Σελλάδες

Σελλάδες - Χάρτης

Οι Σελλάδες (Τοπική Κοινότητα Σελλάδων - Δημοτική Ενότητα ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ), ανήκουν στον δήμο ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ της Περιφερειακής Ενότητας ΑΡΤΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “οι Σελλάδες”. Έδρα του δήμου είναι το Πέτα και ανήκουν στο γεωγραφικό διαμέρισμα Ηπείρου.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, οι Σελλάδες ανήκαν στο Τοπικό Διαμέρισμα Σελλάδων, του πρώην Δήμου ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ του Νομού ΑΡΤΗΣ.

Οι Σελλάδες έχουν υψόμετρο 80 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 39,1060704868 και γεωγραφικό μήκος 21,0758494324. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στους Σελλάδες θα βρείτε εδώ.

Φωτογραφίες επισκεπτών για τους Σελλάδες

  • Άποψη Σελλάδων
  • Πανοραμική φωτογραφία Σελλάδες
  • Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σελλάδες

Οι χρήστες έγραψαν για τους Σελλάδες:

Σελλάδες, το πανέμορφο αυτό χωριό εντοπίζεται 12 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης της Άρτας κοντά στο όριο με το νομό Αιτωλοακαρνανίας. Η σημερινή τοποθεσία του χωριού είναι μερικά χιλιόμετρα νοτιότερα των «Παλιοσελλάδων», δηλαδή του παλιού χωριού. Τα σπίτια λουσμένα από το ζεστό φως του ήλιου απλώνονται αρμονικά στην πλαγιά ενός λοφίσκου. Γκριζογάλαζοι ελαιώνες στεφανώνουν το χωριό από βόρεια και στη νότια πλευρά του απλώνεται μια καταπράσινη πεδιάδα γεμάτη πορτοκαλιές, που τη διασχίζουν ποτάμια, τα οποία εκβάλλουν στον Αμβρακικό Κόλπο. Ο επισκέπτης μπορεί να μαγευτεί απο το τοπίο κάθε εποχή, αλλά ο χειμώνας ίσως είναι η εποχή που κολακεύει το χωριό περισσότερο από κάθε άλλη, γιατί παρόλο που το χιόνι δεν αγγίζει σχεδόν ποτέ τη περιοχή μας, οι αμυγδαλιές το Γενάρη δημιουργούν την εντύπωση ενός χιονισμένου τοπίου. Βλέποντας κανείς τις Σελλάδες από μακρυά, παρατηρεί ότι οι κατοικίες ξεχύνονται σαν μια άσπρη θάλασσα από τη κορυφή του λόφου μέχρι και το κάμπο, ενθουσιάζεται και γοητεύεται επειδή μοιάζει σαν ένα νησί και ας μη περιβάλλεται από θάλασσα. Τα σπίτια ολόλευκα, με κόκκινες στέγες και περιποιημένες αυλές, στολισμένες με πολύχρωμα λουλούδια, δίνουν την αίσθηση στον επισκέπτη ότι βρίσκεται σε έναν ονειρεμένο τόπο.

Σύνδεσμοι (links) επισκεπτών για τους Σελλάδες

Γενικές πληροφορίες για τους Σελλάδες

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας
Περιφέρεια: 
Ηπείρου
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΑΡΤΑΣ
Δήμος: 
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ
Δημοτική Ενότητα: 
ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Σελλάδων
Επίσημη Ονομασία: 
οι Σελλάδες
Έδρα Δήμου: 
Πέτα
Υψόμετρο: 
80
Κωδικός Οικισμού: 
1904040201
Γεωγραφικό Μήκος: 
21.0758494324
Γεωγραφικό Πλάτος : 
39.1060704868
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Ήπειρος
Νομός: 
ΑΡΤΗΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Σελλάδων

Σελλάδες ΑΡΤΗΣ, Ήπειρος. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Σελλάδων, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στην ίδια Δημοτική ενότητα (ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ), ανήκουν:

Γράψε κι εσύ για τους Σελλάδες

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τους Σελλάδες και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Χρήστες που έχουν συμβάλλει στη σελίδα Σελλάδες

kostassellades, admin2

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό