Βασιλικό

Βασιλικό - Χάρτης

Το Βασιλικό (Τοπική Κοινότητα Βασιλικού - Δημοτική Ενότητα ΦΑΡΡΩΝ), ανήκει στον δήμο ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΑΧΑΪΑΣ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “το Βασιλικόν”. Έδρα του δήμου είναι η Χαλανδρίτσα και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Πελοποννήσου.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, το Βασιλικό ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Βασιλικού, του πρώην Δήμου ΦΑΡΡΩΝ του Νομού ΑΧΑΪΑΣ.

Το Βασιλικό έχει υψόμετρο 156 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 38,1163872952 και γεωγραφικό μήκος 21,7203661608. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στο Βασιλικό θα βρείτε εδώ.

Αντί για το Βασιλικό ΑΧΑΪΑΣ, μήπως ψάχνετε για:

το Βασιλικό ΕΥΒΟΙΑΣ του τοπ. διαμ. Βασιλικού, το Βασιλικό ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ του τοπ. διαμ. Βασιλικού ή το Βασιλικό ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ του τοπ. διαμ. Βασιλικού;

Γενικές πληροφορίες για το Βασιλικό

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου
Περιφέρεια: 
Δυτικής Ελλάδας
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΑΧΑΪΑΣ
Δήμος: 
ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ
Δημοτική Ενότητα: 
ΦΑΡΡΩΝ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Βασιλικού
Επίσημη Ονομασία: 
το Βασιλικόν
Έδρα Δήμου: 
Χαλανδρίτσα
Υψόμετρο: 
156
Κωδικός Οικισμού: 
3704010201
Γεωγραφικό Μήκος: 
21.7203661608
Γεωγραφικό Πλάτος : 
38.1163872952
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Πελοπόννησος
Νομός: 
ΑΧΑΪΑΣ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΦΑΡΡΩΝ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Βασιλικού

Βασιλικό ΑΧΑΪΑΣ, Πελοπόννησος. Θέση στο χάρτη.

Στην Τοπική Κοινότητα Βασιλικού, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στον ίδιο δήμο (ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ), ανήκουν:

το Αβράμι, η Αγία Βαρβάρα, η Αγία Ελεούσα, η Αγία Μαρίνα, η Αγία Παρασκευή, ο Άγιος Γεώργιος, ο Άγιος Δημήτριος, η Αγριλιά, το Αλεποχώρι, το Άνω Μαζαράκι, το Άνω Σταροχώρι, η Άνω Χρυσοπηγή, το Αστέρι, το Βελιμάχι, τα Βεταίικα, ο Γάλαρος, το Γολέμι, το Γολέμι, η Δαφνούλα, τα Δεμέστιχα, η Δροσιά, το Ελληνικό, η Ερυμάνθεια, τα Θωμέικα, το Ίσωμα, η Καλανίστρα, ο Κάλανος, το Καλέντζι, το Καλούσι, ο Κάλφας, το Καρδάσι, το Καρπέτα, ο Καταρράκτης, τα Κατσαϊτέικα, η Κάτω Αγία Μαρίνα, η Κάτω Δροσιά, το Κάτω Μαστραντώνι, η Κάτω Πλατανόβρυση, το Κάτω Σταροχώρι, η Κοίμηση, ο Κούμαρης, το Κουμπέρι, τα Κουναβαίικα, τα Κριθαράκια, οι Κυδωνιές, το Κυπαρίσσι, τα Λακκώματα, το Λεόντιο, το Μανέσιο, τα Μασουραίικα, τα Μαστοραίικα - Σταμαίικα, ο Μαστραντώνης, το Μιράλι, ο Μίχας, η Μονή Αγίων Πάντων, η Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Νοτενών, τα Μπαντσαίικα, οι Μπαράκες, το Νέο Κομπηγάδι, το Νεοχώρι, το Ξηροχώρι, ο Οβρυόκαμπος, τα Πανουσαίικα, τα Πηγάδια, η Πλατανόβρυση, ο Πλάτανος, ο Πρέβεδος, η Πτέρη, η Ράχη, η Ροδιά, η Ρουπακιά, ο Σκιαδάς, ο Σκούρας, η Σπαρτιά, το Σταυροδρόμι, η Στέρνα, η Στεφάνη, οι Τόσκες, ο Τρούσας, η Τσαπουρνιά, οι Φαρές, η Χαλανδρίτσα, η Χιόνα, η Χρυσαυγή, και η Χρυσοπηγή.

Γράψε κι εσύ για το Βασιλικό

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για το Βασιλικό και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό