Βελανιδιά

Βελανιδιά - Χάρτης

Η Βελανιδιά (Τοπική Κοινότητα Βελανιδιάς - Δημοτική Ενότητα ΑΡΦΑΡΩΝ), ανήκει στον δήμο ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “η Βελανιδιά”. Έδρα του δήμου είναι η Καλαμάτα και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Πελοποννήσου.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Βελανιδιά ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Βελανιδιάς, του πρώην Δήμου ΑΡΦΑΡΩΝ του Νομού ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

Η Βελανιδιά έχει υψόμετρο 466 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 37,1493404265 και γεωγραφικό μήκος 22,0741394196. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στη Βελανιδιά θα βρείτε εδώ.

Αντί για τη Βελανιδιά ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, μήπως ψάχνετε για:

τη Βελανιδιά ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ του τοπ. διαμ. Σπάτων-Λούτσας, τη Βελανιδιά ΑΡΤΑΣ του τοπ. διαμ. Μεσοπύργου, τη Βελανιδιά ΚΟΖΑΝΗΣ του τοπ. διαμ. Βελανιδιάς, τα Βελανίδια ΛΑΚΩΝΙΑΣ του τοπ. διαμ. Βελανιδίων, τη Βελανιδιά ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ του τοπ. διαμ. Κιβερίου ή τη Βελανιδιά ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ του τοπ. διαμ. Νέας Αγχιάλου;

Γενικές πληροφορίες για τη Βελανιδιά

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
Περιφέρεια: 
Πελοποννήσου
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Δήμος: 
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Δημοτική Ενότητα: 
ΑΡΦΑΡΩΝ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Βελανιδιάς
Επίσημη Ονομασία: 
η Βελανιδιά
Έδρα Δήμου: 
Καλαμάτα
Υψόμετρο: 
466
Κωδικός Οικισμού: 
4401030401
Γεωγραφικό Μήκος: 
22.0741394196
Γεωγραφικό Πλάτος : 
37.1493404265
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Πελοπόννησος
Νομός: 
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΑΡΦΑΡΩΝ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Βελανιδιάς

Βελανιδιά ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, Πελοπόννησος. Θέση στο χάρτη.

Στον ίδιο δήμο (ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ), ανήκουν:

η Αγία Μαρίνα, η Αγία Τριάδα, ο Άγιος Βασίλειος, ο Άγιος Κωνσταντίνος, ο Άγιος Φλώρος, ο Άγριλος, η Αίθαια, η Αίπεια, τα Ακοβίτικα, η Αλαγονία, τα Αλώνια, η Άμμος, ο Ανεμόμυλος, η Άνθεια, ο Αντικάλαμος, η Άνω Άμφεια, τα Άνω Αρφαρά, η Άνω Βέργα, η Άνω Βρομόβρυση, η Αράχοβα, το Αριοχώρι, ο Άρις, η Αρτεμισία, τα Αρφαρά, η Ασπροπουλιά, το Ασπρόχωμα, η Βρομόβρυση, τα Διάσελλα, το Δρέμιο, το Ελαιοχώρι, οι Εμιαλοί, η Θεοτόκος, η Θουρία, η Καλαμάτα, το Καλάμι, το Καρβέλι, τα Κατσαραίικα, το Κατσίκοβο, η Κάτω Άμφεια, η Κάτω Βέργα, το Κάτω Καρβέλι, τα Κουταλά, η Κρασοπούλα, ο Λαδάς, τα Λαίικα, ο Μαχαλάς, τα Μενινά, η Μικρά Μαντίνεια, η Μικρομάνη, η Μονή Βελανιδιάς, η Μονή Γαρδικίου, η Μονή Διμιόβης, ο Μπουρνιάς, η Νέδουσα, το Ξεροκάμπι, η Παραλία Βέργας, η Πελεκητή, τα Περιβολάκια, οι Πηγές, το Πήδημα, το Πλατύ, η Πολιανή, ο Προφήτης Ηλίας, ο Σκουρόλακκος, η Σπερχόγεια, τα Σπιτάκια, το Σταματινό, και τα Χριστοφιλαίικα.

Γράψε κι εσύ για τη Βελανιδιά

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τη Βελανιδιά και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό