Κρεμαστός

Κρεμαστός - Χάρτης

Ο Κρεμαστός (Τοπική Κοινότητα Κρεμαστού - Δημοτική Ενότητα ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ), ανήκει στον δήμο ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΕΥΒΟΙΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “ο Κρεμαστός”. Έδρα του δήμου είναι το Αλιβέρι και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, ο Κρεμαστός ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Κρεμαστού, του πρώην Δήμου ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ του Νομού ΕΥΒΟΙΑΣ.

Ο Κρεμαστός έχει υψόμετρο 248 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 38,5128779949 και γεωγραφικό μήκος 24,0293020607. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στον Κρεμαστό θα βρείτε εδώ.

Οι χρήστες έγραψαν για τον Κρεμαστό:

Το χωριό Κρεμαστός κατά την απογραφή του 2011 είχε 153 κατοίκους, οι οποίοι κατά βάση ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, παράγοντας ελαιόλαδο, κηπευτικά, σιτηρά, καρύδια και αμύγδαλα. Βρίσκεται σε υψόμετρο 250 μέτρων και υπάρχουν πηγές νερού. Το χωριό πρωτοσυναντιέται στα μεταβυζαντινά χρόνια. Αξιοθέατα είναι ο ναός του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, που γιορτάζει τις 29 Αυγούστου και η σκεπαστή βρύση του Καλία. Στην εγκαταλελειμμένη μονή Κλιβάνου, διατηρούνται τα πέτρινα κελιά των μοναχών και το καθολικό. Στα δυτικά του χωριού, μέσα σε κακοτράχηλη βραχώδη ρεματιά, υπάρχει βάραθρο με το όνομα «Τουρκοκάζανο» όπου οι Τούρκοι έριχναν τους ανεπιθύμητους ραγιάδες. Βρίσκεται σε υψόμετρο 250 μέτρων, με πεύκα, κυπαρίσσια, ελιές, ευκάλυπτους, κουμαριές, βελανιδιές, αμυγδαλιές και συκιές.

Γενικές πληροφορίες για τον Κρεμαστό

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας
Περιφέρεια: 
Στερεάς Ελλάδας
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΕΥΒΟΙΑΣ
Δήμος: 
ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Δημοτική Ενότητα: 
ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Κρεμαστού
Επίσημη Ονομασία: 
ο Κρεμαστός
Έδρα Δήμου: 
Αλιβέρι
Υψόμετρο: 
248
Κωδικός Οικισμού: 
2906040801
Γεωγραφικό Μήκος: 
24.0293020607
Γεωγραφικό Πλάτος : 
38.5128779949
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Στερεά Ελλάδα
Νομός: 
ΕΥΒΟΙΑΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Κρεμαστού

Κρεμαστός ΕΥΒΟΙΑΣ, Στερεά Ελλάδα. Θέση στο χάρτη.

Στην ίδια Δημοτική ενότητα (ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ), ανήκουν:

Στον ίδιο δήμο (ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ), ανήκουν:

η Αγία Θέκλα, η Αγία Μαρίνα, οι Άγιοι Απόστολοι, οι Άγιοι Απόστολοι, ο Άγιος Βλάσιος, ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Δημήτριος, ο Άγιος Ιωάννης, ο Άγιος Λουκάς, ο Άγιος Μερκούριος, η Ακτή Νηρέως, το Αλιβέρι, τα Αλώνια, οι Ανδρωνιάνοι, η Ανθούπολη, το Άνω Κουρούνι, η Άνω Ποταμιά, το Αργυρό, το Αυλωνάρι, η Αχλαδερή, το Βέλος, τα Βίταλα, η Βρύση, ο Γαβαλάς, τα Γάια, οι Γιάννηδες, οι Γραμματικιάνοι, η Δάφνη, τα Δένδρα, τα Διρρεύματα, η Δροσιά, η Δύστος, η Ελαία, η Ενορία, η Επισκοπή, οι Ζάρακες, τα Θαρούνια, το Κάδι, η Καζάρμα, ο Κάλαμος, οι Καλημεριάνοι, οι Καλλιανοί, ο Κάμπος (του Δ.Δ. Βιτάλων), ο Κάμπος (του Δ.Δ. Οξυλίθου), ο Κατακαλός, το Κάτω Κουρούνι, οι Κήποι, το Κληματάρι, το Κλιμάκι, το Κοίλιο, οι Κοκκινοεκκλησιές, οι Κονίστρες, η Κορασίδα, τα Κόσκινα, ο Κουτουμουλάς, τα Κούτουρλα, τα Κριεζά, η Κύμη, ο Λάτας, τα Λέπουρα, η Λιάναμμο, ο Λόκας, ο Λοφίσκος, το Μακρυχώρι, οι Μαλετιάνοι, τα Μανίκια, ο Μεντούλης, το Μεσονήσι, το Μετόχι, το Μηλάκι, ο Μισόκαμπος, η Μονή Αγίου Χαραλάμπους Λευκών, η Μονή Μάντζαρη, η Μονή Σωτήρος, το Μονόδρυο, η Μουρτερή, το Μπούφαλο, η Μυρτέα, το Νεοχώρι, το Νεοχώρι, η Οκτωνιά, ο Οξύλιθος, το Όριο, η Παναγία, η Παναγίτσα Πούντα, η Παραλία, η Παραλία Ζαράκων, η Παραλία Κύμης, η Παραλία Μετοχίου, οι Παραμερίτες, το Παρθένι, τα Περιβόλια, ο Πετισούνας, οι Πετριές, η Πλατάνα, το Πράσινο, η Πρασούδα (νησίδα), το Πρινάκι, ο Πρινιάς, το Πυργί, ο Πύργος, οι Σπηλιές, οι Συκέες, η Σχολή Εμποροπλοιάρχων Κύμης, οι Ταξιάρχες, το Τραχήλι, τα Χάνια, ο Χαροκόπος, η Χηλή, και το Ωρολόγιο.

Γράψε κι εσύ για τον Κρεμαστό

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τον Κρεμαστό και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Χρήστες που έχουν συμβάλλει στη σελίδα Κρεμαστός

admin2

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό