Θεοτόκος

Η Θεοτόκος (Τοπική Κοινότητα Αρτεμισίας - Δημοτική Ενότητα ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ), ανήκει στον δήμο ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “η Θεοτόκος”. Έδρα του δήμου είναι η Καλαμάτα και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Πελοποννήσου.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Θεοτόκος ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Αρτεμισίας, του πρώην Δήμου ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ του Νομού ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

Η Θεοτόκος έχει υψόμετρο 675 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 37,0956922954 και γεωγραφικό μήκος 22,2203727976. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στην Θεοτόκο θα βρείτε εδώ.

Αντί για την Θεοτόκο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, μήπως ψάχνετε για:

την Θεοτόκο ΕΥΒΟΙΑΣ του τοπ. διαμ. Νεροτριβιάς, τη Θεοτόκο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ του τοπ. διαμ. Οξυάς, τη Θεοτόκο ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ του τοπ. διαμ. Αργυρού Πηγαδίου, τη Θεοτόκο ΤΡΙΚΑΛΩΝ του τοπ. διαμ. Αχλαδέας ή την Θεοτόκο ΞΑΝΘΗΣ του τοπ. διαμ. Ωραίου;

Γενικές πληροφορίες για την Θεοτόκο

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
Περιφέρεια: 
Πελοποννήσου
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Δήμος: 
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Δημοτική Ενότητα: 
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Αρτεμισίας
Επίσημη Ονομασία: 
η Θεοτόκος
Έδρα Δήμου: 
Καλαμάτα
Υψόμετρο: 
675
Κωδικός Οικισμού: 
4401010402
Γεωγραφικό Μήκος: 
22.2203727976
Γεωγραφικό Πλάτος : 
37.0956922954
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Πελοπόννησος
Νομός: 
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Αρτεμισίας

Θεοτόκος - Χάρτης

Θεοτόκος ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, Πελοπόννησος. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Αρτεμισίας, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στον ίδιο δήμο (ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ), ανήκουν:

η Αγία Μαρίνα, η Αγία Τριάδα, ο Άγιος Βασίλειος, ο Άγιος Κωνσταντίνος, ο Άγιος Φλώρος, ο Άγριλος, η Αίθαια, η Αίπεια, τα Ακοβίτικα, η Αλαγονία, τα Αλώνια, η Άμμος, ο Ανεμόμυλος, η Άνθεια, ο Αντικάλαμος, η Άνω Άμφεια, τα Άνω Αρφαρά, η Άνω Βέργα, η Άνω Βρομόβρυση, η Αράχοβα, το Αριοχώρι, ο Άρις, η Αρτεμισία, τα Αρφαρά, η Ασπροπουλιά, το Ασπρόχωμα, η Βελανιδιά, η Βρομόβρυση, τα Διάσελλα, το Δρέμιο, το Ελαιοχώρι, οι Εμιαλοί, η Θουρία, η Καλαμάτα, το Καλάμι, το Καρβέλι, τα Κατσαραίικα, το Κατσίκοβο, η Κάτω Άμφεια, η Κάτω Βέργα, το Κάτω Καρβέλι, τα Κουταλά, η Κρασοπούλα, ο Λαδάς, τα Λαίικα, ο Μαχαλάς, τα Μενινά, η Μικρά Μαντίνεια, η Μικρομάνη, η Μονή Βελανιδιάς, η Μονή Γαρδικίου, η Μονή Διμιόβης, ο Μπουρνιάς, η Νέδουσα, το Ξεροκάμπι, η Παραλία Βέργας, η Πελεκητή, τα Περιβολάκια, οι Πηγές, το Πήδημα, το Πλατύ, η Πολιανή, ο Προφήτης Ηλίας, ο Σκουρόλακκος, η Σπερχόγεια, τα Σπιτάκια, το Σταματινό, και τα Χριστοφιλαίικα.

Γράψε κι εσύ για την Θεοτόκο

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για την Θεοτόκο και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!