Θεοτόκος

Θεοτόκος - Χάρτης

Η Θεοτόκος (Τοπική Κοινότητα Αχλαδέας - Δημοτική Ενότητα ΧΑΣΙΩΝ), ανήκει στον δήμο ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΤΡΙΚΑΛΩΝ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “η Θεοτόκος”. Έδρα του δήμου είναι η Καλαμπάκα και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Θεσσαλίας.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Θεοτόκος ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Αχλαδέας, του πρώην Δήμου ΧΑΣΙΩΝ του Νομού ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

Η Θεοτόκος έχει υψόμετρο 587 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 39,8468006952 και γεωγραφικό μήκος 21,6030979134. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στη Θεοτόκο θα βρείτε εδώ.

Αντί για τη Θεοτόκο ΤΡΙΚΑΛΩΝ, μήπως ψάχνετε για:

την Θεοτόκο ΕΥΒΟΙΑΣ του τοπ. διαμ. Νεροτριβιάς, τη Θεοτόκο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ του τοπ. διαμ. Οξυάς, την Θεοτόκο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ του τοπ. διαμ. Αρτεμισίας, τη Θεοτόκο ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ του τοπ. διαμ. Αργυρού Πηγαδίου ή την Θεοτόκο ΞΑΝΘΗΣ του τοπ. διαμ. Ωραίου;

Γενικές πληροφορίες για τη Θεοτόκο

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας
Περιφέρεια: 
Θεσσαλίας
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Δήμος: 
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
Δημοτική Ενότητα: 
ΧΑΣΙΩΝ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Αχλαδέας
Επίσημη Ονομασία: 
η Θεοτόκος
Έδρα Δήμου: 
Καλαμπάκα
Υψόμετρο: 
587
Κωδικός Οικισμού: 
2602080402
Γεωγραφικό Μήκος: 
21.6030979134
Γεωγραφικό Πλάτος : 
39.8468006952
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Θεσσαλία
Νομός: 
ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΧΑΣΙΩΝ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Αχλαδέας

Θεοτόκος ΤΡΙΚΑΛΩΝ, Θεσσαλία. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Αχλαδέας, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στην ίδια Δημοτική ενότητα (ΧΑΣΙΩΝ), ανήκουν:

Στον ίδιο δήμο (ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ), ανήκουν:

η Αγία Παρασκευή, η Αγία Παρασκευή, η Αγία Τριάδα, οι Άγιοι Θεόδωροι, ο Άγιος Δημήτριος, το Αγιόφυλλο, η Αγναντιά, η Αηδώνα, το Αμάραντο, τα Αμπέλια, το Αμπελοχώρι, η Ανάληψη, η Ανθούσα, η Ασπροκκλησιά, η Αύρα, η Αχελινάδα, η Αχλαδιά, η Βασιλική, ο Βιτουμάς, η Βλαχάβα, ο Γάβρος, το Γερακάρι, η Γλυκομηλιά, η Διάβα, τα Δολιανά, το Ελάφι, η Θεόπετρα, το Κακοπλεύρι, η Καλαμπάκα, η Καλλιθέα, η Καλλιρρόη, η Καλογριανή, η Καλομοίρα, το Καλοχώρι, η Καστανέα, το Καστράκι, το Κατάφυτο, η Κερασούλα, το Κλεινό, τα Κονάκια, ο Κονισκός, η Κορομηλιά, ο Κορυδαλλός, η Κουτσούφλιανη, η Κρανέα, η Κρύα Βρύση, η Λογγά, το Μαλακάσι, το Ματονέρι, το Μαυρέλι, η Μεγάλη Κερασέα, η Μηλιά, ο Μηλότοπος, η Μουργκάνη, η Μπάσια, η Μύκανη, η Νέα Ζωή, ο Ξηρόκαμπος, η Οξύνεια, το Ορθοβούνι, το Παλαιοχώρι, η Παναγία, η Περιστέρα, η Πεύκη, η Πολυθέα, η Σαρακήνα, το Σκεπάρι, οι Σταγιάδες, το Στεφάνι, τα Τριφύλλια, η Τρυγώνα, το Φλαμπουρέσι, το Φωτεινό, το Χαλίκι, το Χρύσινο, η Χρυσομηλιά, και το Ψήλωμα.

Γράψε κι εσύ για τη Θεοτόκο

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τη Θεοτόκο και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό