Αχλαδινή

Αχλαδινή - Χάρτης

Η Αχλαδινή (Τοπική Κοινότητα Αχλαδινής - Δημοτική Ενότητα ΦΟΛΟΗΣ), ανήκει στον δήμο ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΗΛΕΙΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “η Αχλαδινή”. Έδρα του δήμου είναι η Αρχαία Ολυμπία και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Πελοποννήσου.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Αχλαδινή ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Αχλαδινής, του πρώην Δήμου ΦΟΛΟΗΣ του Νομού ΗΛΕΙΑΣ.

Η Αχλαδινή έχει υψόμετρο 661 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 37,7179493676 και γεωγραφικό μήκος 21,7812773593. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στην Αχλαδινή θα βρείτε εδώ.

Γενικές πληροφορίες για την Αχλαδινή

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
Περιφέρεια: 
Δυτικής Ελλάδας
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΗΛΕΙΑΣ
Δήμος: 
ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
Δημοτική Ενότητα: 
ΦΟΛΟΗΣ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Αχλαδινής
Επίσημη Ονομασία: 
η Αχλαδινή
Έδρα Δήμου: 
Αρχαία Ολυμπία
Υψόμετρο: 
661
Κωδικός Οικισμού: 
3905040201
Γεωγραφικό Μήκος: 
21.7812773593
Γεωγραφικό Πλάτος : 
37.7179493676
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Πελοπόννησος
Νομός: 
ΗΛΕΙΑΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΦΟΛΟΗΣ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Αχλαδινής

Αχλαδινή ΗΛΕΙΑΣ, Πελοπόννησος. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Αχλαδινής, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στον ίδιο δήμο (ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ), ανήκουν:

η Αγία Κυριακή, η Αγία Τριάδα, ο Άγιος Ανδρέας, ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Γεώργιος, ο Αι Γιαννάκης, το Αμπάρι, η Αμυγδαλή, το Αντρώνι, η Αρχαία Ολυμπία, η Αρχαία Πίσα, τα Άσπρα Σπίτια, ο Αστράς, το Βασιλάκι, η Βίλλια, ο Γύρος, η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, ο Δούκας, η Δρούβα, η Ηράκλεια, το Κακοτάρι, τα Καλύβια, τα Καλύβια Αστρά, η Κάμενα, ο Κάμπος (του Δ.Δ. Νεμούτας), ο Κάμπος (του Δ.Δ. Νεράιδας), οι Καρούτες, η Καστανιά, το Κάτω Στρέφι, η Καυκωνία, η Κερέσοβα, ο Κλάδεος, ο Κοσκινάς, το Κούμανι, ο Κουτσουρούμπας, η Κρυόβρυση, το Κρυονέρι, ο Λάλας, η Λάμπεια, ο Λάσδικας, η Λιναριά, το Λούβρο, ο Μάγειρας, οι Μηλιές, η Μουριά, η Νέα Κάμενα, η Νέα Πέρσαινα, η Νεμούτα, η Νεράιδα, ο Ξηρόκαμπος, η Ορεινή, η Παλιοφυτιά, ο Πανόπουλος, το Πελόπιο, η Πέρσαινα, οι Πεύκες, ο Πλάτανος, ο Πόθος, το Πουρνάρι, η Σμίλα, το Στρέφι, τα Τσαπαραίϊκα, τα Τσιπιανά, το Υψηλό, ο Φαναράς, ο Φλόκας, η Φολόη, τα Χάνια Σπαρτουλιά, και το Χελιδόνι.

Γράψε κι εσύ για την Αχλαδινή

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για την Αχλαδινή και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό