Καστανιά

Καστανιά - Χάρτης

Η Καστανιά (Τοπική Κοινότητα Καστανιάς - Δημοτική Ενότητα ΣΕΡΒΙΩΝ), ανήκει στον δήμο ΣΕΡΒΙΩΝ - ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΚΟΖΑΝΗΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “η Καστανιά”. Έδρα του δήμου είναι τα Σέρβια και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Μακεδονίας.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Καστανιά ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Καστανιάς, του πρώην Δήμου ΣΕΡΒΙΩΝ του Νομού ΚΟΖΑΝΗΣ.

Η Καστανιά έχει υψόμετρο 962 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 40,1721000941 και γεωγραφικό μήκος 22,0220595915. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στην Καστανιά θα βρείτε εδώ.

Αντί για την Καστανιά ΚΟΖΑΝΗΣ, μήπως ψάχνετε για:

την Καστανιά ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ του τοπ. διαμ. Καστανέας, την Καστανιά ΣΑΜΟΥ του τοπ. διαμ. Καστανέας, την Καστανιά ΑΡΤΑΣ του τοπ. διαμ. Καστανέας, την Καστανιά ΚΕΡΚΥΡΑΣ του τοπ. διαμ. Βιρού, την Καστανιά ΗΜΑΘΙΑΣ του τοπ. διαμ. Καστανέας, την Καστανιά ΠΙΕΡΙΑΣ του τοπ. διαμ. Καστανέας, την Καστάνια ΛΑΚΩΝΙΑΣ του τοπ. διαμ. Καστανιάς, τα Καστάνια ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ του τοπ. διαμ. Καστανίων, την Καστανιά ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ του τοπ. διαμ. Καστανέας, την Καστανιά ΗΛΕΙΑΣ του τοπ. διαμ. Κούμανη, την Καστανιά ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ του τοπ. διαμ. Καστανέας ή την Καστανιά ΤΡΙΚΑΛΩΝ του τοπ. διαμ. Στουρναραιίκων;

Φωτογραφίες επισκεπτών για την Καστανιά

 • Καστανιά Κοζάνης
 • Γειτονιά
 • Χειμωνιάτικο τοπίο
 • Αεροπτεριστής
 • Βρύση
 • Θέα από Νοπάτινα
 • Το καμπαναριό 1960
 • Κέντρο χωριού
 • Πανοραμική με γέφυρα
 • By night
 • Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων
 • Drown Panorama

Οι χρήστες έγραψαν για την Καστανιά:

Πάνω από τα Σέρβια σ' μια απότομη πλαγιά των Πιερίων, σε υψόμετρο 1050 μ, σκαρφαλώνει η γραφική Καστανιά με τους καλοσυνάτους και φιλόξενους ανθρώπους της.

Η πανοραμική θέα προς τον κάμπο της Αρχαίας Ελίμειας, την λίμνη του Αλιάκμονα και την περιοχή της Κοζάνης καθώς και η θαυμάσια βουνίσια φύση καθιστούν τη Καστανιά έναν από τους πλέον τουριστικούς προορισμούς στο Νόμο.

Αν θέλετε να μάθετε το παρελθόν θα το δείτε να ξεδιπλώνει τις μικρές του ιστορίες στις αίθουσες του ανακαινισμένου σχολείου. Η αξιόλογη Λαογραφική Συλλογή δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Μορφωτικού Συλλόγου Καστανιάς το 1999.Ο μεγάλος αριθμός των αντικειμένων που περισυλλέχθηκαν και τοποθετήθηκαν με μεγάλη προσοχή περιλαμβάνει γεωργικά και κτηνοτροφικά εργαλεία, είδη της υφαντικής τέχνης, τοπικές ενδυμασίες, κοσμήματα, παλιές φωτογραφίες και ένα πλήθος από αντικείμενα του Καστανιώτικου νοικοκυριού που φανερώνουν την πορεία των ανθρώπων μέσα στο χρόνο.

Σύνδεσμοι (links) επισκεπτών για την Καστανιά

Γενικές πληροφορίες για την Καστανιά

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας
Περιφέρεια: 
Δυτικής Μακεδονίας
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΚΟΖΑΝΗΣ
Δήμος: 
ΣΕΡΒΙΩΝ - ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
Δημοτική Ενότητα: 
ΣΕΡΒΙΩΝ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Καστανιάς
Επίσημη Ονομασία: 
η Καστανιά
Έδρα Δήμου: 
Σέρβια
Υψόμετρο: 
962
Κωδικός Οικισμού: 
1404010601
Γεωγραφικό Μήκος: 
22.0220595915
Γεωγραφικό Πλάτος : 
40.1721000941
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Μακεδονία
Νομός: 
ΚΟΖΑΝΗΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΣΕΡΒΙΩΝ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Καστανιάς

Καστανιά ΚΟΖΑΝΗΣ, Μακεδονία. Θέση στο χάρτη.

Στην ίδια Δημοτική ενότητα (ΣΕΡΒΙΩΝ), ανήκουν:

Γράψε κι εσύ για την Καστανιά

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για την Καστανιά και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Χρήστες που έχουν συμβάλλει στη σελίδα Καστανιά

Aris Vartalas

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό