Κεφαλάρι

Κεφαλάρι - Χάρτης

Το Κεφαλάρι (Τοπική Κοινότητα Κεφαλαρίου - Δημοτική Ενότητα ΆΡΓΟΥΣ), ανήκει στον δήμο ΆΡΓΟΥΣ - ΜΥΚΗΝΩΝ της Περιφερειακής Ενότητας ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “το Κεφαλάριον”. Έδρα του δήμου είναι το Άργος και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Πελοποννήσου.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, το Κεφαλάρι ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Κεφαλαρίου, του πρώην Δήμου ΑΡΓΟΥΣ του Νομού ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ.

Το Κεφαλάρι έχει υψόμετρο 5 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 37,5935035179 και γεωγραφικό μήκος 22,7004988711. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στο Κεφαλάρι θα βρείτε εδώ.

Αντί για το Κεφαλάρι ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, μήπως ψάχνετε για:

το Κεφαλάρι ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ του τοπ. διαμ. Καστορίας ή το Κεφαλάρι ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ του τοπ. διαμ. Κεφαλαρίου;

Φωτογραφίες επισκεπτών για το Κεφαλάρι

  • Η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής
  • Η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής
  • Εσωτερικό της εκκλησίας της Ζωοδόχου Πηγής
  • Η σπηλιά

Οι χρήστες έγραψαν για το Κεφαλάρι:

Το Κεφαλάρι είναι ένα όμορφο χωριό κοντά στο Άργος. Βρίσκεται δίπλα στον στον ποταμό Ερασίνο. Το κεφαλάρι είναι γνωστό για τις πηγές του και την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής χτισμένη ακριβώς πάνω από το σημείο που εκβάλουν τα τρεχούμενα νερά. Όμορφος προορισμός για γρήγορες εξορμήσεις.

Γενικές πληροφορίες για το Κεφαλάρι

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
Περιφέρεια: 
Πελοποννήσου
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Δήμος: 
ΆΡΓΟΥΣ - ΜΥΚΗΝΩΝ
Δημοτική Ενότητα: 
ΆΡΓΟΥΣ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Κεφαλαρίου
Επίσημη Ονομασία: 
το Κεφαλάριον
Έδρα Δήμου: 
Άργος
Υψόμετρο: 
5
Κωδικός Οικισμού: 
4102010601
Γεωγραφικό Μήκος: 
22.7004988711
Γεωγραφικό Πλάτος : 
37.5935035179
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Πελοπόννησος
Νομός: 
ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΑΡΓΟΥΣ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Κεφαλαρίου

Κεφαλάρι ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ, Πελοπόννησος. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Κεφαλαρίου, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στην ίδια Δημοτική ενότητα (ΆΡΓΟΥΣ), ανήκουν:

Στον ίδιο δήμο (ΆΡΓΟΥΣ - ΜΥΚΗΝΩΝ), ανήκουν:

η Αγία Αικατερίνη, ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Νικόλαος, ο Άγιος Στέφανος, η Αγριλίτσα, το Αεροδρόμιο, η Άκοβα, η Αλέα, ο Αλμυρός, η Ανδρίτσα, το Άργος, η Αρία, ο Αχλαδόκαμπος, η Βελανιδιά, το Βρούστι, τα Γαλαναίικα, το Γαλάτι, το Γυμνό, η Δαλαμανάρα, τα Διχάλια, η Δούκα Βρύση, το Ελληνικό, η Εξοχή, η Ζόγκα, η Ήρα, ο Ίναχος, το Καλαμάκι, το Καπαρέλλιο, η Καρυά, το Κεφαλόβρυσο, το Κιβέρι, η Κόκλα, τα Κουγαίικα, το Κουρτάκι, το Κουτσοπόδι, η Κρύα Βρύση, το Κρυονέρι, ο Λάλουκας, οι Λίμνες, η Λυρκεία, η Μαγούλα, το Μαλαντρένι, το Μερκούρι, το Μοναστηράκι, τα Μποζιονελαίικα, ο Μπόρσας, οι Μυκήνες, οι Μύλοι, η Νέα Κίος, το Νέο Ηραίο, το Νεοχώρι, το Πανόραμα, το Πλατάνι, η Προσύμνη, η Πυργέλλα, το Σκαφιδάκι, η Σκοτεινή, τα Σπαναίικα, ο Σπηλιωτάκι, τα Σταθαίικα, η Στέρνα, η Στραβή Ράχη, το Σύνορο, το Σχινοχώρι, το Τημένιο, το Τουρνίκι, το Τρίστρατο, η Τσιρίστρα, το Φίχτια, η Φρέγκαινα, η Φρουσιούνα, τα Χαντάκια, ο Χέλμης, και η Χούνη.

Γράψε κι εσύ για το Κεφαλάρι

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για το Κεφαλάρι και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Χρήστες που έχουν συμβάλλει στη σελίδα Κεφαλάρι

admin

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό