Βρυσιά

Βρυσιά - Χάρτης

Τα Βρυσιά (Δημοτική Κοινότητα Κοσκινού - Δημοτική Ενότητα ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ), ανήκουν στον δήμο ΡΟΔΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΡΟΔΟΥ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “τα Βρυσιά”. Έδρα του δήμου είναι η Ρόδος και ανήκουν στο γεωγραφικό διαμέρισμα Νησιών Αιγαίου Πελάγους.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, τα Βρυσιά ανήκαν στο Τοπικό Διαμέρισμα Κοσκινού, του πρώην Δήμου ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ του Νομού ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ.

Τα Βρυσιά έχουν υψόμετρο 46 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 36,3713592123 και γεωγραφικό μήκος 28,1899622204. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στα Βρυσιά θα βρείτε εδώ.

Αντί για τα Βρυσιά ΡΟΔΟΥ, μήπως ψάχνετε για:

τα Βρυσιά ΛΑΡΙΣΑΣ του τοπ. διαμ. Βρυσιών;

Γενικές πληροφορίες για τα Βρυσιά

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΝΗΣΙΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Αιγαίου
Περιφέρεια: 
Νοτίου Αιγαίου
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΡΟΔΟΥ
Δήμος: 
ΡΟΔΟΥ
Δημοτική Ενότητα: 
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Δημοτική Κοινότητα Κοσκινού
Επίσημη Ονομασία: 
τα Βρυσιά
Έδρα Δήμου: 
Ρόδος
Υψόμετρο: 
46
Κωδικός Οικισμού: 
6901060203
Γεωγραφικό Μήκος: 
28.1899622204
Γεωγραφικό Πλάτος : 
36.3713592123
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Νησιά Αιγαίου
Νομός: 
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Κοσκινού

Βρυσιά ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, Νησιά Αιγαίου. Θέση στο χάρτη.

Στην Δημοτική Κοινότητα Κοσκινού, ανήκουν και οι οικισμοί:

Στην ίδια Δημοτική ενότητα (ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ), ανήκουν:

Στον ίδιο δήμο (ΡΟΔΟΥ), ανήκουν:

η Αγία Ελεούσα, ο Άγιος Ισίδωρος, ο Άγιος Παύλος, ο Αερολιμένας, οι Αμμούδες, η Απολακκιά, τα Απόλλωνα, η Αρνίθα, ο Αρχάγγελος, η Αρχίπολη, το Ασκληπιείο, τα Αφάντου, οι Βαγιές, το Βάτι, το Γεννάδι, η Δαματρία, η Διμυλιά, η Ελεούσα, ο Έμπωνας, ο Επάνω Καλαμώνας, ο Θεολόγος, ο Ιαλυσός, η Ίστριος, τα Καλαβάρδα, η Κάλαθος, οι Καλυθιές, η Κάμειρος Σκάλα, το Καπίο, η Κατταβία, ο Κάτω Καλαμώνας, το Κιοτάρι, τα Κολύμπια, τα Κοσκινού, η Κρεμαστή, η Κρητηνία, τα Κρητικά, τα Λάερμα, το Λακκί, η Λάρδος, η Λαχανιά, η Λίνδος, το Μακρύ (νησίδα), ο Μαλώνας, το Μανδρικό, τα Μαριτσά, τα Μάσαρη, η Μαχαιριά, ο Μεσαναγρός, το Μοναστήρι η Τσαμπίκα, ο Μονόλιθος, το Παραδείσι, η Παστίδα, οι Πεύκοι, τα Πλατάνια, το Πλημμύρι, το Πρασονήσι (φάρος), ο Προφήτης Ηλίας, η Προφίλια, ο Πυλώνας, η Ρόδος, η Σάλακος, τα Σγουρού, τα Σιάνα, η Σορωνή, τα Στεγνά, το Τσαΐρι, το Φαληράκι, οι Φάνες, το Χαράκι, η Χήνα (νησίδα), και η Ψίνθος.

Γράψε κι εσύ για τα Βρυσιά

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τα Βρυσιά και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό