Ρεβυθούσα (νησίδα)

Ρεβυθούσα (νησίδα) - Χάρτης

Η Ρεβυθούσα (νησίδα) (Δημοτική Κοινότητα Σαλαμίνος - Δημοτική Ενότητα ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ), ανήκει στον δήμο ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ της Περιφερειακής Ενότητας ΝΗΣΩΝ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “η Ρεβυθούσα”. Έδρα του δήμου είναι η Σαλαμίνα και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, η Ρεβυθούσα ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Σαλαμίνος, του πρώην Δήμου ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ του Νομού ΑΤΤΙΚΗΣ.

Η Ρεβυθούσα έχει υψόμετρο 20 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 37,9589549519 και γεωγραφικό μήκος 23,3992559336. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στη Ρεβυθούσα θα βρείτε εδώ.

Οι χρήστες έγραψαν για τη Ρεβυθούσα:

Η Ρεβυθούσα ήταν μια μικρή και ακατοίκητη νησίδα του Σαρωνικού, μέχρι το 2019. Πλέον αποτελεί υποδομή υποδοχής και αποθήκευσης LNG, το οποίο μεταφέρεται από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου. Βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων περίπου από την ακτή της Αγίας Τριάδας, στον κόλπο Πάχης Μεγάρων και σε απόσταση 45 χλμ από την Αθήνα. Αυτός είναι και ο λόγος που το 2000 κατασκευάστηκε η πρώτη εγκατάσταση προσωρινή αποθήκευσης και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου, ενώ τα επόμενα χρόνια αναβαθμίστηκε ο Τερματικός Σταθμός και απέκτησε τη δυνατότητα υποδοχής μεγαλύτερων πλοίων LNG.

Γενικές πληροφορίες για τη Ρεβυθούσα

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΑΤΤΙΚΗ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Αττικής
Περιφέρεια: 
Αττικής
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΝΗΣΩΝ
Δήμος: 
ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ
Δημοτική Ενότητα: 
ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Δημοτική Κοινότητα Σαλαμίνος
Επίσημη Ονομασία: 
η Ρεβυθούσα
Έδρα Δήμου: 
Σαλαμίνα
Υψόμετρο: 
20
Κωδικός Οικισμού: 
5201010108
Γεωγραφικό Μήκος: 
23.3992559336
Γεωγραφικό Πλάτος : 
37.9589549519
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Στερεά Ελλάδα
Νομός: 
ΑΤΤΙΚΗΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Σαλαμίνος

Ρεβυθούσα ΑΤΤΙΚΗΣ, Στερεά Ελλάδα. Θέση στο χάρτη.

Στην Δημοτική Κοινότητα Σαλαμίνος, ανήκουν και οι οικισμοί:

Γράψε κι εσύ για τη Ρεβυθούσα

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τη Ρεβυθούσα και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Χρήστες που έχουν συμβάλλει στη σελίδα Ρεβυθούσα

admin2

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό