Κάστρο

Κάστρο - Χάρτης

Το Κάστρο (Δημοτική Κοινότητα Απολλωνίας), ανήκει στον δήμο ΣΙΦΝΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΜΗΛΟΥ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “το Κάστρον”. Έδρα του δήμου είναι η Σίφνος και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Νησιών Αιγαίου Πελάγους.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, το Κάστρο ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Απολλωνίας, του πρώην Δήμου ΣΙΦΝΟΥ του Νομού ΚΥΚΛΑΔΩΝ.

Το Κάστρο έχει υψόμετρο 25 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 36,9732414693 και γεωγραφικό μήκος 24,7430771557. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στο Κάστρο θα βρείτε εδώ.

Αντί για το Κάστρο ΜΗΛΟΥ, μήπως ψάχνετε για:

το Κάστρο ΒΟΙΩΤΙΑΣ του τοπ. διαμ. Κάστρου, το Κάστρο ΧΙΟΥ του τοπ. διαμ. Οινουσσών, το Κάστρο ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ του τοπ. διαμ. Περατάτων, το Κάστρο ΚΑΒΑΛΑΣ του τοπ. διαμ. Λιμεναρίων, το Κάστρο ΚΙΛΚΙΣ του τοπ. διαμ. Ποντοηρακλείας, το Κάστρο ΓΡΕΒΕΝΩΝ του τοπ. διαμ. Ελάτου, το Κάστρο ΗΛΕΙΑΣ του τοπ. διαμ. Κάστρου, το Κάστρο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ του τοπ. διαμ. Μίλα ή το Κάστρο ΛΑΡΙΣΑΣ του τοπ. διαμ. Ραχούλας;

Γενικές πληροφορίες για το Κάστρο

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΝΗΣΙΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Αιγαίου
Περιφέρεια: 
Νοτίου Αιγαίου
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΜΗΛΟΥ
Δήμος: 
ΣΙΦΝΟΥ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Δημοτική Κοινότητα Απολλωνίας
Επίσημη Ονομασία: 
το Κάστρον
Έδρα Δήμου: 
Σίφνος
Υψόμετρο: 
25
Κωδικός Οικισμού: 
6504000104
Γεωγραφικό Μήκος: 
24.7430771557
Γεωγραφικό Πλάτος : 
36.9732414693
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Νησιά Αιγαίου
Νομός: 
ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΣΙΦΝΟΥ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Απολλωνίας

Γράψε κι εσύ για το Κάστρο

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για το Κάστρο και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό