Αμπελάκια

Αμπελάκια - Χάρτης

Τα Αμπελάκια (Τοπική Κοινότητα Αμπελακίων - Δημοτική Ενότητα ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ), ανήκουν στον δήμο ΤΕΜΠΩΝ της Περιφερειακής Ενότητας ΛΑΡΙΣΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “τα Αμπελάκια”. Έδρα του δήμου είναι το Μακρυχώρι και ανήκουν στο γεωγραφικό διαμέρισμα Θεσσαλίας.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, τα Αμπελάκια ανήκαν στο Τοπικό Διαμέρισμα Αμπελακίων, της πρώην Κοινότητας ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ του Νομού ΛΑΡΙΣΗΣ.

Τα Αμπελάκια έχουν υψόμετρο 385 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 39,8508168685 και γεωγραφικό μήκος 22,5551086607. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στα Αμπελάκια θα βρείτε εδώ.

Αντί για τα Αμπελάκια ΛΑΡΙΣΑΣ, μήπως ψάχνετε για:

τα Αμπελάκια ΝΗΣΩΝ του τοπ. διαμ. Αμπελακίων, τα Αμπελάκια ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ του τοπ. διαμ. Μεγάλου Περιστερίου, τα Αμπελάκια ΔΡΑΜΑΣ του τοπ. διαμ. Δράμας, τα Αμπελάκια ΑΧΑΪΑΣ του τοπ. διαμ. Σαντομερίου, τα Αμπελάκια ΗΛΕΙΑΣ του τοπ. διαμ. Αγνάντων, τα Αμπελάκια ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ του τοπ. διαμ. Απιδέας, τα Αμπελάκια ΕΒΡΟΥ του τοπ. διαμ. Αμπελακίων ή τα Αμπελάκια ΡΟΔΟΠΗΣ του τοπ. διαμ. Ιμέρου;

Γενικές πληροφορίες για τα Αμπελάκια

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας
Περιφέρεια: 
Θεσσαλίας
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΛΑΡΙΣΑΣ
Δήμος: 
ΤΕΜΠΩΝ
Δημοτική Ενότητα: 
ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Αμπελακίων
Επίσημη Ονομασία: 
τα Αμπελάκια
Έδρα Δήμου: 
Μακρυχώρι
Υψόμετρο: 
385
Κωδικός Οικισμού: 
2205020101
Γεωγραφικό Μήκος: 
22.5551086607
Γεωγραφικό Πλάτος : 
39.8508168685
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Θεσσαλία
Νομός: 
ΛΑΡΙΣΗΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Αμπελακίων

Γράψε κι εσύ για τα Αμπελάκια

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τα Αμπελάκια και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό