Άγιος Κοσμάς

Άγιος Κοσμάς - Χάρτης

Ο Άγιος Κοσμάς (Τοπική Κοινότητα Αγίου Κοσμά - Δημοτική Ενότητα ΆΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ), ανήκει στον δήμο ΠΩΓΩΝΙΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ που βρίσκεται στην Περιφέρεια Ηπείρου, σύμφωνα με τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε με το πρόγραμμα “Καλλικράτης”.

Η επίσημη ονομασία είναι “ο Άγιος Κοσμάς”. Έδρα του δήμου είναι το Καλπάκι και ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα Ηπείρου.

Κατά τη διοικητική διαίρεση της Ελλάδας με το σχέδιο “Καποδίστριας”, μέχρι το 2010, ο Άγιος Κοσμάς ανήκε στο Τοπικό Διαμέρισμα Αγίου Κοσμά, του πρώην Δήμου ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ του Νομού ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

Ο Άγιος Κοσμάς έχει υψόμετρο 621 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, σε γεωγραφικό πλάτος 39,9721883233 και γεωγραφικό μήκος 20,56530375. Οδηγίες για το πώς θα φτάσετε στον Άγιο Κοσμά θα βρείτε εδώ.

Αντί για τον Άγιο Κοσμά ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, μήπως ψάχνετε για:

τον Άγιο Κοσμά ΓΡΕΒΕΝΩΝ του τοπ. διαμ. Αγίου Κοσμά, τον Άγιο Κοσμά ΚΑΒΑΛΑΣ του τοπ. διαμ. Αγίου Κοσμά ή τον Άγιο Κοσμά ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ του τοπ. διαμ. Εξαμιλίων;

Γενικές πληροφορίες για τον Άγιο Κοσμά

Μεγάλη Γεωγρ. Ενότητα: 
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Αποκεντρωμένη Διοίκηση: 
Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας
Περιφέρεια: 
Ηπείρου
Περιφερειακή Ενότητα: 
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Δήμος: 
ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Δημοτική Ενότητα: 
ΆΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Τοπ. ή Δημ. Κοινότητα: 
Τοπική Κοινότητα Αγίου Κοσμά
Επίσημη Ονομασία: 
ο Άγιος Κοσμάς
Έδρα Δήμου: 
Καλπάκι
Υψόμετρο: 
621
Κωδικός Οικισμού: 
1808030201
Γεωγραφικό Μήκος: 
20.5653037500
Γεωγραφικό Πλάτος : 
39.9721883233
Γεωγ. Διαμέρισμα: 
Ήπειρος
Νομός: 
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Πρώην Δήμος ή Κοινότητα: 
ΑΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
Παλ. Όνομα Τοπ. Διαμερίσματος: 
Αγίου Κοσμά

Άγιος Κοσμάς ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, Ήπειρος. Θέση στο χάρτη.

Στην ίδια Δημοτική ενότητα (ΆΝΩ ΠΩΓΩΝΙΟΥ), ανήκουν:

Στον ίδιο δήμο (ΠΩΓΩΝΙΟΥ), ανήκουν:

η Αγία Μαρίνα, ο Άγιος Γεώργιος Δολιανών, ο Άνω Παρακάλαμος, τα Άνω Ραβένια, το Αργυροχώρι, η Αρετή, το Βασιλικό, η Βήσσανη, το Βρίστοβο, η Βροντισμένη, ο Γεροπλάτανος, το Δελβινάκι, το Διμοκόρι, τα Δολιανά, το Δολό, οι Δρυμάδες, το Ζάβροχο, η Ιερομνήμη, ο Κακόλακκος, το Καλπάκι, η Καστανή, ο Καταρράκτης, η Κάτω Λάβδανη, η Κάτω Μερόπη, τα Κάτω Ραβένια, το Κεράσοβο, το Κεφαλόβρυσο, οι Κουκλιοί, το Κρυονέρι, τα Κτίσματα, η Λάβδανη, η Λίμνη, η Λιούμπα, το Μαζαράκι, το Μαυροβούνι, το Μαυρονόρος, το Μαυρόπουλο, η Μερόπη, η Μονή Γεννήσεως Θεοτόκου Βελλάς, η Μοσχομάντσα, τα Μπολαίικα, οι Νεγράδες, το Νεοχώρι, το Ξηρόβαλτο, το Ορεινό, η Παηδονιά, ο Παλαιόπυργος, ο Παρακάλαμος, το Περιστέρι, οι Ποντικάτες, η Πωγωνιανή, η Ρεπετίστα, το Ριάχοβο, η Ρουψιά, η Σιταριά, το Σταυροδρόμι, το Σταυροδρόμι, το Σταυροσκιάδι, η Στρατίνιστα, το Τεριάχι, το Φαράγγι, η Χαραυγή, η Χρυσόδουλη, η Χρυσορράχη, το Ψηλόκαστρο, και το Ωραιόκαστρο.

Γράψε κι εσύ για τον Άγιο Κοσμά

Μπορείς και εσύ να εμπλουτίσεις αυτή την καταχώρηση ! Άν έχεις φωτογραφίες ή γνωρίζεις στοιχεία για τον Άγιο Κοσμά και θέλεις να τα μοιραστείς, Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό και γράψε κι εσύ τώρα!

Καταχώρηση δωρεάν αγγελίας

Καταχώρησε τη δική σου αγγελία εύκολα, γρήγορα και δωρεάν ! Συνδέσου ή κάνε νέο λογαριασμό