Αγία Πελαγία

Αγία Πελαγία - Χάρτης

Η Αγία Πελαγία (Τοπική Κοινότητα Μυξόρρουμα - Δημοτική Ενότητα ΛΑΜΠΗΣ), ανήκει στον δήμο ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΡΕΘΥΜΝΟΥ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “η Αγία Πελαγία”. Έδρα του δήμου είναι το Σπήλι και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Κρήτης.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Αγία Πελαγία ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Μυξόρρουμα, του πρώην Δήμου ΛΑΜΠΗΣ του Νομού ΡΕΘΥΜΝΗΣ.

Η Αγία Πελαγία έχει υψόμετρο 333 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 35,2139236915 και γεωγραφικό μήκος 24,4945833764. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στην Αγία Πελαγία θα βρείτε εδώ.

Αντί για την Αγία Πελαγία ΡΕΘΥΜΝΟΥ, μήπως ψάχνετε για:

την Αγία Πελαγία ΝΗΣΩΝ του τοπ. διαμ. Ποταμού, την Αγία Πελαγία ΚΕΡΚΥΡΑΣ του τοπ. διαμ. Αυλιωτών, την Αγία Πελαγία ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ του τοπ. διαμ. Αχλάδας, την Αγία Πελαγία ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ του τοπ. διαμ. Γουβών ή την Αγία Πελαγία ΛΑΣΙΘΙΟΥ του τοπ. διαμ. Λιμνών;

Γενικές πληροφορίες για την Αγία Πελαγία

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΝΗΣΙΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Κρήτης
Περιφέρεια: 
Κρήτης
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Δήμος: 
ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Δημοτική Ενότητα: 
ΛΑΜΠΗΣ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Μυξόρρουμα
Επίσημη Ονομασία: 
η Αγία Πελαγία
Έδρα Δήμου: 
Σπήλι
Υψόμετρο: 
333
Κωδικός Οικισμού: 
7302011402
Γεωγραφικό Μήκος: 
24.4945833764
Γεωγραφικό Πλάτος : 
35.2139236915
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Κρήτη
Νομός: 
ΡΕΘΥΜΝΗΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΛΑΜΠΗΣ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Μυξόρρουμα

Αγία Πελαγία ΡΕΘΥΜΝΗΣ, Κρήτη. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Μυξόρρουμα, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στον ίδιο δήμο (ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ), ανήκουν:

ο Αγαλιανός, η Αγία Γαλήνη, η Αγία Παρασκευή, η Αγία Φωτεινή, ο Άγιος Βασίλειος, ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Ιωάννης, ο Άγιος Παύλος, τα Αγκουσελιανά, τα Ακούμια, τα Ακτούντα, το Αμμούδι, το Άνω Μυξόρρουμα, το Άνω Ροδάκινο, ο Άρδακτος, ο Ασώματος, οι Ατσιπάδες, ο Βάτος, οι Βρύσες, το Γιαννιού, το Δαμνόνι, τα Δαριβιανά, η Δρίμισκος, η Καλή Συκιά, η Καλυψώ, ο Κάμπος, η Κάνεβος, οι Καρίνες, η Κατσογρίδα, η Κάτω Μονή Πρέβελη, το Κάτω Ροδάκινο, τα Κάτω Σακτούρια, το Κεντροχώρι, ο Κεραμές, ο Κισσός, ο Κισσού Κάμπος, τα Κόκκινα Χωράφια, η Κοξαρέ, ο Κόρακας, η Κρύα Βρύση, η Λαμπινή, τα Λευκόγεια, το Μαριού, οι Μέλαμπες, η Μουρνέ, το Μυξόρρουμα, ο Μυρθιανός Πλακιάς, η Μύρθιος, η Νέα Κρύα Βρύση, ο Ξηρόκαμπος, η Ορνέ, η Παλαιά Ταβέρνα, τα Παλαιόλουτρα, η Παλέ, τα Παξιμάδια δύο (νησίδα), τα Παξιμάδια ένα (νησίδα), η Πίσω Μονή Πρέβελη, ο Πλακιάς, ο Πλατανές, η Πολύριζος, τα Σακτούρια, τα Σελλία, η Σούδα, το Σπήλι, τα Σχοινάρια, η Τριόπετρα, ο Φοίνιξ, και το Φρατί.

Γράψε κι εσύ για την Αγία Πελαγία

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για την Αγία Πελαγία και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό