Μονή Προφήτη Ηλία

Μονή Προφήτη Ηλία - Χάρτης

Η Μονή Προφήτη Ηλία (Τοπική Κοινότητα Χρισσού (Χρυσού) - Δημοτική Ενότητα ΔΕΛΦΩΝ), ανήκει στον δήμο ΔΕΛΦΩΝ της Περιφερειακής Ενότητας ΦΩΚΙΔΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “η Μονή Προφήτη Ηλία”. Έδρα του δήμου είναι η Άμφισσα και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Μονή Προφήτη Ηλία ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Χρισσού (Χρυσού), του πρώην Δήμου ΔΕΛΦΩΝ του Νομού ΦΩΚΙΔΟΣ.

Η Μονή Προφήτη Ηλία έχει υψόμετρο 520 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 38,5022508777 και γεωγραφικό μήκος 22,4401700293. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στη Μονή Προφήτη Ηλία θα βρείτε εδώ.

Γενικές πληροφορίες για τη Μονή Προφήτη Ηλία

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας
Περιφέρεια: 
Στερεάς Ελλάδας
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΦΩΚΙΔΑΣ
Δήμος: 
ΔΕΛΦΩΝ
Δημοτική Ενότητα: 
ΔΕΛΦΩΝ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Χρισσού (Χρυσού)
Επίσημη Ονομασία: 
η Μονή Προφήτη Ηλία
Έδρα Δήμου: 
Άμφισσα
Υψόμετρο: 
520
Κωδικός Οικισμού: 
3101040202
Γεωγραφικό Μήκος: 
22.4401700293
Γεωγραφικό Πλάτος : 
38.5022508777
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Στερεά Ελλάδα
Νομός: 
ΦΩΚΙΔΟΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΔΕΛΦΩΝ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Χρισσού (Χρυσού)

Μονή Προφήτη Ηλία ΦΩΚΙΔΟΣ, Στερεά Ελλάδα. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Χρισσού (Χρυσού), ανήκουν και οι οικισμοί:

Στην ίδια Δημοτική ενότητα (ΔΕΛΦΩΝ), ανήκουν:

οι Δελφοί, τα Καλάνια, το Κρόκι, και το Χρισσό.

Στον ίδιο δήμο (ΔΕΛΦΩΝ), ανήκουν:

η Αγία Ευθυμία, οι Άγιοι Πάντες, ο Άγιος Αθανάσιος (νησίδα), ο Άγιος Ανδρέας, ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Γεώργιος (νησίδα), ο Άγιος Κωνσταντίνος, ο Άγιος Κωνσταντίνος (νησίδα), ο Άγιος Νικόλαος, ο Αθανάσιος Διάκος, οι Αλαταριές, η Άμφισσα, η Άνω Πολύδροσος, ο Αποστολιάς, η Αψηφιά (νησίδα), ο Βάλτος, η Βάργιανη, η Βίνιανη, η Βουνιχώρα, το Γαλαξίδι, τα Γενημάκια, η Γραβιά, οι Δελφοί, η Δεσφίνα, το Δροσοχώρι, ο Ελαιώνας, η Επτάλοφος, ο Ζαμπειός, ο Ιταμός, η Ιτέα, τα Καλάνια, η Καλοσκοπή, τα Καστέλλια, η Καστριώτισσα, η Κίρρα, το Κρόκι, το Λιβάδι, η Λιλαία, τα Μακριά Μαλλιά, η Μαριολάτα, το Μαυρολιθάρι, το Μοναστήρι, η Μονή Τιμίου Προδρόμου, η Μουσουνίτσα, οι Νέοι Άγιοι Πάντες, το Οινοχώρι, ο Πανουργιάς, η Παραλία Αγίων Πάντων, τα Πεντεόρια, η Πολύδροσος, οι Ποταμοί, ο Πρόσακος, το Προσήλιο, η Πυρά, το Σερνικάκι, το Σκλήθρο, ο Στενός, η Στρόμη, η Συκιά, η Τριταία, και το Χρισσό.

Γράψε κι εσύ για τη Μονή Προφήτη Ηλία

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τη Μονή Προφήτη Ηλία και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό