Λογγός

Λογγός - Χάρτης

Ο Λογγός (Δημοτική Κοινότητα Ληξουρίου - Δημοτική Ενότητα ΠΑΛΙΚΗΣ), ανήκει στον δήμο ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “ο Λογγός”. Έδρα του δήμου είναι το Αργοστόλι και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Νησιών Ιονίου Πελάγους.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, ο Λογγός ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Ληξουρίου, του πρώην Δήμου ΠΑΛΙΚΗΣ του Νομού ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ.

Ο Λογγός έχει υψόμετρο 19 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 38,1842733959 και γεωγραφικό μήκος 20,4361519452. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στον Λογγό θα βρείτε εδώ.

Αντί για τον Λογγό ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ, μήπως ψάχνετε για:

τον Λογγό ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ του τοπ. διαμ. Αγίου Κωνσταντίνου, τον Λογγό ΚΕΡΚΥΡΑΣ του τοπ. διαμ. Λογγού, τον Λόγγο ΑΧΑΪΑΣ του τοπ. διαμ. Λόγγου, τον Λόγγο ΦΩΚΙΔΑΣ του τοπ. διαμ. Μαναγούλης ή τον Λόγγο ΤΡΙΚΑΛΩΝ του τοπ. διαμ. Λόγγου;

Γενικές πληροφορίες για τον Λογγό

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
Περιφέρεια: 
Ιονίων Νήσων
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
Δήμος: 
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Δημοτική Ενότητα: 
ΠΑΛΙΚΗΣ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Δημοτική Κοινότητα Ληξουρίου
Επίσημη Ονομασία: 
ο Λογγός
Έδρα Δήμου: 
Αργοστόλι
Υψόμετρο: 
19
Κωδικός Οικισμού: 
3501060105
Γεωγραφικό Μήκος: 
20.4361519452
Γεωγραφικό Πλάτος : 
38.1842733959
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Νησιά Ιονίου
Νομός: 
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΠΑΛΙΚΗΣ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Ληξουρίου

Λογγός ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ, Νησιά Ιονίου. Θέση στο χάρτη.

Στην Δημοτική Κοινότητα Ληξουρίου, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στον ίδιο δήμο (ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ), ανήκουν:

η Αγία Ειρήνη, η Αγία Ευφημία, η Αγία Θέκλη, η Αγία Σοφία, οι Άγιοι Απόστολοι Βαλσαμάτων, ο Άγιος Βασίλειος, ο Άγιος Δημήτριος, ο Άγιος Ελευθέριος, ο Άγιος Νικόλαος, ο Αγκώνας, ο Αγριλιάς, ο Αθέρας, ο Αλειμματάς, τα Ανδριολάτα, τα Αντιπάτα, τα Αντιπάτα, η Άπασα (νησίδα), τα Αργίνια, το Αργοστόλι, η Άσος, ο Ασπρογέρακας, η Αστερίδα (νησίδα), οι Ατσουπάδες, ο Βαλεριάνος, τα Βαλσαμάτα, οι Βαρδιάνοι (νησίδα), το Βαρύ, οι Βασιλικιάδες, τα Βεντουράτα, το Βιγλί, τα Βλαχάτα, τα Βλυχάτα, το Βουνί, τα Γερμενάτα, ο Γηρόβαρης (νησίδα), τα Γριζάτα, τα Δαμουλιανάτα, τα Δαυγάτα, τα Δελλαπορτάτα, τα Δεμουτσαντάτα, τα Δεφαρανάτα, τα Διβαράτα, το Διγαλέτο, τα Διλινάτα, τα Δοριζάτα, τα Δρακοπουλάτα, τα Δραπανίτικα, το Δράπανο, το Επανωχώρι, η Ευρετή, τα Ζόλα, ο Θηράμονας, τα Καλάτα, ο Καλόγηρος (νησίδα), τα Καμιναράτα, τα Καμπιτσάτα, το Καπανδρίτι, ο Καραβάδος, ο Καραβόμυλος, τα Καρδακάτα, η Καρυά, το Κάστρο, ο Κατελειός, τα Κατσαράτα, ο Κάτω Κατελειός, οι Κεραμειές, τα Κλείσματα, ο Κοθρέας, τα Κοκολάτα, τα Κοκολάτα, ο Κολαίτης, τα Κομιτάτα, τα Κομποθεκράτα, τα Κονιδαράτα, η Κοντογενάδα, τα Κοριάννα, τα Κουβαλάτα, τα Κουλουράτα, τα Κουντουράτα, τα Κουρουκλάτα, το Κρεμμύδι, η Λακήθρα, ο Λαμπρινός (νησίδα), τα Λέπεδα, το Ληξούρι, το Λιβάδι, τα Λουκάτα, τα Λουκεράτα, τα Λουρδάτα, ο Μάγγανος, τα Μακριώτικα, τα Μαντζαβινάτα, το Μαρκόπουλο, τα Μαρκουλάτα, τα Ματσουκάτα, τα Μαυράτα, τα Μενεγάτα, τα Μεσοβούνια, τα Μεταξάτα, η Μηνιά, τα Μιτακάτα, τα Μιχαλιτσάτα, τα Μιχάτα, το Μόδι (νησίδα), η Μονή Αγίου Ανδρέα, η Μονή Αγίου Γερασίμου, η Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Άτρου, η Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Κηπουραίων, τα Μονοπολάτα, τα Μουσάτα, το Νεοχώρι, το Νύφιο, το Ξενόπουλο, ο Ξηροπόταμος, τα Παρισάτα, η Πάστρα, τα Πατρικάτα, τα Περατάτα, η Πεσάδα, ο Πεταλάς (νησίδα), ο Πίστρος (νησίδα), η Πλαγιά, οι Πλατείες, ο Πόρος, τα Πουλάτα, το Πράσο (νησίδα), τα Προκοπάτα, τα Ραζάτα, το Ρατζακλί, η Ρίζα, το Ρίφι, η Σάμη, τα Σβορωνάτα, τα Σιμωτάτα, η Σκάλα, ο Σκινέας, οι Σουλλάροι, η Σοφία (νησίδα), τα Σπαρτιά, η Σωρός (νησίδα), τα Τζαμαρελλάτα, τα Τζανάτα, τα Τουλιάτα, τα Τρωιανάτα, το Τσακαλονήσιο (νησίδα), τα Τσελεντάτα, τα Φαβατάτα, οι Φανιές, τα Φαρακλάτα, τα Φάρσα, τα Φερεντινάτα, ο Φίλιππος (νησίδα), το Φισκάρδο, τα Χαβδάτα, τα Χαβριάτα, η Χαλικερή, τα Χαλιωτάτα, τα Χιονάτα, και ο Ψιλιθριάς.

Γράψε κι εσύ για τον Λογγό

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τον Λογγό και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό