρράκτες.

Η θέση του είναι μοναδική και σε συνδυασμό με το μικροκλίμα της περιοχής η βλάστηση είναι πλούσια δίνοντας πολλούς καρπούς ενώ δεν λείπουν και οι κήποι στις αυλές των σπιτιών με κηπευτικά! Αν βρεθείτε εκεί τον Νοέμβριο μπορείτε να προμηθευτείτε νοστιμότατα και φρέσκα κάστανα.

Ο Πλάτανος απέχει μισή ώρα περίπου από το Άστρος και διαθέτει ξενώνα και ταβέρνα. Στο χωριό τον τελευταίο καιρό γίνονται πολλές εκδηλώσεις: τον Μάιο η γιορτή «Κερασιών», τον Αύγουστο η γιορτή "των Νερών, των Φεγγαριών και των Ερώτων" και τον Νοέμβριο η "Γιορτή Καστάνων".

Γενικές πληροφορίες για τον Πλάτανο

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
Περιφέρεια: 
Πελοποννήσου
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Δήμος: 
ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Πλατάνου
Επίσημη Ονομασία: 
ο Πλάτανος
Έδρα Δήμου: 
Άστρος
Υψόμετρο: 
440
Κωδικός Οικισμού: 
4002002101
Γεωγραφικό Μήκος: 
22.6551512265
Γεωγραφικό Πλάτος : 
37.3200544440
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Πελοπόννησος
Νομός: 
ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Πλατάνου

Πλάτανος ΑΡΚΑΔΙΑΣ, Πελοπόννησος. Θέση στο χάρτη.

Στον ίδιο δήμο (ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ), ανήκουν:

η Αγία Αναστασία, η Αγία Σοφία, οι Άγιοι Ασώματοι, ο Άγιος Ανδρέας, ο Άγιος Γεώργιος (του Δ.Δ. Αγίου Ανδρέου), ο Άγιος Γεώργιος (του Δ.Δ. Αγίου Γεωργίου), ο Άγιος Ιωάννης, ο Άγιος Παντελεήμωνας, ο Άγιος Πέτρος, ο Άγιος Στέφανος, το Αετοχώρι, τα Άνω Δολιανά, το Αρκαδικό Χωριό, το Άστρος, τα Βάθηα, η Βάρβογλη, τα Βέρβενα, το Δραγούμι, ο Έλατος, η Ιερά Μονή Λουκούς, το Καμινάρι, ο Καράτουλας, η Καστανίτσα, το Καστρί, τα Κάτω Βέρβενα, τα Κάτω Δολιανά, το Κορακοβούνι, ο Κούβλης, τα Κούτρουφα, τα Λουλούδια, το Μελίσσιο, η Μεσορράχη, η Μεταμόρφωση, η Μονή Εορτακουστής, η Μονή Μαλεβής, η Μονή Προδρόμου, η Νέα Χώρα, το Νεοχώρι, το Ξηροκάμπι, το Ξηροπήγαδο, η Ορεινή Μελιγού, το Ορεινό Κορακοβούνι, η Παραλία Αγίου Ανδρέου, το Παράλιο Άστρος, η Περδικόβρυση, η Πλάκα, η Πλατάνα, οι Πόρτες, ο Πραστός, τα Προσήλια, τα Ρουναίικα, η Σίταινα, ο Στόλος, το Φούντωμα, τα Χαντάκια, ο Χάραδρος, η Χειμερινή Μελιγού, και η Ωριά.

Γράψε κι εσύ για τον Πλάτανο

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τον Πλάτανο και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Χρήστες που έχουν συμβάλλει στη σελίδα Πλάτανος

admin

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό