Άγναντη

Άγναντη - Χάρτης

Η Άγναντη (Τοπική Κοινότητα Αγνάντης - Δημοτική Ενότητα ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ), ανήκει στον δήμο ΜΩΛΟΥ - ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “η Άγναντη”. Έδρα του δήμου είναι τα Καμένα Βούρλα και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Άγναντη ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Αγνάντης, του πρώην Δήμου ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ του Νομού ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ.

Η Άγναντη έχει υψόμετρο 430 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 38,7105446069 και γεωγραφικό μήκος 22,8776009056. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στην Άγναντη θα βρείτε εδώ.

Φωτογραφίες επισκεπτών για την Άγναντη

  • Άγναντη Φθιώτιδας
  • Άγναντη Φθιώτιδας
  • Δεκέμβριος στην Άγναντη
  • Το δρυόδασος της Μπόκλωνας

Οι χρήστες έγραψαν για την Άγναντη:

Η Άγναντη, είναι ένα πανέμορφο, καταπράσινο χωριό της Φθιώτιδας, κοντά στον Αγ.Κωνσταντίνο της Επαρχίας Λοκρίδας. Απέχει λιγότερο από δέκα χιλιόμετρα από τη θάλασσα και μπορεί κανείς να την επισκεφθεί άνετα, αφού είναι 180 χλμ. περίπου από την Αθήνα. Εκεί θα απολαύσει τη φύση, την ησυχία και τους απλούς, εργατικούς, φιλόξενους κατοίκους της.

Το δάσος της Μπόκλωνας (το καλοκαίρι) με τα αιωνόβια δέντρα του, είναι μια καλή απόδραση από την καθημερινότητα, όπως επίσης και τα στενά γκρεμνά. Παλαιότερα στην Άγναντη υπήρχαν μεταλεία, πού έβγαζαν απο το καλύτερο σε ποιότητα κάρβουνο.

Ο Μορφωτικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγνανταίων "Ο Επικνημίδιος" οργανώνει το Σάββατο πρίν τη γιορτή του Αϊ-Λιά κάθε χρόνο στο γήπεδο του χωριού, την Ετήσια γιορτή, με σκοπό το αντάμωμα των Αγνανταίων.

Η επίσκεψη στο πανέμορφο χωριό μας θα σας μείνει αξέχαστη, αφού οι λιγοστοί κάτοικοι είναι πρόσχαροι για να σας ευχαριστήσουν.

Γενικές πληροφορίες για την Άγναντη

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας
Περιφέρεια: 
Στερεάς Ελλάδας
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Δήμος: 
ΜΩΛΟΥ - ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Δημοτική Ενότητα: 
ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Αγνάντης
Επίσημη Ονομασία: 
η Άγναντη
Έδρα Δήμου: 
Καμένα Βούρλα
Υψόμετρο: 
430
Κωδικός Οικισμού: 
2706020201
Γεωγραφικό Μήκος: 
22.8776009056
Γεωγραφικό Πλάτος : 
38.7105446069
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Στερεά Ελλάδα
Νομός: 
ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Αγνάντης

Γράψε κι εσύ για την Άγναντη

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για την Άγναντη και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Χρήστες που έχουν συμβάλλει στη σελίδα Άγναντη

admin, epiknimidios, Ο ΕΠΙΚΝΗΜΙΔΙΟΣ

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό