Ακρωτήριο Αράξου

Ακρωτήριο Αράξου - Χάρτης

Ακρωτήρι Αράξου

Το Ακρωτήριο Αράξου (Τοπική Κοινότητα Αράξου - Δημοτική Ενότητα ΛΑΡΙΣΟΥ), ανήκει στον δήμο ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΑΧΑΪΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “το Ακρωτήριο Αράξου”. Έδρα του δήμου είναι η Κάτω Αχαΐα και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Πελοποννήσου.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, το Ακρωτήριο Αράξου ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Αράξου, του πρώην Δήμου ΛΑΡΙΣΣΟΥ του Νομού ΑΧΑΪΑΣ.

Το Ακρωτήριο Αράξου έχει υψόμετρο 19 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 38,1839798122 και γεωγραφικό μήκος 21,3855158537. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στο Ακρωτήριο Αράξου θα βρείτε εδώ.

Γενικές πληροφορίες για το Ακρωτήριο Αράξου

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
Περιφέρεια: 
Δυτικής Ελλάδας
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΑΧΑΪΑΣ
Δήμος: 
ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ
Δημοτική Ενότητα: 
ΛΑΡΙΣΟΥ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Αράξου
Επίσημη Ονομασία: 
το Ακρωτήριο Αράξου
Έδρα Δήμου: 
Κάτω Αχαΐα
Υψόμετρο: 
19
Κωδικός Οικισμού: 
3703020402
Γεωγραφικό Μήκος: 
21.3855158537
Γεωγραφικό Πλάτος : 
38.1839798122
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Πελοπόννησος
Νομός: 
ΑΧΑΪΑΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΛΑΡΙΣΣΟΥ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Αράξου

Ακρωτήριο Αράξου ΑΧΑΪΑΣ, Πελοπόννησος. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Αράξου, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στον ίδιο δήμο (ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ), ανήκουν:

τα Αγιοβλασίτικα, ο Άγιος Κωνσταντίνος, ο Άγιος Νικόλαος, ο Άγιος Νικόλαος, ο Άγιος Στέφανος, ο Αλισσός, οι Αλυκές, τα Αμπελάκια, η Άνω Αχαΐα, οι Άνω Βελιτσές, τα Άνω Σουδεναίικα, ο Απιδεώνας, οι Απόστολοι, ο Άραξος, η Άρλα, τα Αυγεραίικα, το Αχαϊκό, τα Βεσκουκαίικα, το Βουπράσιο, τα Βραχναίικα, ο Βυθούλκας, τα Γαλαναίϊκα, τα Γερουσαίικα, ο Γιαλός, τα Γιουλαίικα, τα Γκανέικα, το Γομοστό, το Ελαιοχώρι, τα Ζαμπετέικα, τα Ζησιμαίικα, τα Θωμαίικα, η Ιονική Ακτή, το Καγκάδι, το Καλαμάκι, το Καλαμάκι, η Καλόγρια, η Καμενίτσα, ο Κάνδαλος, η Κάπελη, τα Καραίικα, τα Καραμεσιναίικα, το Καρνάρι, η Καρυά, τα Κατσαϊταίικα, ο Κάτω Αλισσός, η Κάτω Αχαΐα, οι Κάτω Βελιτσές, το Κάτω Λιμνοχώρι, το Κάτω Μαζαράκι, τα Κεφαλαίικα, τα Κουνελαίικα, ο Κρίνος, η Κώμη, η Λακκόπετρα, τα Λαμπραίικα, ο Λάπας, ο Λεύκος, το Λιμανάκι, το Λιμνοχώρι, ο Λογοθέτης, τα Λουσικά, τα Μαζαίικα, τα Μανεταίικα, η Ματαράγκα, το Μετόχι, η Μιτόπολη, το Μιχόι, η Μονή Αγίας Μαρίνης Μαρίτσης, η Μονή Αγίου Νικολάου, τα Μπουταίικα, ο Μύρτος, το Νέον Βουπράσιο, το Νεοχώρι, τα Νιφοραίικα, η Παλαιά Περιστέρα, η Παραλία Αλισσού, η Παραλία Καλαμακίου, η Παραλία Κάτω Αχαΐας, η Παραλία Νιφοραιίκων, ο Πέτας, το Πετροχώρι, τα Πηγάδια, η Πίσω Συκιά, το Ποιμενοχώρι, το Πολύλοφο, οι Πόρτες, το Πουρνάρι, ο Προφήτης Ελισσαίος, η Ράχη, ο Ρίολος, τα Σαγαίικα, το Σαντομέρι, τα Σουβαλιωτέικα, τα Σπαλιαραίικα, τα Σπαναίικα, ο Σταθμός, τα Στεναΐτικα, οι Ταξιάρχες, τα Τσακώνικα, τα Τσαμαίικα, η Υψηλή Ράχη, ο Φλόκας, η Φράγκα, οι Φυλακές, η Φώσταινα, το Χαϊκάλι, η Χαραυγή, και τα Ψευτέικα.

Γράψε κι εσύ για το Ακρωτήριο Αράξου

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για το Ακρωτήριο Αράξου και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό