Χάρακας

Χάρακας - Χάρτης

Ο Χάρακας (Τοπική Κοινότητα Χάρακος - Δημοτική Ενότητα ΖΑΡΑΚΑ), ανήκει στον δήμο ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΛΑΚΩΝΙΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “ο Χάραξ”. Έδρα του δήμου είναι οι Μολάοι και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Πελοποννήσου.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, ο Χάρακας ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Χάρακος, του πρώην Δήμου ΖΑΡΑΚΑ του Νομού ΛΑΚΩΝΙΑΣ.

Ο Χάρακας έχει υψόμετρο 608 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 36,9130962655 και γεωγραφικό μήκος 22,9947533419. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στον Χάρακα θα βρείτε εδώ.

Αντί για τον Χάρακα ΛΑΚΩΝΙΑΣ, μήπως ψάχνετε για:

τον Χάρακα ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ του τοπ. διαμ. Κερατέας ή τον Χάρακα ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ του τοπ. διαμ. Χάρακος;

Γενικές πληροφορίες για τον Χάρακα

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
Περιφέρεια: 
Πελοποννήσου
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Δήμος: 
ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
Δημοτική Ενότητα: 
ΖΑΡΑΚΑ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Χάρακος
Επίσημη Ονομασία: 
ο Χάραξ
Έδρα Δήμου: 
Μολάοι
Υψόμετρο: 
608
Κωδικός Οικισμού: 
4305040501
Γεωγραφικό Μήκος: 
22.9947533419
Γεωγραφικό Πλάτος : 
36.9130962655
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Πελοπόννησος
Νομός: 
ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΖΑΡΑΚΑ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Χάρακος

Χάρακας ΛΑΚΩΝΙΑΣ, Πελοπόννησος. Θέση στο χάρτη.

Στην ίδια Δημοτική ενότητα (ΖΑΡΑΚΑ), ανήκουν:

Στον ίδιο δήμο (ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ), ανήκουν:

η Αγγελώνα, η Αγία Κυριακή, η Αγία Παρασκευή, οι Άγιοι Απόστολοι, ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Δημήτριος, ο Άγιος Ελισσαίος, ο Άγιος Ιωάννης, ο Άγιος Ιωάννης, ο Άγιος Κωνσταντίνος, ο Άγιος Μάμας, ο Άγιος Νικόλαος, ο Άγιος Νικόλαος, ο Άγιος Στέφανος, ο Άγιος Φωκάς, ο Αδιάκοπος, η Άνω Καστανιά, η Αριάνα, ο Αρχάγγελος, ο Ασωπός, το Βαλτάκι, το Βαρκό, τα Βελανίδια, οι Βελιές, τα Βιγκλάφια, ο Γέρακας, η Γέφυρα, η Γλυφάδα, η Δαιμονία, τα Δερματιάνικα, η Ελαία, η Ελίκα, το Ελληνικό, οι Καλύβες, το Καραβοστάσι, η Καστέλλα, τα Κατούνια, η Κάτω Καστανιά, τα Κάψαλα, τα Κληρονομαίικα, τα Κοντραφουριάνικα, ο Κόρακας, τα Κουπιά, η Κρισά, η Κρυόβρυση, το Κυπαρίσσι, ο Λαμπόκαμπος, το Λάχιο, το Λιμάνι Γέρακα, οι Λίμνες (του Δ.Δ. Ελίκας), οι Λίμνες (του Δ.Δ. Παντανάσσης), τα Λιρά, το Λογγάρι, τα Μανολαριάνικα, ο Μαραθιάς, η Μεγάλη Σπηλιά, το Μεσοχώρι, η Μεταμόρφωση, η Μητρόπολη, οι Μολάοι, η Μονεμβασιά, τα Μπελεσαίικα, η Νεάπολη Βοιών, τα Νόμια, ο Ξιφίας, τα Πάκια, το Παλαιόκαστρο, η Παναγία, η Παναγίτσα, η Παντάνασσα, τα Παπαδιάνικα, το Παραδείσι, η Παραλία, η Παραλία, τα Πιστάματα, ο Πλατανιάς, η Πλύτρα, ο Προφήτης Ηλίας, η Ρειχέα, η Σκλαβούνα, η Συκέα, τα Τάλαντα, τα Τέρια, η Τροχαλία, η Τσουμάλα, το Φαρακλό, η Φλόκα, το Φοινίκι, και τα Φούτια.

Γράψε κι εσύ για τον Χάρακα

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τον Χάρακα και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό