Ορεινή

Ορεινή - Χάρτης

Η Ορεινή (Τοπική Κοινότητα Ορεινής - Δημοτική Ενότητα ΛΑΜΠΕΙΑΣ), ανήκει στον δήμο ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΗΛΕΙΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “η Ορεινή”. Έδρα του δήμου είναι η Αρχαία Ολυμπία και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Πελοποννήσου.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Ορεινή ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Ορεινής, του πρώην Δήμου ΛΑΜΠΕΙΑΣ του Νομού ΗΛΕΙΑΣ.

Η Ορεινή έχει υψόμετρο 808 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 37,8687896554 και γεωγραφικό μήκος 21,8500277326. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στην Ορεινή θα βρείτε εδώ.

Αντί για την Ορεινή ΗΛΕΙΑΣ, μήπως ψάχνετε για:

την Ορεινή ΣΕΡΡΩΝ του τοπ. διαμ. Ορεινής ή την Ορεινή ΤΡΙΚΑΛΩΝ του τοπ. διαμ. Μοσχοφύτου;

Γενικές πληροφορίες για την Ορεινή

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
Περιφέρεια: 
Δυτικής Ελλάδας
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΗΛΕΙΑΣ
Δήμος: 
ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
Δημοτική Ενότητα: 
ΛΑΜΠΕΙΑΣ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Ορεινής
Επίσημη Ονομασία: 
η Ορεινή
Έδρα Δήμου: 
Αρχαία Ολυμπία
Υψόμετρο: 
808
Κωδικός Οικισμού: 
3905020301
Γεωγραφικό Μήκος: 
21.8500277326
Γεωγραφικό Πλάτος : 
37.8687896554
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Πελοπόννησος
Νομός: 
ΗΛΕΙΑΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΛΑΜΠΕΙΑΣ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Ορεινής

Ορεινή ΗΛΕΙΑΣ, Πελοπόννησος. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Ορεινής, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στην ίδια Δημοτική ενότητα (ΛΑΜΠΕΙΑΣ), ανήκουν:

Στον ίδιο δήμο (ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ), ανήκουν:

η Αγία Κυριακή, η Αγία Τριάδα, ο Άγιος Ανδρέας, ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Γεώργιος, ο Αι Γιαννάκης, το Αμπάρι, η Αμυγδαλή, το Αντρώνι, η Αρχαία Ολυμπία, η Αρχαία Πίσα, τα Άσπρα Σπίτια, ο Αστράς, η Αχλαδινή, το Βασιλάκι, η Βίλλια, ο Γύρος, η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, ο Δούκας, η Δρούβα, η Ηράκλεια, το Κακοτάρι, τα Καλύβια, τα Καλύβια Αστρά, η Κάμενα, ο Κάμπος (του Δ.Δ. Νεμούτας), ο Κάμπος (του Δ.Δ. Νεράιδας), οι Καρούτες, η Καστανιά, το Κάτω Στρέφι, η Καυκωνία, η Κερέσοβα, ο Κλάδεος, ο Κοσκινάς, το Κούμανι, ο Κουτσουρούμπας, η Κρυόβρυση, το Κρυονέρι, ο Λάλας, η Λάμπεια, ο Λάσδικας, η Λιναριά, το Λούβρο, ο Μάγειρας, οι Μηλιές, η Μουριά, η Νέα Κάμενα, η Νέα Πέρσαινα, η Νεμούτα, η Νεράιδα, ο Ξηρόκαμπος, η Παλιοφυτιά, ο Πανόπουλος, το Πελόπιο, η Πέρσαινα, οι Πεύκες, ο Πλάτανος, ο Πόθος, το Πουρνάρι, η Σμίλα, το Στρέφι, τα Τσαπαραίϊκα, τα Τσιπιανά, το Υψηλό, ο Φαναράς, ο Φλόκας, η Φολόη, τα Χάνια Σπαρτουλιά, και το Χελιδόνι.

Γράψε κι εσύ για την Ορεινή

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για την Ορεινή και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό