Χρυσοπηγή

Χρυσοπηγή - Χάρτης

Η Χρυσοπηγή (Τοπική Κοινότητα Χρυσοπηγής - Δημοτική Ενότητα ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ) ανήκει στον δήμο ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΛΑΣΙΘΙΟΥ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Κρήτης, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “η Χρυσοπηγή”. Έδρα του δήμου είναι η Ιεράπετρα και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Κρήτης.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Χρυσοπηγή ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Χρυσοπηγής, του πρώην Δήμου ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ του Νομού ΛΑΣΙΘΙΟΥ.

Η Χρυσοπηγή έχει υψόμετρο 449 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 35,1021896073 και γεωγραφικό μήκος 25,9474022395. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στη Χρυσοπηγή θα βρείτε εδώ.

Αντί για τη Χρυσοπηγή ΛΑΣΙΘΙΟΥ, μήπως ψάχνετε για:

τη Χρυσοπηγή ΜΗΛΟΥ του τοπ. διαμ. Απολλωνίας, τη Χρυσοπηγή ΧΑΝΙΩΝ του τοπ. διαμ. Κανδάνου (Καντάνου), τη Χρυσοπηγή ΣΕΡΡΩΝ του τοπ. διαμ. Ελαιώνος, τη Χρυσοπηγή ΑΧΑΪΑΣ του τοπ. διαμ. Χρυσοπηγής ή τη Χρυσοπηγή ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ του τοπ. διαμ. Φλωριάδος;

Γενικές πληροφορίες για τη Χρυσοπηγή

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΝΗΣΙΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Κρήτης
Περιφέρεια: 
Κρήτης
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Δήμος: 
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
Δημοτική Ενότητα: 
ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Χρυσοπηγής
Επίσημη Ονομασία: 
η Χρυσοπηγή
Έδρα Δήμου: 
Ιεράπετρα
Υψόμετρο: 
449
Κωδικός Οικισμού: 
7202020801
Γεωγραφικό Μήκος: 
25.9474022395
Γεωγραφικό Πλάτος : 
35.1021896073
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Κρήτη
Νομός: 
ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Χρυσοπηγής

Χρυσοπηγή ΛΑΣΙΘΙΟΥ, Κρήτη. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Χρυσοπηγής, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στον ίδιο δήμο (ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ), ανήκουν:

η Αγία Φωτιά, ο Αγιασμένος, ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Ιωάννης, ο Άγιος Παντελεήμων, ο Άγιος Στέφανος, το Αζάλι, οι Αμμουδάρες, η Ανάληψη, η Ανατολή, ο Ανδριανός, η Άνω Σύμη, ο Άσπρος Ποταμός, τα Αχλιά, η Βαϊνιά, η Βασιλική, ο Βάτος, ο Γαβρίλης, η Γαλήνη, τα Γδόχια, η Γρα Λυγιά, το Δρακαλεύρι, τα Επάνω Περιβολάκια, η Θρυπτή, η Ιερά Μονή Παναγίας Εξακουστής, η Ιερά Μονή Φανερωμένης, η Ιεράπετρα, το Καβούσι, ο Καημένος, η Καλαμαύκα, η Καλλιθέα, το Καλό Νερό, οι Καλόγεροι, ο Καλυβίτης, η Καμάρα, ο Κάμπος, το Καρύδι, το Κάτω Χωριό, το Κεντρί, η Κεφάλα, οι Κοπάνες, το Κουτσουνάρι, ο Κουτσουράς, η Λαγκάδα, η Λάπιθος, οι Λιθίνες, τα Μαθοκοτσανά, ο Μακρυγιαλός, η Μακρυλιά, οι Μάλες, ο Μαύρος Κόλυμπος, οι Μέλισσες, οι Μεσελέροι, το Μεταξοχώρι, ο Μινός, το Μοναστηράκι, η Μονή Καψά, οι Μουρνιές, ο Μπέμπονας, οι Μύθοι, ο Μύρτος, η Νέα Ανατολή, ο Νέος Μύρτος, ο Ξηρόκαμπος, το Ορεινό, ο Ορνιάς, η Παναγία, η Παχειά Άμμος, ο Πεζούλας, τα Περιβολάκια, οι Πεύκοι, τα Πιλαλήματα, οι Ποτάμοι, η Ρίζα, το Σελάκανο, ο Σταυρός, το Σταυροχώρι, το Στόμιο, η Συκιά, η Σφακούρα, τα Σχινοκάψαλα, ο Τσαμάντης, τα Τσικκαλαριά, η Φέρμα, ο Χριστός, η Χρυσή (νησίδα), και το Ψαθί.

Γράψε κι εσύ για τη Χρυσοπηγή

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τη Χρυσοπηγή και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό