Κρυόβρυση

Κρυόβρυση - Χάρτης

Η Κρυόβρυση (Τοπική Κοινότητα Κρυόβρυσης - Δημοτική Ενότητα ΛΑΣΙΩΝΟΣ), ανήκει στον δήμο ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΗΛΕΙΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “η Κρυόβρυση”. Έδρα του δήμου είναι η Αρχαία Ολυμπία και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Πελοποννήσου.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Κρυόβρυση ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Κρυόβρυσης, του πρώην Δήμου ΛΑΣΙΩΝΟΣ του Νομού ΗΛΕΙΑΣ.

Η Κρυόβρυση έχει υψόμετρο 983 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 37,9180366939 και γεωγραφικό μήκος 21,8032122958. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στην Κρυόβρυση θα βρείτε εδώ.

Αντί για την Κρυόβρυση ΗΛΕΙΑΣ, μήπως ψάχνετε για:

την Κρυόβρυση ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ του τοπ. διαμ. Κρυόβρυσης, την Κρυόβρυση ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ του τοπ. διαμ. Κρυόβρυση, την Κρυόβρυση ΚΟΖΑΝΗΣ του τοπ. διαμ. Αρδάσσης, την Κρυόβρυση ΛΑΚΩΝΙΑΣ του τοπ. διαμ. Παντανάσσης ή την Κρυόβρυση ΛΑΡΙΣΑΣ του τοπ. διαμ. Κρυόβρυσης;

Γενικές πληροφορίες για την Κρυόβρυση

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
Περιφέρεια: 
Δυτικής Ελλάδας
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΗΛΕΙΑΣ
Δήμος: 
ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
Δημοτική Ενότητα: 
ΛΑΣΙΩΝΟΣ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Κρυόβρυσης
Επίσημη Ονομασία: 
η Κρυόβρυση
Έδρα Δήμου: 
Αρχαία Ολυμπία
Υψόμετρο: 
983
Κωδικός Οικισμού: 
3905030501
Γεωγραφικό Μήκος: 
21.8032122958
Γεωγραφικό Πλάτος : 
37.9180366939
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Πελοπόννησος
Νομός: 
ΗΛΕΙΑΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΛΑΣΙΩΝΟΣ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Κρυόβρυσης

Κρυόβρυση ΗΛΕΙΑΣ, Πελοπόννησος. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Κρυόβρυσης, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στην ίδια Δημοτική ενότητα (ΛΑΣΙΩΝΟΣ), ανήκουν:

Στον ίδιο δήμο (ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ), ανήκουν:

η Αγία Κυριακή, η Αγία Τριάδα, ο Άγιος Ανδρέας, ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Γεώργιος, ο Αι Γιαννάκης, το Αμπάρι, η Αμυγδαλή, το Αντρώνι, η Αρχαία Ολυμπία, η Αρχαία Πίσα, τα Άσπρα Σπίτια, ο Αστράς, η Αχλαδινή, το Βασιλάκι, η Βίλλια, ο Γύρος, η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, ο Δούκας, η Δρούβα, η Ηράκλεια, το Κακοτάρι, τα Καλύβια, τα Καλύβια Αστρά, η Κάμενα, ο Κάμπος (του Δ.Δ. Νεμούτας), ο Κάμπος (του Δ.Δ. Νεράιδας), οι Καρούτες, η Καστανιά, το Κάτω Στρέφι, η Καυκωνία, η Κερέσοβα, ο Κλάδεος, ο Κοσκινάς, το Κούμανι, ο Κουτσουρούμπας, το Κρυονέρι, ο Λάλας, η Λάμπεια, ο Λάσδικας, η Λιναριά, το Λούβρο, ο Μάγειρας, οι Μηλιές, η Μουριά, η Νέα Κάμενα, η Νέα Πέρσαινα, η Νεμούτα, η Νεράιδα, ο Ξηρόκαμπος, η Ορεινή, η Παλιοφυτιά, ο Πανόπουλος, το Πελόπιο, η Πέρσαινα, οι Πεύκες, ο Πλάτανος, ο Πόθος, το Πουρνάρι, η Σμίλα, το Στρέφι, τα Τσαπαραίϊκα, τα Τσιπιανά, το Υψηλό, ο Φαναράς, ο Φλόκας, η Φολόη, τα Χάνια Σπαρτουλιά, και το Χελιδόνι.

Γράψε κι εσύ για την Κρυόβρυση

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για την Κρυόβρυση και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό