Πλατανίτης

Πλατανίτης - Χάρτης

Ο Πλατανίτης (Τοπική Κοινότητα Μαλυκρείου - Δημοτική Ενότητα ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ), ανήκει στον δήμο ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “ο Πλατανίτης”. Έδρα του δήμου είναι η Ναύπακτος και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, ο Πλατανίτης ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Μαλυκρείου, του πρώην Δήμου ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ του Νομού ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.

Ο Πλατανίτης έχει υψόμετρο 12 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 38,3675681934 και γεωγραφικό μήκος 21,7789393464. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στον Πλατανίτη θα βρείτε εδώ.

Αντί για τον Πλατανίτη ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, μήπως ψάχνετε για:

τον Πλατανίτη ΡΟΔΟΠΗΣ του τοπ. διαμ. Μαρωνείας;

Γενικές πληροφορίες για τον Πλατανίτη

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
Περιφέρεια: 
Δυτικής Ελλάδας
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Δήμος: 
ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
Δημοτική Ενότητα: 
ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Μαλυκρείου
Επίσημη Ονομασία: 
ο Πλατανίτης
Έδρα Δήμου: 
Ναύπακτος
Υψόμετρο: 
12
Κωδικός Οικισμού: 
3806020303
Γεωγραφικό Μήκος: 
21.7789393464
Γεωγραφικό Πλάτος : 
38.3675681934
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Στερεά Ελλάδα
Νομός: 
ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Μαλυκρείου

Πλατανίτης ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, Στερεά Ελλάδα. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Μαλυκρείου, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στην ίδια Δημοτική ενότητα (ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ), ανήκουν:

Στον ίδιο δήμο (ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ), ανήκουν:

η Αγία Τριάδα, η Αγία Τριάδα, ο Άγιος Βασίλειος, ο Άγιος Δημήτριος, ο Άγιος Πολύκαρπος, ο Αγραπιδόκαμπος, η Αμπελακιώτισσα, η Αναβρυτή, το Ανθόφυτο, το Αντίρριο, η Άνω Αφροξυλιά, η Άνω Βασιλική, ο Άνω Κάμπος, ο Άνω Πλατανίτης, η Άνω Χώρα, η Αράχοβα, η Ασπριά, το Αχλαδόκαστρο, η Βελβίνα, η Βλαχομάνδρα, η Βομβοκού, η Γαβρολίμνη, ο Γάβρος, ο Γαλατάς, η Γέφυρα Μπανιά, το Γολέμι, η Γραμμένη Οξυά, το Γρηγόρι, η Δάφνη, το Δενδροχώρι, το Διάσελλο, η Δορβιτσιά, η Ελατόβρυση, η Ελατού, η Ελευθεριανή, η Καλαβρούζα, η Καλλονή, ο Κάμπος, τα Καραούλια, η Καστανέα, το Καστράκι, το Καταφύγιο, η Κάτω Αφροξυλιά, η Κάτω Βασιλική, η Κάτω Δάφνη, η Κάτω Καλαβρούζα, ο Κάτω Κάμπος, η Κάτω Μαμουλάδα, ο Κάτω Πλάτανος, η Κάτω Χώρα, η Κεντρική, η Κλεπά, το Κοκκινοχώρι, τα Κουτσογιανναίικα, ο Κρανές, το Κρυονέρι, τα Κρυονέρια, η Κυδωνέα, η Λεπτοκαρυά, η Λεύκα, η Λεύκα Βομβοκούς, το Λιβαδάκι, η Λιμνίτσα, τα Λουτρά Στάχτης, ο Λυγιάς, η Μακύνεια, η Μαμουλάδα, η Μανδρινή, τα Μάρμαρα, η Μηλέα, το Μικρό Παλαιοχωράκι, το Μολύκρειο, η Μονή Αγίου Ιωάννου, η Μυρτιά, η Ναύπακτος, το Νεόκαστρο, το Νεοχώρι, το Ξηροπήγαδο, ο Παλαιόπυργος, το Παλαιοχωράκι, το Παλαιοχώρι, τα Παλιάμπελα, το Πέραμα, η Περδικόβρυση, τα Περιβόλια, το Περιθώρι, η Περίστα, το Πετρωτό, τα Πιτσιναίικα, ο Πλατανιάς, ο Πλάτανος, ο Πόδος, η Ποκίστα, ο Πόρος, το Ριγάνι, η Ρίζα, ο Σέλλος, ο Σίμος, η Σκάλα, η Σπαρτοράχη, η Στράνωμα, η Στύλια, η Συκέα, η Συκιά, τα Σφηκαίικα, η Σωτήρω, η Τερψιθέα, το Τρίκορφο, η Φαμίλα, τα Φραγκαίϊκα, η Χόμορη, και το Χρίσοβο.

Γράψε κι εσύ για τον Πλατανίτη

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τον Πλατανίτη και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό