Δίπορο

Δίπορο - Χάρτης

Leaflet | Data © OSM, Χάρτες © buk.gr

Το Δίπορο (Τοπική Κοινότητα Σαρακήνας - Δημοτική Ενότητα ΒΕΝΤΖΙΟΥ), ανήκει στον δήμο ΓΡΕΒΕΝΩΝ της Περιφερειακής Ενότητας ΓΡΕΒΕΝΩΝ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “το Δίπορον”. Έδρα του δήμου είναι τα Γρεβενά και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Μακεδονίας.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, το Δίπορο ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Σαρακήνας, του πρώην Δήμου ΒΕΝΤΖΙΟΥ του Νομού ΓΡΕΒΕΝΩΝ.

Το Δίπορο έχει υψόμετρο 617 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 39,9873508597 και γεωγραφικό μήκος 21,6529094451. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στο Δίπορο θα βρείτε εδώ.

Γενικές πληροφορίες για το Δίπορο

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας
Περιφέρεια: 
Δυτικής Μακεδονίας
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Δήμος: 
ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Δημοτική Ενότητα: 
ΒΕΝΤΖΙΟΥ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Σαρακήνας
Επίσημη Ονομασία: 
το Δίπορον
Έδρα Δήμου: 
Γρεβενά
Υψόμετρο: 
617
Κωδικός Οικισμού: 
1501040702
Γεωγραφικό Μήκος: 
21.6529094451
Γεωγραφικό Πλάτος : 
39.9873508597
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Μακεδονία
Νομός: 
ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΒΕΝΤΖΙΟΥ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Σαρακήνας

Δίπορο ΓΡΕΒΕΝΩΝ, Μακεδονία. Θέση στο χάρτη.

Leaflet | Data © OSM, Χάρτες © buk.gr

Στην Τοπική Κοινότητα Σαρακήνας, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στην ίδια Δημοτική ενότητα (ΒΕΝΤΖΙΟΥ), ανήκουν:

Στον ίδιο δήμο (ΓΡΕΒΕΝΩΝ), ανήκουν:

η Αβδέλλα, οι Αγαλαίοι, η Αγάπη, η Αγία Τριάδα, οι Άγιοι Θεόδωροι, ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Κοσμάς, η Αετιά, τα Αηδόνια, ο Αιμιλιανός, η Αλατόπετρα, οι Αμυγδαλιές, τα Αναβρυτά, η Ανθρακιά, η Άνω Εκκλησία, ο Ασπρόκαμπος, ο Βάρης, ο Βατόλακκος, η Γεωργίτσα, τα Γρεβενά, το Δασάκι, το Δασύλλιο, ο Δεσπότης, ο Δοξαράς, το Δοτσικό, η Εκκλησία, ο Έλατος, το Ελεύθερο, το Ελεύθερο Προσφύγων, το Ελευθεροχώρι, ο Έξαρχος, ο Ζάκας, η Ιτέα, το Καλαμίτσι, η Καληράχη, η Καλλιθέα, η Καλλονή, το Καλόχι, το Κάστρο, το Κέντρο, το Κηπουρείο, η Κιβωτός, το Κληματάκι, η Κνίδη, η Κοκκινιά, το Κοσμάτι, η Κουρούνα, η Κρανιά, τα Κριθαράκια, η Κρύα Βρύση, οι Κυδωνιές, το Κυπαρίσσι, η Κυρακαλή, ο Λάβδας, το Λείψιο, η Λόχμη, οι Μαυραναίοι, το Μαυρονόρος, το Μεγάλο Σειρήνι, το Μέγαρο, το Μελίσσι, ο Μεσόλακκος, το Μεσολούρι, η Μηλιά, το Μικρό Σειρήνι, η Μικροκλεισούρα, το Μικρολίβαδο, το Μοναχίτι, η Μυρσίνα, η Νέα Τραπεζούντα, το Νεοχώρι, το Νησί, το Οροπέδιο, το Παλαιοχώρι, το Πανόραμα, το Παρόρι, το Περιβολάκι, το Περιβόλι, η Πηγαδίτσα, το Πιστικό, το Πολύδενδρο, το Πολυνέρι, η Ποντινή, ο Πόρος, τα Πριόνια, το Πρόσβορρο, οι Πυλωροί, η Ροδιά, η Σαμαρίνα, η Σαρακήνα, ο Σιταράς, η Σμίξη, το Σπήλαιο, ο Σταυρός, το Σύνδενδρο, ο Ταξιάρχης, το Τρίκορφο, το Τρίκωμο, το Φελλί, και οι Φιλιππαίοι.

Γράψε κι εσύ για το Δίπορο

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για το Δίπορο και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό