Πευκί

Πευκί - Χάρτης

Το Πευκί (Τοπική Κοινότητα Αρτεμισίου - Δημοτική Ενότητα ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΥ), ανήκει στον δήμο ΙΣΤΙΑΙΑΣ - ΑΙΔΗΨΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΕΥΒΟΙΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “το Πευκίον”. Έδρα του δήμου είναι η Ιστιαία και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, το Πευκί ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Αρτεμισίου, του πρώην Δήμου ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΥ του Νομού ΕΥΒΟΙΑΣ.

Το Πευκί έχει υψόμετρο 2 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 39,0029806048 και γεωγραφικό μήκος 23,2076626268. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στο Πευκί θα βρείτε εδώ.

Αντί για το Πευκί ΕΥΒΟΙΑΣ, μήπως ψάχνετε για:

το Πευκί ΗΛΕΙΑΣ του τοπ. διαμ. Αλιφείρας;

Οι χρήστες έγραψαν για το Πευκί:

Το Πευκί είναι παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο και λιμάνι στη βόρεια Εύβοια και βρίσκεται στα παράλια απέναντι από την είσοδο του Παγασητικού κόλπου, σε απόσταση 11 χιλιομέτρων Βορειοανατολικά από την Ιστιαία και 28 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά από την Αιδηψό. Πρόκειται για την πλέον οργανωμένη και μεγάλη παραλία της βόρειας Εύβοιας με ψηλή άμμο, βότσαλο ή και μικρές πέτρες, και πεύκα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, έχοντας επιτύχει να αποτελεί βασικό προορισμό διακοπών στην περιοχή, διαθέτοντας ξενοδοχειακές υποδομές, εστιατόρια, ταβέρνες και έντονη νυχτερινή ζωή.

Γενικές πληροφορίες για το Πευκί

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας
Περιφέρεια: 
Στερεάς Ελλάδας
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΕΥΒΟΙΑΣ
Δήμος: 
ΙΣΤΙΑΙΑΣ - ΑΙΔΗΨΟΥ
Δημοτική Ενότητα: 
ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΥ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Αρτεμισίου
Επίσημη Ονομασία: 
το Πευκίον
Έδρα Δήμου: 
Ιστιαία
Υψόμετρο: 
2
Κωδικός Οικισμού: 
2904030102
Γεωγραφικό Μήκος: 
23.2076626268
Γεωγραφικό Πλάτος : 
39.0029806048
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Στερεά Ελλάδα
Νομός: 
ΕΥΒΟΙΑΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΥ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Αρτεμισίου

Πευκί ΕΥΒΟΙΑΣ, Στερεά Ελλάδα. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Αρτεμισίου, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στην ίδια Δημοτική ενότητα (ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΥ), ανήκουν:

Στον ίδιο δήμο (ΙΣΤΙΑΙΑΣ - ΑΙΔΗΨΟΥ), ανήκουν:

η Αβγαριά, οι Αγδίνες, ο Αγιόκαμπος, ο Άγιος, ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Γεώργιος Γιάλτρων, ο Άγιος Νικόλαος, το Αγριοβότανο, η Αιδηψός, το Αρτεμίσιο, το Ασμήνιο, η Βαρβάρα, τα Βασιλικά, η Βασιλίνα, η Βίγλα, ο Βουτάς, οι Γαλατσάδες, η Γαλατσώνα, η Γερακιού, τα Γιάλτρα, οι Γούβες, το Γρεγολίμανο, τα Ελληνικά, τα Ήλια, η Ιστιαία, ο Κάβος, τα Καμάρια, οι Καματριάδες, τα Κανατάδικα, η Καστανιώτισσα, το Καστρί, η Κάτω Μονοκαρυά, οι Κεφαλές, ο Κοκκινιάς, η Κοκκινομηλιά, ο Κρυονερίτης, το Κυπαρίσσι, η Λιχάς, τα Λουτρά Αιδηψού, τα Λουτρά Γιάλτρων, ο Μαούνης, οι Μηλιές, η Μονή Αγίου Γεωργίου, η Μονοκαρυά, η Μονολιά (νησίδα), η Νέα Σινασός, ο Νέος Πύργος, το Νεοχώρι, η Παιδούπολη, το Παλαιόκαστρο, η Παραλία Αγίου Νικολάου, ο Πλατανιάς, το Πολύλοφο, το Ποντικονήσι (νησίδα), η Ροδοδάφνη, η Σήμια, η Σκεπαστή, η Στρογγύλη (νησίδα), ο Ταξιάρχης, η Τσαπουρνιά, το Ψαροπούλι, και οι Ωρεοί.

Γράψε κι εσύ για το Πευκί

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για το Πευκί και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Χρήστες που έχουν συμβάλλει στη σελίδα Πευκί

admin2

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό