Αδριανή

Αδριανή - Χάρτης

Η Αδριανή (Τοπική Κοινότητα Αδριανής - Δημοτική Ενότητα ΑΙΠΕΙΑΣ), ανήκει στον δήμο ΜΕΣΣΗΝΗΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “η Αδριανή”. Έδρα του δήμου είναι η Μεσσήνη και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Πελοποννήσου.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Αδριανή ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Αδριανής, του πρώην Δήμου ΑΙΠΕΙΑΣ του Νομού ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

Η Αδριανή έχει υψόμετρο 286 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 36,8709795664 και γεωγραφικό μήκος 21,8733094649. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στην Αδριανή θα βρείτε εδώ.

Αντί για την Αδριανή ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, μήπως ψάχνετε για:

την Αδριανή ΔΡΑΜΑΣ του τοπ. διαμ. Αδριανής ή την Αδριανή ΡΟΔΟΠΗΣ του τοπ. διαμ. Νέου Σιδηροχωρίου;

Γενικές πληροφορίες για την Αδριανή

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
Περιφέρεια: 
Πελοποννήσου
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Δήμος: 
ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Δημοτική Ενότητα: 
ΑΙΠΕΙΑΣ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Αδριανής
Επίσημη Ονομασία: 
η Αδριανή
Έδρα Δήμου: 
Μεσσήνη
Υψόμετρο: 
286
Κωδικός Οικισμού: 
4403020201
Γεωγραφικό Μήκος: 
21.8733094649
Γεωγραφικό Πλάτος : 
36.8709795664
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Πελοπόννησος
Νομός: 
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΑΙΠΕΙΑΣ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Αδριανής

Αδριανή ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, Πελοπόννησος. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Αδριανής, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στην ίδια Δημοτική ενότητα (ΑΙΠΕΙΑΣ), ανήκουν:

Στον ίδιο δήμο (ΜΕΣΣΗΝΗΣ), ανήκουν:

το Αβραμιό, η Αγία Σωτήρα, ο Άγιος Αυγουστίνος, ο Άγιος Κωνσταντίνος, το Αγνάντι, η Αγριλιά, η Αετοφωλιά, η Αμφιθέα, η Ανάληψη, η Ανατολική Μηλίτσα, η Ανδρούσα, η Άνω Βούταινα, η Άνω Δροσιά, το Αριστοδήμειο, ο Αριστομένης, η Αρσινόη, το Αχλαδοχώρι, η Βαλύρα, η Βασιλάδα, η Βελίκα, τα Βλασαίικα, ο Βλάσης, η Γαμβριά, ο Δάρας, η Δάφνη, τα Διόδια, η Δραΐνα, το Δρακονέρι, η Δροσιά, η Ελληνοεκκλησία, η Επισκοπή, η Εύα, τα Ζερμπίσια, η Καζάρμα, το Κακόρρευμα, το Καλαμάκι, ο Καλαμαράς, η Καλογερόρραχη, το Καλοχώρι, τα Καρποφόρα, το Καρτερόλιο, τα Καστάνια, η Κάτω Βούταινα, το Καφού, ο Κεφαλινός, το Κεφαλόβρυσο, η Κλεισούρα, το Κλήμα, το Κογχύλι, το Κόκκινο, η Κορομηλιά, η Κουλκάδα, το Κουρτάκι, ο Κουτίφαρης, ο Κυνηγός, η Λάμπαινα, η Λευκοχώρα, η Λογγά, η Λύκισσα, ο Λυκότραφος, το Μαγγανιακό, η Μάδενα, η Μαθία, η Μάκρενα, ο Μάνεσης, το Μαυρομμάτι, το Μαυρομμάτι, ο Μαύρος Λόγγος, η Μεσσήνη, η Μηλίτσα, το Μηλιώτι, η Μονή Βουλκάνου, το Μοσχοχώρι, ο Μυλωνάς, η Μυρτοποταμιά, η Νέα Κορώνη, το Νεοχώρι, η Νεραϊδόβρυση, ο Νερόμυλος, ο Ξινός, το Παλαιόκαστρο, τα Παναίικα, το Πανιπέρι, η Παραλία Βελίκας, η Πελεκανάδα, η Περδικόβρυση, το Πεταλίδι, τα Πετράλωνα, το Πετρίτσι, η Πιλαλίστρα, η Πιπερίτσα, η Πλατανόβρυση, ο Πολύλοφος, το Πουλίτσι, η Ρευματιά, ο Ριζόμυλος, το Σπιτάλιο, η Στέρνα, το Στρέφι, ο Τζάνες, το Τρίκορφο, η Τρίοδος, οι Τρύπες, οι Φόροι, η Χαραυγή, ο Χατζής, η Χελωναριά, τα Χίλια Σπίτια, η Χορεύτρα, οι Χράνοι, ο Χρυσότοπος, και η Χρυσοφόρα.

Γράψε κι εσύ για την Αδριανή

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για την Αδριανή και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό